Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Jurchi
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

karavan showdown :)

Napisal/-a Jurchi Če feb 11, 2010 12:11 pm

Kandidati so trije:
Novi mondeo karavan 2.0 tdci
Nova laguna grandtour 2.0 dci (110kw)
Passat variant 2.0tdi

Oblikovno mi prva dva najbolj ustrezata....če bi že vzel passata (bi ga za isto ceno dobil primerno starejšega in v 98% primerno v rikverc voženega :D )

Zato, če bi že vzemal passat bi gledal za 125kw po možnosti z DSG-jem , v končni fazi pa tudi za 103kw verzijo (dsg) če bi drugi argumenti ohranjenosti "pretehtali"....seveda higline.

Čisto informativno bi prosil za mnenja o naštetih avtomobilih, še raje pa osebne izkušnje.....posti v smilsu xxx znamka je j*ajc ne veljajo in obrabo prstov na tipkah raje prihranite za kaj drugega

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj Če feb 11, 2010 12:26 pm

Pozdravljen!

Kaj o teh avtomobilih pravzaprav želiš izvedeti? Vzdržljivost, ceno, varnost, porabo, kakovost...
Jaz ti lahko povem samo, da bi z vsakim šel na testno vožnjo, nato pa bi se odločil na podlagi tega, v katerem sem se najbolj počutil. Največja razlika med temi avtomobili je seveda vizualna, in udobnost vožnje. Če so ti všeč mehjkejši avtomobili zagotovo laguna, če rad odpelješ kakšen ovinek malo hitreje zagotovo mondeo, podvozje in sedeži passata so dobri ampak ne iztopajo v ničemer. Osebno bi se nagibal k mondeu. Predvsem zato ker, ima najboljše podvozje, in pa ker mi je od vseh treh najbolj všeč za pogledat. Vozil sem pa vse tri omenjene.

Pa veliko sreče pri izbiri!
Ford Mondeo Wagon Titanium 1.6 SCTi Ecoboost (118KW)

Jurchi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Jurchi Če feb 11, 2010 12:32 pm

ceno ter porabo oz. tehnične podatke lahko dobim v testih, ki jih je na netu malo morje.....zanima me vzdržljivost, izredni stroški in nasploh občutek v vožnji ter splošna mnenja o vozilih.....primerna motorizacija, trdota......zanimajo me stvari, ki jih ne dobiš na 5 minutni testni vožnji. ;)

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Če feb 11, 2010 1:34 pm

Doma imamo Mondeota z 2.0 tdci motorjem, sam pa sem z avtom naredil cca. 500 km.
Stanje je tako ...
Trdota podvotja se mi zdi ravno pravšnja ... imamo tudi modneota l. 1995 in meni se zdi občutno bolj trd, tako da podvozje je zelo uredu.
Motor je dovolj poskočen, tako da več kot 103 KW niti ne rabiš (niti za malo bolj poskočno vožnjo), še posebno ker je kabina zelo dobro izolirana in je na AC hitrost zelo hitro 160 km/h. Pospeški so zadovoljivi, pri prehitevanjih tudi ni panike.
Do sedaj imamo prevoženih okoli 2800 KM v cca. enem mesecu. Porabo imamo 7.5l/100 km, s tem da je malo več mestne vožnje.
Opremo imamo Titanium in mislim, da kaj več tudi ne potrebuješ ... ima tempomat, 2 področno klimo, ogrevano prednjo šipo, glasovne ukaze, CD z MP3, USB in AUX vhodi, električno nastavljiv voznikov sedež po višini, multifunkcijski volan ...
Toplo priporočam 17'' platišča, saj na 16'' zgleda prav smešno.
... hmmm ... kaj še ??
Ni ravno najboljši avto za po mestu, ker vsaj meni deluje zelo masivno in se moraš navadit širine ... drugače pa bi lahko bila preglednost skozi zadnjo šipo boljša, ampak ker so stranska ogledala velika + PDC tako da ni neke panike za parkirat (če ti uspe najti dovolj velik prostor) ...
Glavni servis se po navodilu uradnega servisa dela na 150.000 km in stane okoli 500€, redni servisi pa okoli 200€ na pooblaščenem servisu - čeprav osebno bomo že pri 100.000 km naredili glavnega :)

To je na kratko ...
Če te pa še kar koli zanima pa piši na PM :)

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Če feb 11, 2010 1:37 pm

Glede na vse teste in osebno izkušnjo - Passat ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če feb 11, 2010 7:38 pm

Sam bi se odločil za Passata, 170KM z DSGjem. Če ti le vizualno potegne.

AU
Nov uporabnik

Napisal/-a AU Pe feb 12, 2010 8:51 am

Jaz bi se odločil za Laguno in sicer za 2.0dCi 127kW. (isti razred zavarovanja, tudi poraba je ista kot pri 110kW).

Sam imam Laguno 2007 (prejšnji model) s tem motorjem in lahko rečem samo pohvale. Res pa je da jo imao šele kratek čas(10.000km). Pri novih lagunah pa naj bi bile še vse ostalo precej izboljšano!

Lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov