Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

flowy
Nov uporabnik

Dokumenti ob nakupu

Napisal/-a flowy Po mar 15, 2010 8:37 am

Pozdravljeni,

kupujem rabljen avto, ki je bil uvožen in me zanima katere dokumente mi mora prodajalec izročiti ob nakupu? (ali mi mora dati original kartonček o homologaciji, original račun o plačilu vozila, plačanih dajatvah, prometno dovoljenje, ipd.) Financiranje bo preko leasinga. Se že vnaprej opravičujem za morebiti čudna vprašanja, vendar tega še nikoli nisem počela, ne želim pa si, da bi me okoli prinesel ali pa mi pravih dokumentov ne bi izročil.

Hvala in lep pozdrav,

Flowy

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po mar 15, 2010 8:42 am

zdravo

ker bo nakup potekal preko leasing podjetja ( upam, da preko kakšnega "kreditibilnega") bo to isto podjetje samo preverilo papirje od prodajalca ( beri: ali so vsi papirji ok, ali kateri papir manjka, ...) ipd.

flowy
Nov uporabnik

Napisal/-a flowy Po mar 15, 2010 8:50 am

Zdravo,

hvala za tako ažuren odgovor. Financiranje bo pri VBS Leasingu. Se pravi, potem prodajalec meni ne preda nobenih dokumentov o avtomobilu, ker bo lastnik avta v času financiranja leasing hiša? Avto namreč še ni registriran, tehnični pregled pa naj bi prodajalec opravil do podpisa kupo-prodajne pogodbe.

Lp Flowy

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po mar 15, 2010 9:01 am

flowy je napisal/-a:Zdravo,

hvala za tako ažuren odgovor. Financiranje bo pri VBS Leasingu. Se pravi, potem prodajalec meni ne preda nobenih dokumentov o avtomobilu, ker bo lastnik avta v času financiranja leasing hiša? Avto namreč še ni registriran, tehnični pregled pa naj bi prodajalec opravil do podpisa kupo-prodajne pogodbe.

Lp Flowy

prodajalec ti mora predati papirje, katere nato ti odneseš na vbs. vbs jih preveri in zadevo ali odobri ali pa zavrne...njihovega dela sicer ne poznam a sem 100% prepričan, da ne bodo odobrili financiranja, če bodo le videli, da gre za kakšen nateg ( moje razmišljanje) oz. da so lahko oni oškodovani.

papirje katere potrebuješ pa so:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=59585

zanimiva tema o uvozu od enega od uporabnikov:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 70&start=0

flowy
Nov uporabnik

Napisal/-a flowy Po mar 15, 2010 9:13 am

Zdravo,

ja stvar je taka. Bila sem na ogledu, plačala aro, prodajalec je poslal kopije mojih dokumentov in izpolnjen obrazec na leasing hišo (po vsej verjetnosti tudi dokumente avtomobila, ne vem kako je s tem). Prodajalec me bo poklical, ko bo izvedel ali bodo financiranje odobrili, nato bom šla jaz na leasing hišo podpisati pogodbo in urediti zavarovanje, vse plačala, potem pa k prodajalcu podpisat kupo-prodajno pogodbo, overit skupaj z garancijo in registrirat avto.

Lp Flowy

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po mar 15, 2010 9:20 am

ja stvar je taka. Bila sem na ogledu, plačala aro, prodajalec je poslal kopije mojih dokumentov in izpolnjen obrazec na leasing hišo (po vsej verjetnosti tudi dokumente avtomobila, ne vem kako je s tem). Prodajalec me bo poklical, ko bo izvedel ali bodo financiranje odobrili, nato bom šla jaz na leasing hišo podpisati pogodbo in urediti zavarovanje, vse plačala, potem pa k prodajalcu podpisat kupo-prodajno pogodbo, overit skupaj z garancijo in registrirat avto.

Lp Flowy

no pa je prodajalec uredil "levji delež" posla, sedaj je na vrsti leasing hiša, da zadevo odobri oz. zavrne...

flowy
Nov uporabnik

Napisal/-a flowy Po mar 15, 2010 9:26 am

Hvala za vse informacije in držimo pesti, da bo vse v redu.

Lp Flowy

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po mar 15, 2010 9:58 pm

Lp Flowy

Vse lepo in prav. Vseeno pa me pri tej zgodbi nekaj zmoti. ARO si dala, pa ne veš ali bo Leasing opravil svoje ali ne. Upam da ste pri tej lizing hiši prej opravili vsaj informativno poizvedbo da bodo res dali leasing. Sicer se ti zna zgoditi da ostaneš brez are, ali pa bo treba na vrat na nos najti nekje še preostanek denarja.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov