Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth So feb 06, 2010 9:03 am

406 je napisal/-a:
marjan novak je napisal/-a:Tudi pežo je dober, samo glej, da ima že zamenjan vztrajnik, ker je to slaba točka tega avta. Glede antipollution fault pri HDI-jih pa se moraš pozanimati na drugih forumih. Tudi ta zadeva je bolezen pežojev in nikoli ne stane pod 1000 ojrov, če jo sploh odkrijejo. Da živcev ne omenjam.

LP

glede vztrajnika imas prav. glede antipollution fault pa ni tako pogosta kot pri 307kah pa 206kah.. pa ni treba ga strasiti z 1000€ ker tezko da pride tok..
najbolj pogosti vzroki: lambda sonda, procesna napaka ECU, senzor temp.motorja, napaka elektronske lopute plina (najveckrat)... pa še kaj je možno...

Ko vse to zamenjaš imaš nov avto ... 8)
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 So feb 06, 2010 9:25 am

če želiš udobje, prostornost in minimum športnosti vzami pežoja. Če si želiš avto, ki je na tirnicah, hudega izgleda, tršega podvozja in brutalnega motorja vzami alfo po možnosti 2.4jtdm in verjemi mi da te bo motor navduševal pri vsaki vožnji, sploh če te moč kaj gane. Je pa res da je malo manj prostora v prtljažniku in na zadnjem sedežu kot pri pežoju. Tudi sam sem imel pežoja 307 2006 letnik, nato sem zamenjal z alfo 156 2000 letnik in sem prezadovoljen. Notranjost je res z dobrih materialov, sedeži so še kar odlični, čeprav ni bilo nikoli preoblek gorih. Pri 159 je pa vse še veliko bolje.
Slika

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 So feb 06, 2010 11:12 am

marjan novak je napisal/-a: Ko vse to zamenjaš imaš nov avto ... 8)

odgovor na nivoju,ne bom rekel cesa. npr.tebi ko nekaj poka na podvozju bos use zamenjal (roke amortizerje,koncnike,sipke stabilizatorja itd) halo..
povedal sem kaj je lahko narobe in da ne pride 1000€..lahko pa da ne nic in se peljes brez problemov..kot sem rekel je to redkost pri 407..

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 So feb 06, 2010 11:14 am

dnovak24
dobra primerjava. 307 in 156.
primerji avto iste velikosti oz v istem rangu. 307 ali 147..cisto druga pesm.

stvar okusa kaj zelis,probaj oba in se odloci...

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko So feb 06, 2010 11:52 am

fantje pa dajte gledati njegovo finančno plat...koliko je pripravljen dati!

Jaz ti povem da Alfe 159 za tak denar ne boš dobil dobre!!! oz so možnosti res res res majhne!! Dobil pa boš velik problemov, da se ti bo alfa zamerila!!

Za 407 ne vem kaj dobiš za ta denar.

Sta pa čisto drug koncept avtov...kot so ti že povedali ima vsak svoje + in -

Jaz sem z Alfo zadovoljen in bi sigurno kupil naslednjo 159 Sw.....ampak glede na to da imam otroka bo to verjetno neuresničeno :?

Glede problemov pri enem in drugem.....čist odvisno na kaj naletiš...Peugeot ima problemd z vztrajnikom, s filtrom trdih delcev, kar posledično lahko nanese še kaj....
Alfa ima probleme z volansko letvijo, od začetka tudi filtri....

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth So feb 06, 2010 1:39 pm

Za Alfo 159 1750 TBi so pri AM zapisali - "Trd in natančen volanski mehanizem skupaj s podvozjem tvori eno najbolj komunikativnih kombinacij v svetu avtomobilizma danes." 8)
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco To feb 09, 2010 12:28 pm

No da se še avtor javi.

Glede športnosti lahko samo rečem to - sem lastnik Audija A3 1.8T in noben dizel v rangu 100kw mi ne bo mogel nuditi niti približno športnosti kot sem jo imel v sedanjem avtu. Ne moreš kupovat karavana in sanjat o tem, da boš dobil formulo.

Avto sem izbiral tako, da sem dal mejo 3 let in 11.000 EUR in videl kaj mi je ven pljunilo. Zdaj se sicer najbolj ogrevam za varianto, da se še pred marcem odpeljem v Nemčijo, kjer imajo kar nekaj 407 okoli 9000 EUR in si jo uvozim še s starim DMV-jem (3,5%), ker po novem bo za rabljena vozila iz EU precej dražje.

Jaz bi sicer najraje kupil novo C5, sam nimam denarja. Potrebno je odplačevati kredit, pa še otrok je tu. Z A3 pa se nikamor ne da, voziček sicer gre v prtljažnik pa še nekaj prostora ostane, sam da bi pa o kakšnem večjem kufru sanjal je pa iluzorno.

In ja sem pregledal namenske forume, sam tam se itak samo govori kok so to dbest avtomobili in so vsi prezadovoljni z njimi. :)

Tudi meni je 159 neprimerno lepša, a vprašanje kašno bom dobil za tako mali denar. Kaj mi pomaga lepotica, ki je zgonjena kot bi jo pofukala cela Italija :) Potem je bolje vzeti malo gršo francozinjo, ki me bo imela rada in mi služila, dokler jo bom želel - ni vse v lepoti :)
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

Jurchi
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jurchi To feb 09, 2010 2:05 pm

Hočeš reči, da jo boš iz Nemčije uvozil z starim 5% davkom????

Kolikor jaz vem je za rabljena vozila 5% dmv za uvoz.

Drugače pa roko na srce.....407 se zelo lepo pelje (če boš kupoval v Nemčiji vzami platinum in boš mel neomejeno opreme)....zelo dobra zvočna izolacija kabine......glede vztrajnika, ki ga je nekdo prej omenil pa tako.......dvomasni vztrajniki so tako ali tako občutljivejši kot enomasni.......niso pa pri 407-ici nič bolj občutljivi kot pri drugih avtih s takšnim vztrajnikom.......bila pa je ena serija, ki ga je zelo biksala kar se tega tiče (predvsem tudi 1.6 16V hdi)

Vizuelno mi je 159 lepša ampak je notri manjša....kar je meni problem ker imam 190cm+.....da pa ne boš mislil, da je 407 zadaj pojem prostornosti, ker če je voznik visok zadaj za njim ni ravno ogromno placa.

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco To feb 09, 2010 3:53 pm

Lestvica je progresivna glede na vrednost do 7500 EUR je 2%, od 7500 do 10000 je 3,5% nad 10000 je 5% itd. Sem že uvozil enega, pa ni bilo problemov.

Samo zdaj sem videl enega v Ljubljani, sicer je 1.6 HDI pa ni Platinum - ima pač osnovno opremo ampak saj glede raznih dodatkov itak nisem neka picajzla. Mal me skrbi, da nebi bil prešvoh motor sam po drugi strani ima fotr A4 s 105KM mašino pa se čist normalno pelje. Pa še žena bi bila bolj vesela, ker ne bom mogel več divjati :)

Bom šel pogledat pa bomo videli.

Jurchi
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jurchi To feb 09, 2010 8:37 pm

Kolikor jaz vem je lestvica progresivna samo za nova vozila....za rabljena vozila je do 1. marca še enotna davčna stopnja in sicer je DMV 5% od vrednosti vozila za rabljena vozila.

Drugače pa se mi 109 konjev zdi malo za takšno težo avta....no ampak vsakomur svoje......dober nakup ti želim

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco Sr feb 10, 2010 9:40 am

No jaz sem ga kupil v Nemčiji in sem plačal 3,5% DMV, je pa res da sem avto uvozil 14.5.2004, takoj po vstopu v EU in je bila rahla zmeda povsod, ko sem prišel z uvoženim vozilom :)

Tudi jaz sem navajen na 150 konjev v A3, a čas je za upokojitev :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov