Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman So apr 10, 2010 8:11 am

Pa kake bučke to pišete :roll:
bo ed wood še resno kupil minija, če vas bo poslušal.

eno je kupit fajn ohranjen novejši avto, pa magari z 300 konji,
drugo je kupit oldija.
Pa kaj res mislite, da se mini vozi brez da stalno neki popravlaš in izboljšuješ
na njem- ej to ni golf dvojka.

jaz sem v mojega vložil cca 300 ur dela, ko sam šraufam,
da semga zrihtu da je zdej kolkr tolk tipitopi,
ampak ko sem ga kupu je na zunaj tud izgledu čist fajn, nič velik slabš
ko zdaj, ampak star avto pač rabi vzdrževanje od kljuk za vrata pa do batnih obročkov...
zdaj če bi še prištel denar za sprotno popravilo bi bilo
verjetn rez boljš kupit nov avto
zato ponavljam moj dobronamerni nasvet
ČE IMAŠ DENAR, MEHANIKA, AL PA DA ZNAŠ ŠRAUFAT, PA CAJT, PA VOLJO,
PA ŠE TISTO KAR SEM POZABIL , POL PRIPOROČAM NAKUP, ČE PA TI KAJ MANJKA OD TEGA, POL PA NE SVETUJEM NAKUP MINIJA AL PA DRUGEGA OLDIJA :!:

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 So apr 10, 2010 11:02 am

@berlingoman
Če imaš Minija in praviš, da je z njim veliko stroškov ti verjamem in je dobro, da si to povedal. Jaz sem že rekel, da minija slabo poznam in nisem vedel, da so taka j***a, kot praviš.
Jaz imam z oldtimerji zelo dobre izkušnje! Primerni za vsakodnevno uporabo, dobro delujoči z majhnimi stroški.

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman So apr 10, 2010 3:11 pm

cruiser1 je napisal/-a:@berlingoman
Če imaš Minija in praviš, da je z njim veliko stroškov ti verjamem in je dobro, da si to povedal. Jaz sem že rekel, da minija slabo poznam in nisem vedel, da so taka j***a, kot praviš.
Jaz imam z oldtimerji zelo dobre izkušnje! Primerni za vsakodnevno uporabo, dobro delujoči z majhnimi stroški.

oprosti,ampak to je čisto zavajanje.
in to kar sem napisal velja za večino starodobnikov, priznam pa da z ameriškimi, pa še nimam izkušenj.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So apr 10, 2010 3:30 pm

ghandaed je napisal/-a:Dvomim tudi, da je vzdrževanje minija sploh zaznavno dražje kot vzdrževanje kakšnega novejšega avtomobila te velikosti. Sploh če si urediš zavarovanje oldtimerja z 90% bonifikacijo!

Kako je to s starodobniki? Verjetno še velja (in tega avtor morda ne ve !?), da moraš zraven imet še en "normalen" avto, da nekaj lahko sploh registriraš kot starodobnik z 90 % bonifikacijo. Naj ga mama registrira?

berlingoman je napisal/-a:....
ČE IMAŠ DENAR, MEHANIKA, AL PA DA ZNAŠ ŠRAUFAT, PA CAJT, PA VOLJO,
PA ŠE TISTO KAR SEM POZABIL , POL PRIPOROČAM NAKUP, ČE PA TI KAJ MANJKA OD TEGA, POL PA NE SVETUJEM NAKUP MINIJA AL PA DRUGEGA OLDIJA :!:

S tem (in ostalim) se zelo strinjam. To ni avto, ki ga zapelješ na prvi ali drugi servis in bo čez nekaj ur popravljen. Preden dobiš dele, lahko traja tedne! Gotovo so am. starodobniki (ali drugi večji) bolj zanesljivi od minija.
In BTW - imeli smo Austina 1300, ki je nekako nadgradnja minija (nadgradnja tehnike, motorja, menjalnika itd) in ob normalni vožnji je dvakrat zaribal, enkrat smo menjali menjalnik in še kaj. Da o bogih zavorah ne govorim!

Miniji (Austini) pač niso vzor avta, za katerega ni treba skrbet več kot redni servisi (Za tiste čase je bilo to sicer običajno, mini ni bil izjema). Za minija še kako velja "ČE IMAŠ DENAR, MEHANIKA, AL PA DA ZNAŠ ŠRAUFAT, PA CAJT, PA VOLJO, ...". Avtor sam pravi, da tega nima in da bi ga rabil za vsak dan, torej kot zanesljiv, stalno dostopen prevoz.
Tu j***a res štejejo - a v čisto drugačnem pomenu.

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky So apr 10, 2010 3:58 pm

glede na to, da moraš omehčat starše za finančno pomoč, ti bo razen "kulski avto" zmanjkalo ostalih argumentov v prid nakupa...
Na žalost.
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 So apr 10, 2010 6:05 pm

berlingoman je napisal/-a:

oprosti,ampak to je čisto zavajanje.
in to kar sem napisal velja za večino starodobnikov, priznam pa da z ameriškimi, pa še nimam izkušenj.

In zakaj je zavajanje, če po pravici povem, da z oldtimerji nimam slabih izkušenj!! :shock:
Priznam, da sem se očitno motil o Miniju. Nisem vedel, da je to res tako slab avto.
Sem se pa spomnil, da je imel prijatel pred leti Minija za vsak dan in edini avto. Bi ga moral vprašati kako je bilo s tem avtom, vzdrževanjem in stroški.

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash So apr 10, 2010 6:07 pm

Ed Wood, verjetno nimaš kaj več kot 20 let. To pomeni da boš imel v življenju še ogromno priložnosti, da kupiš mini morrisa ali kaj podobnega. Zagotovo to ni avto, ki bi ga uporabljal dnevno in v vseh vremenskih pogojih. Bo pa idealen za kak nedeljski izlet, ko si ga boš lastil poleg "prvega" avtomobila. Brez skrbi, dovolj si še mlad, da ti ni treba prehitevati dogodkov... tak avto si boš lahko kupil, ko bo pač prava priložnost za to. Sem tudi jaz približno iste starosti kot ti... in ni vrag, da si ne bom enkrat lastil kakega oldija... ampak vse ob svojem času. ;)

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 So apr 10, 2010 6:18 pm

cruiser1 je napisal/-a:Priznam, da sem se očitno motil o Miniju. Nisem vedel, da je to res tako slab avto.

Premalo si gledal Mr. Beana... :lol:

@Spasky: Glede na podpis vidim da imas S-a, kot nedeljski avto ali za vsakodnevno uporabo ? Je to avto za vozit se 100 km dnevno ?

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman So apr 10, 2010 7:01 pm

Glede minijaS to je novejši model, ki je hudo zanesljiv avto(Nemški avto pač :D )
tastar mini je pa druga zgodba. V osnovi zelo enostaven za šraufanje, ampak delan v nekih drugih časih, pač potrebuje vzdrževanje, mogoče najlaže primerjam z nam boljpoznanim fičotom, ki je imel v servisni knjigi menjavo olja na 5000 km,
pregled in mazanje nekaterih sklopov na 1500 km :D to so bili npr. premniki,
in to naj bo avto za študenta al pa lastnika brez znanja? Mimi je še mal starejši in še bolj specifičen.
Glede ameriških oldi avtov, pa tud nebi rekel, da so tak biser da ne potrebujejo nobenga vzdrževanja, če bi bilo tako bi že zdavnaj pohodli evropske avte!!

Se pa opravičujem ljubiteljemim in lastnikom Minijev, da nisem reagiral
na cruiserjevo pisanje, ampak nočem biti na njegovem nivoju,
zato tudi ne mislim žalit njegov avto, kot je on mojega.
Dobro vem, da je mini ODLIČEN avto, saj ga drugače nebi bil prodajna uspešnica v Ameriki :D ),
kar pa ne velja za Ameriške avte v Evropi, pa jih je tulk tak fajnih ,ko se nič ne pokvarijo pa jih sploh ni treba vzdrževat..

cruiser1 je napisal/-a:
berlingoman je napisal/-a:

Priznam, da sem se očitno motil o Miniju. Nisem vedel, da je to res tako slab avto.
Sem se pa spomnil, da je imel prijatel pred leti Minija za vsak dan in edini avto. Bi ga moral vprašati kako je bilo s tem avtom, vzdrževanjem in stroški.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 So apr 10, 2010 7:03 pm

BB99 je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:Priznam, da sem se očitno motil o Miniju. Nisem vedel, da je to res tako slab avto.

Premalo si gledal Mr. Beana... :lol:

:D To je pa res! Model me spravi ob živce, če ga samo vidim! Parkrat sem probal gledat pa nisem zdržal več, kot 5 minut! :roll:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov