GiGi1985 je napisal/-a:odbijač zadnji je od novega tipa, se pravi je bil zadaj razbit. Km bo kvečjemu 256000, glede na ohranjenost, pomanjkanje servisne in "spoštovani" ugled prodajalca, pri katerem v zadnjih 10tih letih še nisem videl poštenega avta. Poraba tega motorja je 9 litrov, pod 8 ne prideš, se pa hitro zanjdeš tudi preko 10l.
Moj nasvet je da še pogledaš za kakšnim drugim primerkom. lp uspešen nakup
Kje si pa ti nameril tako porabo? Jaz sem imel limuzino s to mašino, letnik 1996, pa nisem prišel nad porabo 8,5l. Minimalno sem jo pa imel 7l, ampak to je bla zares mirna vožnja, vendar še vedno ne jajcanje... Če karavan ni težja za vsaj 200kg potem 10l, o katerih govoriš, je nesmisel.
Sicer pa avtorju teme odsvetujem Frankolovo, tip je znan po tem da vrti števce nazaj. Ravno zadnjič sem opazil da je vzel alfo 156 od nekoga in prevrtel števce... Najprej se je avto prodajal privat na avto.net, naslednji dan pa isti avto pri njemu s čudežno manj km.
Če taka vectra nima rje čisto nič potem pomeni, da je bila karambolirana.
Jaz sem imel nekarambolirano in res zelo ohranjeno, pa je imela piko rje na prtljažniku, pragi so začeli rjavet, čist malo blatniki in pika na vratih.
Sicer je pa 1.6 16v dokaj len motor, primeren za počasno normalno vožnjo, nikakor ne za divjanje oz. pospeške, prehitevanja... Sem pa imel ogromno problemov z njim (z mašino), na koncu vse poštimal in zaradi izgubljenega zaupanja v avto prodal brezhiben avto, sebi pa iščem kaj drugega, novejšega in z več opreme.
Slišim pa, da ima veliko drugih dobre izkušnje s temi mašinami in avti nasploh.