Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

cardak
Novinec

Kraj: črnomelj

honda civic,par vprasanj...

Napisal/-a cardak Pe feb 05, 2010 9:24 pm

katero masino bi mi priporocili za novo hondo civic?a je 1.4(61 kw) prevec podhranjen?2.2 dizel je hondin motor?gledal sem par civicov letnik 2007 in imajo avti dost opreme.ali je sploh kaj kriticno na teh avtomobilih?je bila kaksna serijska napaka?v glavnem vse me zanima o civicu,lega na cesti...
hvala
srečno voznjo!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe feb 05, 2010 10:19 pm

Odvisno. za kaj boš imel avto oz kako voziš. Za vožnjo po omejitvah je dovolj.
2.2 je Hondin motor in je (bil) precej hvaljen.

aleshondas
Novinec

Napisal/-a aleshondas Pe feb 05, 2010 10:22 pm

ok tako je:

1.4 je premalo,
2.2 je hondin motor in je bil izbran pred leti za dizla leta,
glede zadnjega civica je tako da zadaj ni več posamično vpetje koles ampak poltoga prema če se ne motim tako da tukaj je honda šla korak nazaj, čeprav se avtomobil zelo dobro pelje skozi ovinke..... no zdaj pa še glavni problem

avtomobil se sestavlja v angliji iz posledično so se začele pojavlat napake, pokanje ko je vlažnost v zraku do sedaj še nihče ni odkril zakaj, potem rado zamaka v kuferanska vrata, problemi z daljinci za zaklepanje itd itd

vglavnem povzetek avto je še zmeraj super, še zmeraj izstopa od ostalih pa vendar tudi honda ni več to kar je bila, je pa tako da če gledaš letnik 2007 so najbrž večino teh napak že odpravli avto je še vedno super tako po izgledu kot po vseh ostalih plateh!!
7 gen honda civic sport

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Pe feb 05, 2010 10:59 pm

Ja prvi modeli so imeli to znamenito pokanje zaradi neprimernih gumic pri amortizerjih.Sicer so gumice menjali pod garancijo a pokanje ostaja.Sčasoma se navadiš :)
Glede zaklepanja nisem imel problemov in tudi zamakalo mi ni nikjer pa čeprav sem velikokrat pral avto in se vozil po dežju.Me pa moti predvsem to,da imajo nove Honde 8.gen precej tanek lak in občutljiv za vsako praskico.
Drugače pa motorji so odlični.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

cardak
Novinec

Napisal/-a cardak So feb 06, 2010 12:37 am

aha se pravi vsi civici so sestavljeni v angliji?ah nesposobni anglezi...razen masine so uvoz iz japonske?hm vidim da tud honda ni tip top v kvaliteti.ja rad vcasih pritisnem po gasu...kolk pa tehta avto?se pravi masine so pa se skoz bisercki ozr.se malo kvarijo?
oblika mi je zelo vsec kakor notranjost tako tudi zunanjost...kolk litrov ma prtljaznik?pa rezervoar?
srečno voznjo!

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s So feb 06, 2010 1:08 am

cardak je napisal/-a:aha se pravi vsi civici so sestavljeni v angliji?ah nesposobni anglezi...razen masine so uvoz iz japonske?hm vidim da tud honda ni tip top v kvaliteti.ja rad vcasih pritisnem po gasu...kolk pa tehta avto?se pravi masine so pa se skoz bisercki ozr.se malo kvarijo?
oblika mi je zelo vsec kakor notranjost tako tudi zunanjost...kolk litrov ma prtljaznik?pa rezervoar?

poišči malo teste in uporabi strica googla za specifikacije. Motorji pa naj bi bli dobri ja.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat So feb 06, 2010 9:48 am

No sej kvaliteta ni zj zato slaba in niso vsi Civici delani v anglji.napreimer civic sedan je delan na Japonskem.
Nad prostornino prtljažnega prostora boš presenečen kako velika je za ta razred in kako jo lahko fenomenalno povečaš z izjemnim zlaganjem sedežev in zadnja vrata se odpirajo skoraj pod pravim kotom.Prostora pa je res veliko,če sedeže zložiš v katerikoli položaj gor ali dol.Ima ravno dno ko so sedeži podrti in ima dvojno dnoi tko,da..
Glede prostornine rezervoarja pa mislim,da ima 50l,če se ne motim.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
krizo
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a krizo So feb 06, 2010 3:46 pm

malo več kot 1 leto vozim Accorda 2.2 CDTI, problemov nobenih, poraba nekje 6.3l mešano. Moči ima dovolj za cestne omejitve, potegne tudi v 6. prestavi.
Motor je leta 2005 dobil nagrado Engine of the year, ima verigo, tako da "veliki" servis odpade.
Je tih, kar sem slišal že od nekaj voznikov VW in Alfa, ki pravijo da je njiihov precej glasnejši. Novi accord z novim dizlom naj bi bil po pisanju uporabnikov glasnejši od tega starega.

toliko o motorju.... o civicu pa nebi znal povedati ker sem ga imel samo na kratkem testu :)
netehničen tip :)
Slika

cardak
Novinec

Napisal/-a cardak So feb 06, 2010 6:27 pm

hp lahko bi iskal teste po googlu ampak sem prvo hotel izvedet na tem forumu cim vec o civicu.saj zato je ta forum a ne?!
na kolk so pa servisi pri bencinarjih?
srečno voznjo!

cardak
Novinec

Napisal/-a cardak So feb 06, 2010 10:06 pm

no malo sem pocekiral na honda forumu in sem zvedel vse kar me je zanimalo.nova honda civic je obup od obupa!vsi se pritozujejo nad kvaliteto!edino kar je ok so masine drugo je pa vse v banani(cricki,sklopka,podvozje,skripanje,cviljenje...)in za vse so krivi sestavljalci! ENGLAND!!!
srečno voznjo!

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat So feb 06, 2010 10:50 pm

Jst čričkov sicer nisem imel in tudi sklopka me ni nič zajebavala kot pravijo nekateri tko,da... mogoč sem imel samo srečo pri nakupu.
Drugače pa imem raje kakšnega črička in motor brezhiben kot pa brez črička avto pa nevozen :)

cardak
Novinec

Napisal/-a cardak So feb 06, 2010 11:18 pm

ma cricki so najmanjsi problem!ampak kolk delov so zamenjali na par civicih?!pa se skoz ni v redu.katastrofa.tud pravi hondasi pravijo da je civic 8.gen.obup.
hm se pravi sedan je pa sestavljen v japonski?mogoce je pa tud zato kvalitetnejsi...
srečno voznjo!

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Ne feb 07, 2010 11:52 am

Ja sedanke naj bi bile made in Japan zj koliko je res bo pa kdo drug povedal.
Težave so imeli prvi modeli torej 2007 letniki z 2008 so bile težave odpravljene pri faceliftu 2009 pa naj bi bila druga zgodba.Se pa precej pozna ja,da je avto narejen v evropi :(
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost