tommy31 je napisal/-a:Ta avto nima 16V motorja. 1.2 12V ima 68KM. Morda je le navaden 1.4 8V motor.
Avto je brez opreme, čudne barve, pa še Škoda je, ki pa rabljena nima nikakršne cene.
Žal je temu primerna tudi cena
Fabia I je sicer imela 1.2 12V 40kW in 47kW/64KM, vendar od leta 2003 naprej. 1.4 16V sta bila 75 in 101KM.
Ta Fabia na oglasu pa je 1.4 MPI 8V 50kW/68KM.
Avto ima comfort opremo (meglenke, električni pomik stekel spredaj, potovalni računalnik, deljivo zadnjo klop, daljinsko centralno zaklepanje in prednja airbaga). Nima klime, ABS-a tud ne. Barva ni kovinska, vendar tud navadna ni, je biserna, kar je nekaj vmes. Barva je meni osebno zelo všeč, pač imamo različne okuse.
Cena je za 10 let star avto brez klime čist normalna, kle nima znamka (Škoda) čist nič pri tem. V primerjavi s kakšnim Cliotom podobnega letnika, Fabia zelo dobro drži ceno.
Če so kilometri realni in je bil avto res redno servisiran, je kar ugoden nakup. Motor je sicer oldschool, malo nemiren, pa menjalnik je mal trši, vendar vsaj po mojih izkušnjah (sem imel točno tako Fabio) zanesljiv. Pod 2000 obrati v hrib nima nobene moči, v srednjih vrtljajih se najlepše pelje, nad 4500 (kjer je max navor) pa res močno pospeši (kolikor je za 68KM to možno), tako da prehitevanja niso problematična. Po ravnem zlahka doseže 180kmh, tudi več (po števcu). Povprečna poraba je okoli 7-8, na relacijah tudi manj.
Znane težave:
-štop stikalo (zaradi tega se v avtu prižge EPC lučka) (pri MPI-jih)
-kakšno tipalo temperature (pri MPI-jih)
-pri teh taprvih (letnik 2000) parabole "zbledijo", kar je vidno na sliki na oglasu, toda to se da spolirat
-prednji stabilizator (pri vseh Fabijah tam do 2002)
Sicer pa nič takega kar bi bilo drago za zamenjat.
Osebno bi šel pogledat tole:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3072605&show=1
Vsaj na sliki se mi zdi da ima bež notranjost (vratne tapete, čez sedeže pa so prevleke, se pravi, da je notranjost lepo ohranjena), to pomeni, da je elegance oprema, ne pa comfort kot piše v oglasu. To pomeni da ima ABS, EDS, (ASR morda tudi), ogrevane sedeže, električno nastavljivi in ogrevani ogledali, 4x električni pomik stekel, 14'' ALU platišča, kovinska barva, meglenke, daljinsko centralno, 2x airbag, potovalni računalnik).
1.4 16V 100KM je pa odličen motor.
Če je servisirana je to skoraj best buy za ta denar.
Srečno pri nakupu.