Že nekaj časa iščem "kandidata" da obnovim vozni park, dokler je še kaj vreden

Probal sem p407sw. Vse kul - samo je pa preglednost zadnje šipe katastrofa - kot v katrci; Sedaj imam 307 in je preglednost superiorna v primerjavi z 407... Prav tako prtljažni prostor - ni impresiven (glede na to da je "en razred" višji kot 307). Sam volumen je ok (isti kot 307, tako na oko). Je pa ozka odprtina. Morda komu to ni tako pomembno: meni se zdi kar (npr. 307, mondeo karavan,.. - lahko daš notri vse sorte - pri p407 sem pa, nakljub velikosti rahlo skeptičen: kdor je videl ve: tiste zaobljenosti prtljažnika pri vrhu znatno zmanjšujejo "luknjo"

Ok. Potem sem pa malo gledal - in ker mi je laguna že od nekdaj všeč - prišel na idejo, zakaj pa ne Laguna grandtour bencinar 2.0 (naredim cca. 15kkm/leto...): gledal sem tega:
http://www.avto.net/tpv/ad.asp?id=3521227
kaj pravite? Morda kasneje tudi vgradnja plina... Ampak ok, "kasneje". Kako je kaj s temi motorji? So precej preizkušeni? Poraba? Kolikor iz _lastnih_ vizkušenj vem, je dizel kakor koli obrneš dražje vzdrževat kot bencinar (imel 2 benc in 3 dizle). Pa še tale konkreten bencinar ima manj km kot katerikoli disel (da ne govorimo o tistih uvoženih) - teh letnikov: 2006 /+-1leto
Se mi zdi, da tudi zadnja šipa pri laguni ni to na kar sem navajen - prtljažniprostor je pa kar večji - to mi je pač pomebno: vem smo postali razvajeni - prej 5 v stoenko, sedaj pa problemi med 407 in laguno... ok - svet gre pač naprej (dobro ali slabo)
hvala za mnenja in lp!