Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

skayler2
Nov uporabnik

Nakup Renault Megana Coupe - Škafar

Napisal/-a skayler2 Ne mar 28, 2010 9:26 am

Odločam se za nakup tega avtomobila

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2752882&show=1

Cena velja, če izberem eno od oblik financiranja. A ima kdo mogoče kakšne izkušnje s temi načini financiranja oz. na kaj moram paziti, če se odločim za nakup?

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne mar 28, 2010 10:39 am

Če je ovezen pogoj financiranje dobro premisli kako in kaj. Predvsem na koliko časa je financiranje, koliko znesejo stroški (beri obresti, stroški odobritve...). Najbolje da ti pripravijo plan financiranja. Od tu dalje pa se lahko pogovarjamo ali je avtomobil ugoden ali ne. Če kupuješ tak avtomobil razmisli še o Opel Astri (nova seveda). Tudi tam ne gre brez financiranja, vendar lahko odplačaš zadevo v pol leta, če ti to dopuščajo finance.

Po mojih izkušnjah pa ti ves "popust" požre financiranje na 3 do 4 leta, kar se nekako pričakuje v marsikateri avtohiši kjer to oglašujejo.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

stinge
Nov uporabnik

Napisal/-a stinge Ne mar 28, 2010 10:56 am

Financiranje je možno samo še do konca marca, najmanjši znesek za financiranje pa je 5000 evrov.

lp

kan
Nov uporabnik

Kraj: novo mesto

Napisal/-a kan Ne mar 28, 2010 6:27 pm

Mi doma prodajamo megana z 9000km prevoženimi oprema je pa boljša.dynamique.je pa bele barve.če te zanima na pm

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne mar 28, 2010 7:38 pm

Expression je za slabih 15000€ predrag (vsaj meni). To s financiranjem je stalna praksa. Trenutno ponujajo 1500 € popusta, če se odločiš za nakup s financiranjem (min. 12 obrokov; prištej še obresti in odobritev, zavarovanje... - ko sem zase računal, se na eno leto vseeno splača; aja, lahko daš do 50% pologa (več, ko daš, manjše so obresti, zavarovanje...) - če dopuščajo finančne zmožnosti seveda). Popustu na financiranje pa prištej še cca. 7% popust za fizične osebe (če ga uspeš izvleči + odvisno od modela do modela).
Po takem izračunu, bi te dynamique 1.6 16V (coupe) prišel slabih 15.000€. Vsekakor pa je morda vredno razmisliti o močnejši motorizaciji. Sicer sem vozil 1.6 16V - realno gledano voziš avto s 100 konji; teh 110 je bolj kot ne marketinška poteza (ala v-tec), kjer imaš najvišjo moč že skoraj pri blokadi, na račun tega pa padeš v višji zav. razred; medtem ko ima tCe 130 KM (isti zav. razred), ki so "dostopnejši", lepše razporejen navor in ob lažji nogi podobno porabo - ko tiščiš, se ne ozraš preveč na porabo :D . Svoje pa doda še 6. prestava - za daljše ture :D domnevam, da je avto na linku nekje max cena? Po moje lahko izvlečeš expression coupeja s tCe motorjem za ta denar.

Se opravičujem za tako dolg post.

PS: toplo priporočam doplačilo 70€ za boljši radio oops
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov