Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe jan 08, 2010 9:53 am

Fishman je napisal/-a:Še vedno iščemo "avtoček" !!!

Zanimiva je tudi nova Toyota Verso ???
Ne, ni.

Če si prej gledal avte v kot so Galaxy, Espace, 806/C8/Phedra, pa sploh ne.

Edino, če res sedaj namesto tega iščete "avtoček", hehe.
Ker Verso je (pre)majhna. Sodi v razred scenic/touran, v primerjavi s katerimi pa je prostora v Versotu manj, predvsem prtljažnik je kriminalno majhen. In ker so touran, scenic&co že itak manjši od razreda P806, Espacov in podobnih, ti mora torej biti jasno da Verso vsaj po prostornosti precej zaostaja...
Zadnjič spremenil sonic, dne Pe jan 08, 2010 9:57 am, skupaj popravljeno 1 krat.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

branko1
Nov uporabnik

Napisal/-a branko1 Pe jan 08, 2010 9:55 am

Ma kaka mazda 5 pa verso - to niso družinski enoprostorci.
Kupi Chrysler Voyagerja - za solidno ceno dobiš super avto ki ima tudi 2x drsna vrata, vse živo od odpreme, velikost da te kašp in sploh neproblematičen avto.
Pa ne bluzim brez veze, kajti lzadnjih 12 let si lastim že tretji Voyager.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Pe jan 08, 2010 10:04 am

branko1 je napisal/-a:Ma kaka mazda 5 pa verso - to niso družinski enoprostorci.
Kupi Chrysler Voyagerja - za solidno ceno dobiš super avto ki ima tudi 2x drsna vrata, vse živo od odpreme, velikost da te kašp in sploh neproblematičen avto.

Samo ni pa varen, ima 2 zvezdice pri NCAP, ostali imajo pa 4 ali 5.

Fishman
Nov uporabnik

Napisal/-a Fishman Pe jan 08, 2010 10:19 am

Hja glede na to da se v avtu prevažajo otroci je varnost kar pomembna.

No tudi drsna vrata so po moje prednost.

Zanima me kje naj gledam za enoprostrci, saj je ponudbe veliko in tudi cene so kar zanimive.

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Pe jan 08, 2010 10:42 am

BBS je napisal/-a:
branko1 je napisal/-a:Ma kaka mazda 5 pa verso - to niso družinski enoprostorci.

Še enkrat poglej test - mislim, da je dobil 4 zvezdice v verziji z levim volanom (naša verzija), problem je bil pri verziji za angleški trg.

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Pe jan 08, 2010 10:51 am

Še to - če se jih v avtu ne bo vozilo več kot 5 poglej še kakšne t.i. velikoprostorce - Berlingo, Doblo, Kangoo. Mi imamo novega Berlingota, ki ga lahko dobiš že od 13.000€ dalje, za 15.000€ pa že praktično max opremljenega, prostora pa ima le malenkost manj od Espace-a, ki ga ima sodelavec. _Je tudi precej širok, tako da so zadaj trije sedeži praktično enako široki. Vožnja je vsaj pri novem modelu povsem avtomobilska, ima drsna vrata, ki so super, obdelava pa je bolj trpežna, kar je pri otroci lahko le plus. Nov avto pa je le nov avto...

Fishman
Nov uporabnik

Napisal/-a Fishman Pe jan 08, 2010 10:55 am

Hvala za nasvet !!!

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Napisal/-a BBS Pe jan 08, 2010 10:58 am

adamovc je napisal/-a:
BBS je napisal/-a:

Še enkrat poglej test - mislim, da je dobil 4 zvezdice v verziji z levim volanom (naša verzija), problem je bil pri verziji za angleški trg.

No, saj jaz se ne spoznam na tele Chryslerje, enkrat sem pač gledal malo Crash test pa sem videl, da ima 2 zvezdici.

Letnik 1999 ima 2 zvezdici, mislim pa da je to evropska verzija, ker je pač Euro Ncap
http://www.euroncap.com/tests/chrysler_ ... 99/56.aspx

Letnik 2007 ima pa tudi 2 zvezdici, oziroma celo 1
http://www.euroncap.com/tests/chrysler_ ... 7/277.aspx

Proti S-Maxu
http://www.euroncap.com/tests/ford_s_max_2006/260.aspx
Peugeotu 807
http://www.euroncap.com/tests/peugeot_807_2002/140.aspx
http://www.euroncap.com/tests/peugeot_807_2003/154.aspx

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Pe jan 08, 2010 11:17 am

BBS je napisal/-a:
adamovc je napisal/-a:
BBS je napisal/-a:

No, saj jaz se ne spoznam na tele Chryslerje, enkrat sem pač gledal malo Crash test pa sem videl, da ima 2 zvezdici.

Letnik 1999 ima 2 zvezdici, mislim pa da je to evropska verzija, ker je pač Euro Ncap
http://www.euroncap.com/tests/chrysler_ ... 99/56.aspx

Letnik 2007 ima pa tudi 2 zvezdici, oziroma celo 1
http://www.euroncap.com/tests/chrysler_ ... 7/277.aspx

Proti S-Maxu
http://www.euroncap.com/tests/ford_s_max_2006/260.aspx
Peugeotu 807
http://www.euroncap.com/tests/peugeot_807_2002/140.aspx
http://www.euroncap.com/tests/peugeot_807_2003/154.aspx

na linku zgoraj pri testu iz leta 2007 piše:
Comments

Euro NCAP originally tested the Voyager in left hand drive (LHD) layout. Subsequently, it became known that right hand drive (RHD) cars are not equipped with the driver's knee airbag, although it is standard equipment on LHD cars (from VIN 6Y110573). Indeed, the driver's knee airbag is not available as an option on RHD versions. As the LHD car did not meet Euro NCAP's selection criteria, an additional frontal test was performed on a RHD car. The results from this RHD car are used for the Euro NCAP rating.

The LHD car performed significantly better than the RHD car in the frontal impact, scoring 9 points, giving a potential four star adult occupant rating. The main reason for this was the lower extent of deformation of the passenger compartment, which remained stable. As is normal for transverse engined cars, there is potentially less crush space available to absorb the impact energy on the side of the car where the engine is mounted. Without adequate countermeasures, this can result in greater passenger compartment deformation. In the Voyager, the engine is mounted towards the right hand side of the engine compartment.

It is normal practice for Euro NCAP to ask manufacturers to provide evidence that both LHD and RHD cars offer similar levels of protection. In the case of the Voyager, Chrysler were unable to provide this. Chrysler advised Euro NCAP that they had only tested a RHD Voyager at the speed required by European legislation, which is lower than the test speed used by Euro NCAP. Euro NCAP expects manufacturers to design and test their products so that they can ensure that both RHD and LHD cars provide similar levels of protection.

Although the LHD car was equipped with a driver's knee airbag, it failed to provide adequate protection in the frontal impact.

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Re: Družinski enoprostorec

Napisal/-a radar Pe jan 08, 2010 11:31 am

Fishman je napisal/-a:Pozdravljeni,

prihodnje leto nameravamo kupiti enoprostorca. Karavan je postal pretesen.
Malo smo gledali Peugeota 807(Citroen C 8) in Lancio Phedro (Fiat Ullyse) ker imata/jo drsna vrata. Seveda so tu še fordi S max in Galaxy, ki sta odlična le drsnih vrat nimata. Sledijo še Espaci ipd.

Zanima me ali so Peugeoti res problematični in ali se naj se odpovemo drsnim vratom in izberemo katerega izmed Fordov ali kaj drugega. Torej kupujemo vekikega družinskega enoprostorca :D

Kupili bi rabljen avto, ampak maksimalno 3-4 leta.

pomisli na mazdo5.
Mene je kar pozitivno presenetila na testu, da ne omenim, da se v drugi vrsti normalno sedi (zunanja sedeža sta širša, notranji pa ožji), pa še bočna stranska vrata...

lp

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Napisal/-a BBS Pe jan 08, 2010 1:17 pm

No, saj mogoče, jaz sem pač samo videl, da ima 2 zvezdici ;)

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Napisal/-a BBS Ne jan 10, 2010 10:01 am

@Fishman, lahko prosim za e-mail na PM za scan, ker mi nikakor noče poslat sporočila ;)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne jan 10, 2010 10:28 am

lenivec je napisal/-a:
DrSaso je napisal/-a: v tretji vrsti dva normalna sedeža, kjer tudi odrasli lahko sedijo brez težav na dolgi vožnji-preverjeno pri mojem.

nebi se rad kregal. ampak če za tvoje pojme tam sedita odrasla brez težav na dolgi poti si pa res skromn kaj se udobja tiče.

jaz na tistem sedežu 5 minut nisem zdržal

Se opravičujem za off: @lenivec ti si očitno zelo zelo zahteven. Sam imam isto višino kot ti pa sem se na zadnjih dveh sedežih v sharanu peljal ko lord na 850 kilometrski vožnji.

On: Kar se tiče nakupa sem jast še vedno bolj za kakšnega malo rabljenega renaulta espace. Vizualno je lep ( moje mnenje), kvaliteta je tudi dobra, motorji so odlični ( ob pravilnem vzdrževanju), kar pa je najbolj pomembno pa je da je zelo varen. Pogledal bi za navadnim espacom in ne grand. Se mi nekako ne dopade.

Uspešen nakup ti želim in čim več sreče.

lp

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Če apr 01, 2010 10:10 am

Mene zanima, kje v slo bi si lahko šel pogledat voyager-ja 2010, ampak ne Limited za 54.000€, kot ga ima KMAG, temveč neko osnovno verzijo tam nekje do 30.000€? Po tujih "avto-net" straneh se že prodajajo, pri nas pa še nič.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov