Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

perch
Nov uporabnik

Napisal/-a perch Če feb 18, 2010 4:36 pm

Focus z 1.6 motorjem ne spada med problematične kar se okvar tiče. seveda je pa spet odvisno kako se je z avtom ravnalo in kako je vzdrževan. ko sem svojega prodal, je imel 190000 prevoženih pa se ni čutilo da bi bil avto že kaj preveč utrujen.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Če feb 18, 2010 10:54 pm

Avto je imela za službeni avto svakinja, pred tem pa eden od njenih sodelavcev. Kupljen nov, nikoli zaleten, vedno redno servisira. Ne bi niti razmišljal o nakupu, če ne bi bilo znano poreklo.

Ena izmed konkretnih frustracij je bila, ko sem želel pod garancijo popravit rjo na spodnjih robovih vrat, okrog tanka, na prtljažniku, po pragovih (ne pozabit, avto je bil takrat star 4 leta!!!). V servisni je manjkal 1 žig korozijskega pregleda, zato so popravilo zavrnili. Kljub dejstvu, da je bil avto vedno in redno servisiran pri istem pooblaščenem servisu in da bi njihovi delavci morali ta pregled opravit v sklopu rednega servisiranja in knjižico poštampljat, pa tega niso naredili, lepo nonšalantno zavrnejo popravilo. Ok, pustimo ob strani dejstvo, da 4 leta star avto nima kaj rjavet, ampak odnos je pa totalno v podnu.

Za oceno po čem se prodajo (in ne prodajajo) ti povem še tole: pred 2 leti in pol sem prodal 1.6 16V karavan letnik 2003 za 4.500,00 €. V mislim da treh mesecih, kar je bil na avtonetu, so klicali trije, eden izmed njih se je zmotil, ker je mislil, da je diesel. Ogled sem imel 1. Torej, kdor pravi, da ima še druge resne kupce, se laže. Moj je bil na slikah v oglasu kot cukr. Tudi po opisu ni bil slab, potrjena servisna, slovensko poreklo, nezaleten, dostojno opremljen. Zanimanja za nakup pač ni. Izkoristi to v svoj prid.

Še bolje boš pa nardil, če boš za isti denar kupil isti letnik Mondeo. Isto sranje z rjavenjem in zanesljivostjo, ampak pelješ se pa odlično. Po udobju in prostornosti prekaša večino konkurence v svojem razredu. Sva ga imela hkrati s Focusom... Precej več muzike za isti denar.
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

kalingo
Nov uporabnik

Kraj: NM LJ MB

Napisal/-a kalingo Pe feb 19, 2010 11:30 am

Ja to ni ravno lepo kar so ti naredili, za cene mi je pa jasno da so samo želje ne pa vrednost avtomobilov, ker 9let star avto zame ni nikoli vreden 4000€ še posebno ta razred katerega jaz kupujem. Tist ki bo hotel avto prodat bo popustil, prodajalcev je pa veliko tako da bom pač letal od enega do drugega :D
upam na najbolše...
štrom je zakon...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost