Ogledanega imam hyundai copueja letnik 99 in me zanima, če ima kdo isti letnik avta in če so kakšni resni problemi s temi avti, kajti denarja za popravila bo bolj malo, ker sem še študent.
Avto ima klimo, ki je bila očiščena in napolnjena lansko leto (ima račun pa to, baje je klima dobila glivice?!), daljinsko centralno zaklepanje in električni pomik stekel, prevoženih je 175000km in ima opravljen veliki servis.Zgleda, da še ni doživel kakšnega trka, saj je skoraj brez praske(razen ene večje) in ne zgleda barvan ali pa je nekdo opravil odlično delo:) Avto teče lepo,ne torkira in se lepo menja. Motor je 1.6 85kw in ob pregledu, ni bilo kakšnih tipičnih indikatorjev problemov kot so sledi olja (čeprav motor ne zgleda da bi bil opran), na pokrovčku olja ni bilo smetane, ni bilo opaziti nobenih predelav(sam svoj mojster scena), se je pa pokazalo, da ob stisku sklopke začne ružiti v motorju, kar predvidevam, da je potisni ležaj(okoli 100€ stroškov).
Ne dela kompletna osvetlitev pri gumbih za ventilacijo in lučka na stropu se ne da prižgat ročno. Če ima kdo tak avto, me zanima, če je zamenjava teh lučk za osvetlitev komplicirana?
Avto dobim za 1.200€ s tem, da lastnik plača prepis.
Zdej me pa zanima, če se to splača in na kaj moram paziti pri nakupu takega avta?
Trenutno imam opel astro gt letnik 93,pri kateri so zacele crkavat stvari kot po tekocem traku(ventilacija, el.pomik desne šipe, strop se je odlimal, včasih centalno zaklepanje ne dela...)--> razlog za menjavo avta

Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore.
Lp AS_