Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a 4vale6 Pe feb 12, 2010 7:31 pm

nevermind je napisal/-a:
4vale6 je napisal/-a:Še tole kot zanimivost: GTI z DSG-jem stane pa "jurja" več? (pozor z 30kkm!!!,je pa vrjetno uvožen...)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3498172&show=1

Tale je uvožen - ameriški.

Sm opazu ja, izda ga kombinacija zadnja tablica + ročna klima,kar že kr kliče: "USA..." :lol:

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak So feb 13, 2010 10:51 am

Tudi sam vozim VW, a priznam, da je rabljen Golf izjemno precenjen.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 So feb 13, 2010 9:48 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:
el_diablo je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:Ampak dobro, so ljudje, ki jih rajca to, da kupijo dva airbaga in klimo + servo volan.

...in so ljudje,ki kupijo korejca polnega elektronike,ki dela 2 leti ;)

Hahaha, komedijant. Grem stavit, da bo korejec bolje in dalj časa delal kot preplačan VW. Eni še vedno živite cca. 25 let v preteklosti, ko je bil Golf 2 JXD zakon... :roll:

Sicer pa vsakemu svoje. Cene na trgu oblikujeta ponudba in povpraševanje in dokler bo folk dajal prednost nekemu kvazi-imidžu pred racionalnostjo, bodo cene take kot so. ;)

Ja seveda... in to sklepaš, ker so recimo 15 let stari korejci s kakimi 200.000km tako super duper ohranjeni? Saj mogoče, če zanemariš da pol blatnikov manjka zarad rje, da se šalta kot tank, da se v ovinkih nagiba kot jadrnica in še kak kolektor ipd. poči, so res odraz neuničljivosti. Se strinjam, da je ta golf precenjen ampak tu pa oba pretiravata v totalne skrajnosti!

Glede trga pa tako... dokler bo obstajal folk, ki nima denarja in hoče pač "papirnate" opreme čimveč za svoj denar, se bodo zaradi cene prodajali razni poceni korejci kljub vsem svojim pomankljivostim. "Kvazi-imidž" pa predvidevam, da za tvoje pojme nima čisto nobene veze z dosti naprednejšo tehnologijo in bogatejšo opremo, ki jo take znamke(ki jih tako težko prebavljaš, kljub težkemu antiznačkarstvu) ponujajo? In seveda vsi svetovni avtomobilistični mediji živijo v totalni zablodi in so potrebni tvoje razsvetljene misli kot Sahara vode?

Nekaj je biti antiznačkar, nekaj pa nasprotovati vsaki uveljavljeni znamki, katera ima pač svojo ceno zaradi osnov ekonomije v vsaki temi, ki se pojavi na forumu in delat budalo iz vseh, ki se profesionalno ukvarjajo z ocenjevanjem avtov...

Bla, bla, bla,... Psihološki učinek na izbiro znamke je danes pri ljudeh še kako prisoten in očitno ti to zanemarjaš. Ljudje dandanes vse preveč sledijo črednemu nagonu in prevelik pomen dajejo temu, da se pokažejo pred sosedi, znanci itd. itd. Itak, da Golf uživa imidž, ki si ga je pridobil predvsem s prvima dvema generacijama. A kvaliteta, nekdaj sinonim VW-ja od 3. generacije Golfa čezdalje bolj pada. Sem izkusil tudi na lastni koži, ko sem še imel Polota in to sem že večkrat napisal.

Kar se pa mojega antiznačkarstva tiče, ne boš verjel, ampak dostikrat pohvalim ravno "značkarske" avte, ki za svoj denar ponudijo dovolj kvalitete in ostalih pozitivnih lastnosti. Tudi avtomobili iz VAG koncerna so dostikrat med njimi. Pač ne prisegam na nobeno znamko, do zdaj si tudi še nikoli nisem lastil dveh avtomobilov iste znamke, ker pač puščam odprte možnosti za vse in kupim tisto, kar mi v danem trenutku ponuja najboljše razmerje med kvaliteto in ceno. In to je bisvto mojega antiznačkarstva, ne pa to, da sem apriori proti znamkam, ki uživajo nek imidž. :idea:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a folcer So feb 13, 2010 10:21 pm

Polo78 je napisal/-a:Itak, da Golf uživa imidž, ki si ga je pridobil predvsem s prvima dvema generacijama. A kvaliteta, nekdaj sinonim VW-ja od 3. generacije Golfa čezdalje bolj pada.

Baje, da so Golfi 3. generacije najslabši Golfi. Vsaj kar se plehovja tiče. Namreč zelo rjavijo. Pri tem pa je zanimivo tudi to, da sem do sedaj opazil že enih par trojk, na katerih je pri vseh na istem mestu zarjavel levi sprednji blatnik. Zgleda, da je to eno izmed ranljivih mest na teh avtomobilih.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Ne feb 14, 2010 9:22 am

Golf III moj je imel rjav prednji levi in nato desni blatnik, enega sem zamenjal, sem dobil original na odpadu. Počasi pa je začelo rjaveti vse, pragovi, okrog oken so bile posamezne točke, ki jih je barva kar nekaj časa skrivala. Čeprav po desetih letih nekaj hujšega ni bilo. Potem so bili problemi pod plastiko nad kolesi, tam je bilo vse rjavo.

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a folcer Ne feb 14, 2010 10:02 am

Ja, pod plastiko bolš, da ne gledaš, sploh tisti, ki imajo povrhu še tiste plastične pragove! Pod tistim je raj za nastajanje rje :lol: Čeprav na cesti vidiš še kar nekaj lepih in vzdrževanih Golfov III ;)

Kako je pa kaj s s plehom pri Golfu IV? Zaenkrat še ni videt, da bi bli 'grdi', govorim po tem kar se vidi na cesti...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne feb 14, 2010 6:30 pm

Polo78 je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:
el_diablo je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:Ampak dobro, so ljudje, ki jih rajca to, da kupijo dva airbaga in klimo + servo volan.

...in so ljudje,ki kupijo korejca polnega elektronike,ki dela 2 leti ;)

Hahaha, komedijant. Grem stavit, da bo korejec bolje in dalj časa delal kot preplačan VW. Eni še vedno živite cca. 25 let v preteklosti, ko je bil Golf 2 JXD zakon... :roll:

Sicer pa vsakemu svoje. Cene na trgu oblikujeta ponudba in povpraševanje in dokler bo folk dajal prednost nekemu kvazi-imidžu pred racionalnostjo, bodo cene take kot so. ;)

Ja seveda... in to sklepaš, ker so recimo 15 let stari korejci s kakimi 200.000km tako super duper ohranjeni? Saj mogoče, če zanemariš da pol blatnikov manjka zarad rje, da se šalta kot tank, da se v ovinkih nagiba kot jadrnica in še kak kolektor ipd. poči, so res odraz neuničljivosti. Se strinjam, da je ta golf precenjen ampak tu pa oba pretiravata v totalne skrajnosti!

Glede trga pa tako... dokler bo obstajal folk, ki nima denarja in hoče pač "papirnate" opreme čimveč za svoj denar, se bodo zaradi cene prodajali razni poceni korejci kljub vsem svojim pomankljivostim. "Kvazi-imidž" pa predvidevam, da za tvoje pojme nima čisto nobene veze z dosti naprednejšo tehnologijo in bogatejšo opremo, ki jo take znamke(ki jih tako težko prebavljaš, kljub težkemu antiznačkarstvu) ponujajo? In seveda vsi svetovni avtomobilistični mediji živijo v totalni zablodi in so potrebni tvoje razsvetljene misli kot Sahara vode?

Nekaj je biti antiznačkar, nekaj pa nasprotovati vsaki uveljavljeni znamki, katera ima pač svojo ceno zaradi osnov ekonomije v vsaki temi, ki se pojavi na forumu in delat budalo iz vseh, ki se profesionalno ukvarjajo z ocenjevanjem avtov...

Bla, bla, bla,... Psihološki učinek na izbiro znamke je danes pri ljudeh še kako prisoten in očitno ti to zanemarjaš. Ljudje dandanes vse preveč sledijo črednemu nagonu in prevelik pomen dajejo temu, da se pokažejo pred sosedi, znanci itd. itd. Itak, da Golf uživa imidž, ki si ga je pridobil predvsem s prvima dvema generacijama. A kvaliteta, nekdaj sinonim VW-ja od 3. generacije Golfa čezdalje bolj pada. Sem izkusil tudi na lastni koži, ko sem še imel Polota in to sem že večkrat napisal.

Kar se pa mojega antiznačkarstva tiče, ne boš verjel, ampak dostikrat pohvalim ravno "značkarske" avte, ki za svoj denar ponudijo dovolj kvalitete in ostalih pozitivnih lastnosti. Tudi avtomobili iz VAG koncerna so dostikrat med njimi. Pač ne prisegam na nobeno znamko, do zdaj si tudi še nikoli nisem lastil dveh avtomobilov iste znamke, ker pač puščam odprte možnosti za vse in kupim tisto, kar mi v danem trenutku ponuja najboljše razmerje med kvaliteto in ceno. In to je bisvto mojega antiznačkarstva, ne pa to, da sem apriori proti znamkam, ki uživajo nek imidž. :idea:

Daj preboli že tega polota! :D Potem bi vsaka znamka tukaj lahko imela nekoga, ki bi jo grajal na polno, da ni (več) kvalitetna, ker je imel enkrat proleme z njo! Pri meni bi to bil opel, pa se ne vtikam v vsako temo o njem z vsesplošnim nekonstruktivnim grajanjem. Pa tudi, če vidim na parkingu ceed-a z rjavo zadnjo havbo, ne delam iz tega neke panike...

Vglavnem na jetra mi gre to tvoje filozofiranje, kot da se golfa kupuje samo na podlagi stare slave, ker me direktno ŽALIŠ kot inteligentno bitje. Vsako malo dražjo stvar za katero se odločam, zeelooo dobro preverim in se pozanimam o njej, preverim več kot je potrebno in tudi golf je bil tak primer. In če mi najdeš v tem razredu avtu, ki izpolnjuje vse moje kriterije za manj denarja, ti sežem v roko!

Nehaj že enkrat pisat, kot da VSI kupijo golfe kvečjemu zaradi imiđa, čeprav se zelo dobro prodajajo, tudi tam kjer tega "imiža" sploh nimajo! Pa tudi testi povejo svoje po celem svetu!

P.S.: Pa da ne bo pomote, ne pravim, da je golf perfekten avto, ampak je dejansko lahko za nekoga racionalno najboljša izbira iz dosti razlogov! In po mojem opažanju na tem forumu je dosti več ljudi, ki ne prenesejo dejstva, da ima sosed "preplačanega" golfa, kot tistih, ki bi ga kupili, da bi bili sosedje "ljubosumni"! Žalostno...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Ne feb 14, 2010 6:45 pm

hladni je napisal/-a:vas zanima pleh pri golfu 5? Das Auto!
http://www.autobild.de/artikel/kaeltesc ... 19985.html :roll:

In kakšne ma to veze s kakovostjo pleha? Težko predvidljiva posledica nabiranja ledu v vogalu vrat pri ekstremnih zimskih pogojih, ki jo očitno s kulanco odpravljajo. Če je že kaj za grajat, to ni pleh ampak spregledan problem pri konstrukciji.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po feb 15, 2010 10:17 am

Ma stari ne nabijaj z oplom pa fiatom krnekaj! Ko sm videl komentar linka sem pričakoval rjo ali pa kako zvijanje pleha zaradi njegove "kakovosti". Nisem pa nikjer napisal, da je vredu, da se to dogaja! In glede na to, da večina tu ne razume (dovolj) nemško, bodo ta link čisto narobe razujmeli! Dejstvo je da s kakovstjo pleha to nima niti najmanj veze ampak je drugje napaka(ki je niti najmanj ne zanikam niti opravičujem)!
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po feb 15, 2010 10:38 am

Popravljal sem te pa le zato, ker na take provokantske("Das Auto!") linke samo čakajo določeni "sokoli" na tem forumu, da jih narobe interpretirajo in napihnejo, in gre tako cela tema v tri krasne, kot je ta že šla! Od tebe bi pričakoval, da to razumeš, glede na to da si tudi sam pri temi o octaviji imel pripombe glede zastranitev! Očitno sem se zmotil!

Napake pa itak, da ima ta avto in sem že večkrat koga opozoril na vztrajnik(edini problem zaenkrat pri meni, da potrkam na les). Takšno popanje nevmesnih(dvomim, da se je kaj takega zgodilo komu v našem podnebju) linkov s sarkastičnimi komentarji pa v nobeni takšni temi ne koristi. Če to začnejo vsi počet na ta način, mislim, da si si sposoben predstavljat kaj bi nastalo!
Slika

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po feb 15, 2010 10:41 am

~toMmy~ je napisal/-a:Vglavnem na jetra mi gre to tvoje filozofiranje, kot da se golfa kupuje samo na podlagi stare slave, ker me direktno ŽALIŠ kot inteligentno bitje. Vsako malo dražjo stvar za katero se odločam, zeelooo dobro preverim in se pozanimam o njej, preverim več kot je potrebno in tudi golf je bil tak primer. In če mi najdeš v tem razredu avtu, ki izpolnjuje vse moje kriterije za manj denarja, ti sežem v roko!

Nehaj že enkrat pisat, kot da VSI kupijo golfe kvečjemu zaradi imiđa, čeprav se zelo dobro prodajajo, tudi tam kjer tega "imiža" sploh nimajo! Pa tudi testi povejo svoje po celem svetu!

Nisem nikjer napisal, da se golf dobro prodaja izključno zaradi imidža oz. stare slave, je pa to dvoje zagotovo eden izmed večjih dejavnikov dobre prodaje. Kdor zanika slednje pa laže samemu sebi! Drugače si ob dejstvih, da konkurenca ponuja za manj denarja bolj opremljene in v nekaterih primerih tudi kvalitetnejše avte (v smislu manjšega števila okvar), težko razložimo to dobro prodajo. Recimo pa da ti verjamem, da so pri tebi igrali večjo vlogo drugi pozitivni dejavniki kot le imidž, zato ti ni treba jemati vsega skupaj preveč osebno in užaljeno.

Jasno pa je, da v tem, niti v kateremkoli drugem razredu NE obstaja avto, ki bi bil popoln in ki bi izpolnjeval vse tvoje ali čigave druge kriterije. Vsak ima svoje "napake", zato pač moramo sprejemat kompromise. Zdaj pa dovolj off-a, ker smo že precej zašli s teme in avtorju kaj dosti ne pomagamo.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po feb 15, 2010 12:23 pm

Polo78 je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Vglavnem na jetra mi gre to tvoje filozofiranje, kot da se golfa kupuje samo na podlagi stare slave, ker me direktno ŽALIŠ kot inteligentno bitje. Vsako malo dražjo stvar za katero se odločam, zeelooo dobro preverim in se pozanimam o njej, preverim več kot je potrebno in tudi golf je bil tak primer. In če mi najdeš v tem razredu avtu, ki izpolnjuje vse moje kriterije za manj denarja, ti sežem v roko!

Nisem nikjer napisal, da se golf dobro prodaja izključno zaradi imidža oz. stare slave, je pa to dvoje zagotovo eden izmed večjih dejavnikov dobre prodaje. Kdor zanika slednje pa laže samemu sebi! Drugače si ob dejstvih, da konkurenca ponuja za manj denarja bolj opremljene in v nekaterih primerih tudi kvalitetnejše avte (v smislu manjšega števila okvar), težko razložimo to dobro prodajo. Recimo pa da ti verjamem, da so pri tebi igrali večjo vlogo drugi pozitivni dejavniki kot le imidž, zato ti ni treba jemati vsega skupaj preveč osebno in užaljeno.

Jasno pa je, da v tem, niti v kateremkoli drugem razredu NE obstaja avto, ki bi bil popoln in ki bi izpolnjeval vse tvoje ali čigave druge kriterije. Vsak ima svoje "napake", zato pač moramo sprejemat kompromise. Zdaj pa dovolj off-a, ker smo že precej zašli s teme in avtorju kaj dosti ne pomagamo.

Ravno zaradi prepogostih OFF-ov v takih temah, sem se tako "razpalil"! Seveda je ta imiđ velik razlog za nakup, vendar mislim, da so takšni kupci na tem forumu dokaj redki in tudi samemu se mi zdi neumnost, da si nekdo kupi golfa za trikrat na teden do vinograda zapeljat, ker bi mu cenejši avto ravno tako dobro služil. Do izraza pride pri pogostejši uporabi v različnih pogojih in predvsem pri ergonomiji. En večjih dejavnikov v mojem primeru je tudi to, da se njega lahko spravi šofer 185cm in še trije 190cm hrusti z ravno še dovolj prostora za noge(kar redki konkurenti ponujajo), in dovolj prostora za glavo(kar je v tem razredu že skoraj znanstvena fantastika). Z dolgotrajno uporabo se pa še navadiš, da je "vse na svojem mestu", lepo dosegljivo, praktično in pregledno(pa za 4ko nimam tako dobrega mnenja o ergonomiji). Pri mnogih konkurentih me čudi, kako jim po tolikih letih še vedno uspe določene stvari tako zgrešit... Zelo pomemben faktor so tudi povratne informacije in en bolj dovršenih volanskih mehanizmov(recimo večina francozov in tudi starejših korejcev je zame enostavno "premehkih), hkrati je pa avto tudi dovolj udoben. V "bogatejših" državah, kjer večini en hatch ne predstavlja takšnega finančnega zalogaja, kot pri nas, je pa tu še verjetno najbolj pester spisek dodatne opreme in prilagodljivosti(poleg DSG-ja in DCC-ja je tudi možnost povišanega in zaščitenega podvozja za grobe podlage itd.).

Objektivno, če gledaš celotno sliko, je z zelo dobrimi razlogi to še vedno "golfov razred" in ga velika večina novinarjev postavlja za zgled. Ravno zaradi imiđa je na testih tudi toliko bolj pod drobnogledom in določene napake, ki jih pri manj uveljavljenih in cenejših modelih vzamejo v zakup, bi bile/so zaradi visokih pričakovanj pri golfu nedopustne.

Dejstvo pa je, da to nikakor ni avto za povprečnega slovenca, zato recimo clioti in kakšen ceed zadnje čase grejo tako v promet!

Kar se kvalitete tiče je daleč od popolnosti, čeprav je še relativno malo problemov v primerjavi z določenimi znamkami. Meni veliko pomeni to, da me zaradi zelo vredu mehanika velika okvara na VW-ju stane toliko kot manjša okvara na kakšnem japoncu ali pa francozu. Zadnje čase se mi zdi bolj pomembno imet dobro in poceni vzdrževanje(odvisno od kraja in poznanstev) kot nek sloves "brezhibnosti", saj je nasploh kvaliteta tehnike padla na obupno nizek nivo. Očitno se bolj splačajo reklamacije...

Toliko OFF-a še iz moje strani, upam, da se zdaj razumeva! ;)
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: whitee in 4 gostov