Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

AS_
Novinec

Kraj: Vas na Gorenjskem:)

Nakup hyundai copue l99

Napisal/-a AS_ So mar 06, 2010 10:59 am

Pozdravljeni.

Ogledanega imam hyundai copueja letnik 99 in me zanima, če ima kdo isti letnik avta in če so kakšni resni problemi s temi avti, kajti denarja za popravila bo bolj malo, ker sem še študent.

Avto ima klimo, ki je bila očiščena in napolnjena lansko leto (ima račun pa to, baje je klima dobila glivice?!), daljinsko centralno zaklepanje in električni pomik stekel, prevoženih je 175000km in ima opravljen veliki servis.Zgleda, da še ni doživel kakšnega trka, saj je skoraj brez praske(razen ene večje) in ne zgleda barvan ali pa je nekdo opravil odlično delo:) Avto teče lepo,ne torkira in se lepo menja. Motor je 1.6 85kw in ob pregledu, ni bilo kakšnih tipičnih indikatorjev problemov kot so sledi olja (čeprav motor ne zgleda da bi bil opran), na pokrovčku olja ni bilo smetane, ni bilo opaziti nobenih predelav(sam svoj mojster scena), se je pa pokazalo, da ob stisku sklopke začne ružiti v motorju, kar predvidevam, da je potisni ležaj(okoli 100€ stroškov).
Ne dela kompletna osvetlitev pri gumbih za ventilacijo in lučka na stropu se ne da prižgat ročno. Če ima kdo tak avto, me zanima, če je zamenjava teh lučk za osvetlitev komplicirana?

Avto dobim za 1.200€ s tem, da lastnik plača prepis.

Zdej me pa zanima, če se to splača in na kaj moram paziti pri nakupu takega avta?

Trenutno imam opel astro gt letnik 93,pri kateri so zacele crkavat stvari kot po tekocem traku(ventilacija, el.pomik desne šipe, strop se je odlimal, včasih centalno zaklepanje ne dela...)--> razlog za menjavo avta :)

Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore.

Lp AS_
GTi rocks?!

Uporabniški avatar
timic
Nov uporabnik

Kraj: koper

Napisal/-a timic So mar 06, 2010 11:23 am

hyunday coupe imajo težave z rjo na zadnjem levem blatniku.

za servis pa ti priporočam avtohiša lušina gosteče.

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar So mar 06, 2010 11:35 am

timic je napisal/-a:hyunday coupe imajo težave z rjo na zadnjem levem blatniku.

za servis pa ti priporočam avtohiša lušina gosteče.

Pooblaščeni servis za 11 let star avto, vreden tisočaka? No go...

Uporabniški avatar
timic
Nov uporabnik

Kraj: koper

Napisal/-a timic So mar 06, 2010 11:39 am

raje hodi k zasebniku

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So mar 06, 2010 12:24 pm

Mah. Če se gre razdirat sklopko za menjat potisni ležaj( sej je to treba naredit ane??) pol če že boš dal 150€ za delo jih lahko daš še tistih 50 za zamenjat komplet sklopko, in si na 350€ stroškov :) Če kupiš komplet sklopko te ne pride tok dražje kot da kupiš sam ležaj posamično.
Ma sej kaj te briga, če se čuje ležaj, dokler dela ga pustiš pri miru.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar So mar 06, 2010 12:56 pm

Vse električne stvari sploh osvetlitev je treba le malo natančnega dela, tiste mikro žarnice pa niso kdovekako drage pa tudi ko enkrat menjaš imaš spet 5-6 let mir.

SKlopko je verjetno najboljše v celoti menjat pa je spet mir ene 100-200k km

Ti motorji so edino radi pili olje tam do enega 98leta na Lantrah. Kasnejši 1.6 motorji nimajo več te žeje.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc So mar 06, 2010 1:07 pm

Trenutno imam opel astro gt letnik 93: teh pa ni več na cesti. brat je imel isto 101 kojnsko s prevoženimi 250.000+ in je šezmer delala,dokler je bla še cela...

drugače pa žarnice pridejo par centov (10e max za celo osvetlitev armature)

Uporabniški avatar
scisco1
Novinec

Kraj: Ljubljana&Dolina ljubavi

Napisal/-a scisco1 So mar 06, 2010 1:11 pm

Js mam tudi 99 letnik, 2.0 motor z 151000 km potrjeno servisno in lahko samo to rečem, da je avto res super.
Sam mam že drugega coupeja in ti sam še to povem, da res dobro preglej avto, ker eni prodajajo tak šrot da... :)
Če boš pa razmišljal o nakupu 2.0, te pa lahko en krog zapeljem, da vidš kako more it :)

Ajde, lp

AS_
Novinec

Napisal/-a AS_ So mar 06, 2010 4:44 pm

mropc je napisal/-a:Trenutno imam opel astro gt letnik 93: teh pa ni več na cesti. brat je imel isto 101 kojnsko s prevoženimi 250.000+ in je šezmer delala,dokler je bla še cela...

drugače pa žarnice pridejo par centov (10e max za celo osvetlitev armature)

Sej z motorjem nimam nobenih problemov, dela kot urca in vlece bolj k dotični hyundai, samo mu je pri meni ze potekel mandat :)

Po odgovorih sodeč se avto splača vzeti, tako da bom kar poklical tipa in prevzel "robo" :)

Hvala za pomoč, ste mi zelo pomagali.
(za 2.0 pa predvidevam, da je svinjsko draga registracija, torej ni za moj študentski žep) :)

lp AS_
GTi rocks?!

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 So mar 06, 2010 5:00 pm

scisco1 je napisal/-a:Js mam tudi 99 letnik, 2.0 motor z 151000 km potrjeno servisno in lahko samo to rečem, da je avto res super.
Sam mam že drugega coupeja in ti sam še to povem, da res dobro preglej avto, ker eni prodajajo tak šrot da... :)
Če boš pa razmišljal o nakupu 2.0, te pa lahko en krog zapeljem, da vidš kako more it :)

Ajde, lp

A ti si sedaj lastnik tega plavega. Avto je tako ohranjen samo zaradi prvega lastnika ki ima doma hyundai servis.
Lp by Mare

Uporabniški avatar
scisco1
Novinec

Napisal/-a scisco1 So mar 06, 2010 10:08 pm

marko01 je napisal/-a:
scisco1 je napisal/-a:Js mam tudi 99 letnik, 2.0 motor z 151000 km potrjeno servisno in lahko samo to rečem, da je avto res super.

Ajde, lp

A ti si sedaj lastnik tega plavega. Avto je tako ohranjen samo zaradi prvega lastnika ki ima doma hyundai servis.

Sem ja in ti priznam, da se mi je res čudno zdelo, ker nikoli v življenu še nism vidu tako urejene servisne knjige :) Čisto vsaka malenkost ko je bla extra menjana zapisana not z računi :) Res svaka mu čast.

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc So mar 06, 2010 10:12 pm

Tak mora bit avto, ne pa neka jaj*a k komaj skup stoji za par tisoč evrov.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Ne mar 07, 2010 1:41 pm

pri teh letih bi moral bit narejen že drugi veliki servis ;)
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Ne mar 07, 2010 1:41 pm

pri teh letih bi moral bit narejen že drugi veliki servis ;)
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
scisco1
Novinec

Napisal/-a scisco1 Ne mar 07, 2010 2:05 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:pri teh letih bi moral bit narejen že drugi veliki servis ;)

zanimivo, je bil lih 3 dni nazaj pri mehaniku na preventivnemu servisu in je reku, da ni še čas za velikega :roll:

AS_
Novinec

Napisal/-a AS_ Pe mar 12, 2010 12:28 pm

Eto, nakup opravljen.
Pokazal se je se en problem, saj se pri kontaktu ni prizgala lucka za motor oz za indikacijo problema z motorjem, zato smo ga peljali na tester, kjer so rekli, da je napaka z injektorji bila v preteklosti zaznana, trenutno pa ni nobene napake, lučko pa naj bi nekdo vzel ven iz nam neznanega razloga. Ker so na hyundai servisu potrdili izpravnost vozila, sem se odločil, da ga vzamem.

Slike prilimam v kratkem :)

lp AS_
GTi rocks?!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov