Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če jan 21, 2010 8:43 am

tili je napisal/-a:1.6 ima že v Laguni 2 dosti premalo navora za kak hrib, pa sem sam v avtu.
Seveda, z 1,6L v bistvu sploh nikamor ne moreš priti. Primeren je samo za mestno vožnjo pa še tam te lahko zaj... kakšen klanec, kjer obtičiš. :]
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Če jan 21, 2010 8:51 am

peroRS je napisal/-a:Jaz sem enkrat v AX-a 1.1i 60KM (težak okoli 700kg) naložil poln prtljažnik orodja, v avtu smo bli trije (okoli 230kg), zadaj je bla prikolica (ca 150kg) na njej pa mešalec, karjola (=samokolnica), mal orodja (lopata, kramp...), nekaj vreč cementa pa mal peska...vse skupaj je bla teža tovora ene tolk k avto.
Pa je šlo v vrhnični klanec 80kmh po odstavnem...gas do poda :lol: :lol:

Skratka brez problema =P

ha, jz pa cliota, 60 km, pa sem bil sam proti morju, malo naložen. tisti klanec pri nanosu sem komaj zmogel v 4., ene 80 km/h je šlo, me je že kr mal zaskrbel :)
zdj pa turbo power v 6. pospešuje...

sj res da za normalno vožnjo ne rabiš več kot 100km, ampak dostkrat pa prov pride.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Če jan 21, 2010 8:58 am

Jaz imam avto težek čez 1300kg, sam jih imam okoli 100. Motor 1.6 107KM je pa res da je navor dokaj nizko...
Avto polno naložen na morje 400km v eno smer pa sicer res ni šlo ko raketa, je pa dovolj da sem brez težav sledil prometu brez nekega pretiranega šaltanja. Beri še vedno več kot dovolj za vožnjo preko omejitve.

Če ti ne bo smrtno ranilo ego to da boš kdaj vozil 10km pod omejitvijo ker je pač velik klanec in če se razen morja večinoma voziš sam v avtomobilu, ali če ne misliš avto kasneje predelat na plin nima smisla vsako leto zabluzit še 300-500€ samo zaradi par šalatnj manj na leto.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
zyg
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a zyg So apr 10, 2010 8:04 pm

Kako pa je z vzdržljivostjo teh 1.6 16V mašin? Pa nasplošno, če ima kdo kakšno uporabno informacijo glede samih stroškov s qashqajem?
Dying 2 Live

Uporabniški avatar
damek1a
Novinec

Napisal/-a damek1a So apr 10, 2010 10:03 pm

Moj oče ima takega - 1.6 115 konjev. Na začetku sem bil precej skeptičen, sedaj pa ima 70k km in se je izkazal za dobro izbiro glede na njegov tip vožnje (večinoma mesto in izven mesta in cca 10% avtoceste). Poraba neverjetnih 6.6l do max 7l, kar je za terenskega bencinarja več kot odličen rezultat. Problemov skoraj nobenih. V garanciji so menjali amortizer na prtljažniku in namestili zaščito motorja spodaj, ker je prišla umazanija na nek jermen in je cvilil. Redni servisi cca 220eur, kar je tudi ok. Motor je lepo odziven do 100km/h, bi pa tudi sam poudaril, da ni najboljši za avtoceste in hitrosti nad 130km/h. Kot je že en povedal, postane motor precej glasen pri visokih hitrostih in tudi poraba se dvigne. Mislim, da se trenutno splača pogledati tudi hyundai ix35, ki je kao konkurenca Qashqaija in tudi cene so kar ok pa notranjost je nekoliko lepša.
Je pa boljše s 100 konji na morje kot pa vzdrževati 200 in ne videti morja/dopusta. :twisted:
nič ni tako dobro, da ne bi moglo biti boljše!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov