Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne feb 28, 2010 12:44 pm

euro3 norme megane 3 100% nima. Če ima, ima al 4 al pa 5 (kar je zadnje cajte že več ali manj pri vseh novih avtih).
Slika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne feb 28, 2010 12:51 pm

Djekleni je napisal/-a:megan ima samo tako ja od opreme se spremeni samo ta siva letvica pri slabši opremi v temnejšo skoraj črno to je vse!

Privilage ima svetlo armaturo.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 Ne feb 28, 2010 1:27 pm

Bom tako začel: Jaz nebom nikoli več vzel renaulta, astro bi pa takoj. Sedaj pa info: "žlahtnik" je mojster na enem od servisov Renaulta na Štajerskem. Mal sem ga povprašal in mi je odgovoril, da se do sedaj imeli kar nekaj reklamacij grandtourov glede zadnjih zavor. Težave z ročno zavoro (potrebno je bilo menjat mehanizem). Trem so menjali vse, tudi diske in ploščice. Aja, pa še to, če se to zgodi dobiš nadomestnega cliota in lepo voziš, dokler na popravijo (haha).

Res je to malo število meganov, sam pač informacija pa je. Odloči pa se po svoji presoji, globini žepa in želji. Samo enkrat se živi.

LP
Nikoli ni prepozno.

Uporabniški avatar
Djekleni
Nov uporabnik

Napisal/-a Djekleni Ne feb 28, 2010 1:40 pm

IcEm4n je napisal/-a:euro3 norme megane 3 100% nima. Če ima, ima al 4 al pa 5 (kar je zadnje cajte že več ali manj pri vseh novih avtih).

To je informacija od trgovca, najprej sem poklical na renojev informacijski center kjer so mi rekli naj se pri prodajalcu pozanimam in odgovor je bil tak!

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Ne feb 28, 2010 4:22 pm

maius28 je napisal/-a:Bom tako začel: Jaz nebom nikoli več vzel renaulta, astro bi pa takoj. Sedaj pa info: "žlahtnik" je mojster na enem od servisov Renaulta na Štajerskem. Mal sem ga povprašal in mi je odgovoril, da se do sedaj imeli kar nekaj reklamacij grandtourov glede zadnjih zavor. Težave z ročno zavoro (potrebno je bilo menjat mehanizem). Trem so menjali vse, tudi diske in ploščice. Aja, pa še to, če se to zgodi dobiš nadomestnega cliota in lepo voziš, dokler na popravijo (haha).

Res je to malo število meganov, sam pač informacija pa je. Odloči pa se po svoji presoji, globini žepa in želji. Samo enkrat se živi.

LP

na enih avtih menjajo pol mašine v garanciji, poglej si zdle komplet toyoto...
kak ste eni smešni :lol:

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Ne feb 28, 2010 4:45 pm

kolesar je napisal/-a:na enih avtih menjajo pol mašine v garanciji, poglej si zdle komplet toyoto...
kak ste eni smešni :lol:

Kolesar, že prav nadležen si s tem posiljevanjem z megani.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po mar 01, 2010 9:13 am

Sicer še vedno ne vemo ali je potreba po karavanski različici ali navadnem hatchbacku? Vsaj pri prtljažnem prostoru je v veliki prednosti Francoz.

Nekaj vprašanj je bilo v zvezi z notranjosto. Megane ponuja večji barvni izbor šele v paketu opreme Privilege - glej katalog, katerega najbrž itak že imaš: ( http://www.avtokoletnik.com/katalogi_ce ... ndtour.pdf ). Osebno ne bi izbiral "barvne" armaturne plošče, kot je bil slikovni pimer pri Astri. Izgleda zelo lepo, na soncu pa se neprijetno (ter nevarno) blešči odsev na prednjem steklu (primer: Peugeot 307). Po prvem vtisu sem imel za odtenek boljši občutek sicer v novi Astri. V Meganu so mi bili moteči premajhna upravljala klime ter radia (kljub obvolanskim kontrolam). Najbolj neverjetna pa je Renaultova postavitev tipke za vklop tempomata in omejevalnika hitrosti, ki se nahaja med sedežema.

Astrinega osnovnega motorja sicer ne poznam, vendar (lahko se motim) mi deluje sodobneje (kljub le 5-stopenjskim menjalnikom). Renaultovi trgovci pa so očitno nepismeni, če še vedno ponujajo avtomobile s standardi EURO 3!!! Novih v letu 2010 pač ne bi mogli niti prodajati! ( http://en.wikipedia.org/wiki/European_e ... r-lex_4-14 ). Sicer pa je Meganov 1.6 motor pod standardom EURO 4 - podatek na nemški spletni strani ( http://www.renault.de/renault-modellpal ... EC048_ALLE ). Sicer pa mi deluje pri polno naloženem Grandtouru le prešibak, 1.4 TCe je sicer dražji, vendar po testih sodeč nekonkurenčno požrešnejši.

Pri testni Astri si najverjetneje vozil model z dodatno opremo Flex Ride, ki sicer na začetku navduši, kasneje voznik uporablja omenjeno opcijo zelo redko. Bistveno uporabnješa opcija bi bil sistem inteligentnih žarometov (ksenon). Doplačilo 450 € za bluetooth instalacijo je absolutno predrago ter rešljivo z ali Parrot govornim kompletom ali enostavno bluetooth slušalko. Za isti denar ponuja Renault TomTom vgradno navigacijo!
Pri Meganu te je motila postavitev prednjih brisalcev, pozicioniranih pod havbo. Dandanes je ogromno modelov s podobno postavitvijo (Octavia, Passat, ipd) - gre za uporaben "trik", kako izboljšati aerodinamičnost.

Uporabniški avatar
Djekleni
Nov uporabnik

Napisal/-a Djekleni Po mar 01, 2010 3:17 pm

Takole odločitev je padla avto je zaaran s punco sma prišla do zaključka s pomočjo vas in se odločila za opel astro v bistvu nama razen tega da razmišlama o naraščaju karavan nebi prišel kaj dosti prav, če prav pravijo da karavan nikoli ni odveč!

Uporabniški avatar
Djekleni
Nov uporabnik

Napisal/-a Djekleni Če apr 08, 2010 8:54 pm

Da vam sporočim občutke po 1000 prevoženih km NOOOOROOOO avto je res presežek pri oplu so s tem modelom zadeli u nulo. Čeprav imamo renoje pri hiši je ta opel spremenil naša mnenja.

Lp vsem pa hvala za pomoč!

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če apr 08, 2010 9:01 pm

No glavno, da ste zadovoljni.
Ja res je. Opel je z novo astro naredil kar velk korak naprej. ;) Astre dobro poznam in me ni še nobena tako navdušla kot ta nova. Tudi sam sem zelo zadovoljen z njo.

Zaenkrat brez napake.
Edit: ima pa trenutno cca 8.800 prevoženih.

Zdaj pa le predstavi avto če še nisi. Kakšna fotka ne bi bila odveč. Pa kaj o opremi napiš.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost