čim več bi rad zvedel o tem motorju. Je 2.0 Fsi 150 KM v passatu 05. Poraba, vzdžljivost, serijske napake, vzdrževanje?
Če ima kdo čas pa se lahko še o avtu razpiše

Hvala
LP
simply je napisal/-a:Glede na direktni vbrizg niti ne porabi tako malo. Vsekakor ni šparovc.
sašo5 je napisal/-a:lukp je napisal/-a:sašo5 je napisal/-a:če delaš 10-12 t.km na leto kupi, če ne, raje 1.9 tdi.....
A misliš 2.0 tdi ne 1.9 tdi
lahko tudi, vendar 2.0 16v je do mod. leta 2007 delal že znane probleme (poroze glave in s tem povezana izguba olja ter hladilne tekočine-(BKF oznake motorjev)
mili je napisal/-a:Tudi sam sem bil v podobnih dvomih kot ti, glede dizla al bencinca. Sam imam za v službo v eno stran manj kot ti, pa sem si vseeno kupil dizla, to je prvega do sedaj, pa naj bo kar bo. Hotel sem ti povedat le to, da poznam kar nekaj lastnikov dizlov, ki se vozi po 1 km v službo, s tem, da v času službe s tem vozilom skočijo še na pijačo in malico. Gre za Citroene, Honde, Ople, ki imajo že čez 100.000 km, pa ni bilo še nič narobe. Ne smemo pozabit, da večino kratkih relacij, mogoče tudi 15 na dan. Po drugi strani pa imamo v službi Škodo octavio 1,9 tdi (90 KM) in sem dobro videl, kako jih je večina ravnala s tem vozilom. Ni bilo govora o kakem postopnem ogrevanju motorja, še manj, da bi kdo malo pokačakal, preden je ugasnil motor. Na tem vozilu je turbina crknila pri 220.000 km, s tem da je vozilo na mestu delalo še pa še ur.
Če boš ravnal z dizlom kot je bilo na tem forumu že veliko govora mislim, da nebi smel imeti težav. Izjeme pa se dogajajo.
Prometej je napisal/-a:Tudi jaz imam dizla, pa ga glede na kilometražo, ki jo prevozim, 'ne bi smel imeti'. Prej sem imel cliota 1.5 dci 82 konjev, prodal pri 80k km, brez napak (pol poti opravljenih na relaciji MB-LJ). Zdaj vozim megana 1.9 dci 120, avto ima slabih 100k, jaz sem naredil dobrih 30k. Isto spet samo potrošni material. Je pa res, da pazim, kako vozim in sem tudi sam mnenja, da v tem primeru kaj veliko narobe ne more iti; mogoče avto crkne 15.000 km prej, do takrat pa ga bom itak že 3x menjal in mi je za tistih zadnjih 15k km povsem vseeno. Imam pa iste sanje kot avtor teme, s tem, da bom verjetno počakal, da še malo padejo cene 159 ti-jem, potem pa hopa cupa in ponj v Nemčijo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov