Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Renault Megane II Grandtour 1.5 dci (63kW) 2007

Napisal/-a Dejch To mar 16, 2010 11:06 am

Ej ne bit preveč jezni, sam o Renaultih nimam blage. Mel sem zdej Alfo 146 6 let, bil zadovoljen dokler mi ni en pijanc prbil v spredn del in naredil iz avta totalko. Pa glih k sm šu z eno bejbo v kino...

V glavnem zanimam se za tega Renaulta, ker ima opreme ful, zgleda mi fajn, pa prostoren je, in s tem motorjem tudi šparoven. Performanse me ne zanimajo nič, sem se z Alfo nagonu kolikor sem to pač želel, pa zavarovanje in registracija je tako ceneje.

Kaj nej iščem pri temu letniku v smislu common faults? Par tistih očitnih stvari, ter a mi priporočate, da peljem ta avto na Renault servis, plačam pregled in sem lahk siguren? Avto tudi naj bi imel garancijo pri temu letniku, je tako?

Danes sem šel pogledat notri in uzun, vozil ga še nisem sledečega Megane-a.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2847325&show=1
Kilometrov ima veliko za svoj letnik, sam to me ne moti, če je pač bil redno servisiran, prodajalec pravi, da more pogledat, če je bil velik servis opravljen itd.

Predvsem se zanimam za 2007 letnike s to opremo, ki jo ima tale. Več kot 8k nočem dat, pa tud glede cene se vedno da kej zment.

Še enkrat, mogoče je bilo teh tem dosti, se opravičujem, če sem katerega moderatorja razjezil, ampak me ni bilo na tem forumu že dolgo časa, pa tudi o Renaultih se res ne spoznam. Mel sem pa avto 10 let star in zdej je tok not ene tehnologije, da niti ne vem kaj je za kaj. :P

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved To mar 16, 2010 11:17 am

S temi motorji ni težav, priporočal bi ti le 78kw verzijo, ki ima tudi 6 prestav (izključno zaradi tega, da ne bo pomanjaknja moči zaradi 63kw + spada v isti zav. rang). Poraba pa bo verjetno pri 78kw motorju še kak dcl nižja kot pri šibkejšem (teža!!).

ps: iz osebnih izkušenj bi raje iskal SLO avto z znano zgodovino. ;)

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch To mar 16, 2010 11:31 am

Ja jaz bi tud raje od koga kupil, ki ga je servisiral redno in ima vse dokumente. Problem je, da imam sedaj razbit avto, praktično ne vozn in ne morm v celje in ne vem kam daleč od lj, it gledat avto. :(

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar To mar 16, 2010 1:01 pm

Megani tako novega letnika so praktično brez težav. Priporočal bi ti le, da si izogibaš uvoženega sranja. Najbrž ima kakšen kilometer več (po ohranjenosti se že na slikah vidi, da to niso resnični kilometri) pa bog ve, kako se je ravnalo s tem.
Raje daj kak € več in kupi avto od prvega lastnika, fizične osebe in s preverljivo zgodovino. ;)

Četudi nimaš avtomobila, se bolj splača nekomu plačati kaj pa da te zapelje, kot da kupiš slab avto. ;)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3588388&show=1
Četudi je od avtohiše, bi bil lahko dobra izbira (preveri verodostojnost servisne knjižice).

Pa še nekaj:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3512374&show=1

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP To mar 16, 2010 1:26 pm

Antiznačkar je napisal/-a:Megani tako novega letnika so praktično brez težav. Priporočal bi ti le, da si izogibaš uvoženega sranja. Najbrž ima kakšen kilometer več (po ohranjenosti se že na slikah vidi, da to niso resnični kilometri) pa bog ve, kako se je ravnalo s tem.
Raje daj kak € več in kupi avto od prvega lastnika, fizične osebe in s preverljivo zgodovino. ;)

Četudi nimaš avtomobila, se bolj splača nekomu plačati kaj pa da te zapelje, kot da kupiš slab avto. ;)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3588388&show=1
Četudi je od avtohiše, bi bil lahko dobra izbira (preveri verodostojnost servisne knjižice).

Pa še nekaj:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3512374&show=1

Tega prvega mislm da so mel za nadomestni avto, tko da priporočam pazljivost pri ogledu in nakupu, sicer pa tale Snoj tut ni glih nek biser...

LP

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 To mar 16, 2010 3:16 pm

Živijo!

Pri Snoju jaz nebi kupil (rabljenega) avtomobila. Ker sem tam kupil fabio in nato spoznal da je bil avto na strehi, kitan, slabo popravljen v glavnem... Tudi pri 6 mesečni garanciji se je zelo zatikalo...

Imajo pa kleparstvo in kar precej dolgo vrsto za poklepat, ki se nato prodaja kot nekaramboliran.
(BTW za njih nekaraboliran pomeni da avto trenutno ni karamboliran, ne da nikoli ni bil... :lol: , vsaj tako sem dobil jaz pojasnilo, ko sem kasneje o moji fabiji spraševal.)

Dopuščam možnost, da se je v 4 letih kaj spremenilo, ampak dvomim.
Slika

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Sr mar 17, 2010 10:26 am

Mislm da se kr ni nč spremenil :roll:

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr mar 17, 2010 11:56 am