Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

andrej rižner
Nov uporabnik

Re: ...

Napisal/-a andrej rižner So apr 03, 2010 4:17 pm

Marks je napisal/-a:Rajši dej 1000eur več pa kupi nemca...ker če boš kupu italjana ti bo žal!!!

Nemca verjetno ne bom kupil ker:

-Mi ni do tega, da dosti več plačam avto podobnega razreda, ker pač drži visoko ceno, ker so nekateri prepričani da so samo nemški avti kvalitetni

-Ker mi nemci niso ravno udobni, v Golfu 5ki se npr vozim kot da sem krompir v zaboju

-Ker je od službenih 10 golfov 5, več kot polovica pri 100k kilometrih bila na večjem popravilu (sklopke, menjalnik...)

-Ker za Italjana lahko zelo hitro in poceni dobim originalen ali pa konkurenčni rezervni del

-Ker mehanik pri kateremu popravljam avto v glavnem štima fiate

-ker večkrat vidim od rje piškavega nemca kot italjana

-ker mi italjani za nižjo ceno vedno nudijo več dodatne opreme

-ker je dandanes verjeti, da je geografsko poreklo avta pomembno malo naivno, vsi jih pač izdelujejo in projektirajo kjer je pač ceneje

-ker mi je stilota priporočilo ali pa vozilo veliko ljudi, ki se z avtomobili poklicno ukvarja

-ker italjani boljše kuhajo in majo lepše babe. :twisted:

Pa brez zamere :lol:

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So apr 03, 2010 4:52 pm

Samo še zmeraj imajo nemci boljše pivo :lol:

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth So apr 03, 2010 5:22 pm

nevermind je napisal/-a:Samo še zmeraj imajo nemci boljše pivo :lol:

Čehi pa še boljšega :D

Andrej, zelo lepo napisano. 8)
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire So apr 03, 2010 5:25 pm

OFF.
Pozna kdo,kakega dobrega mehanika za alfe.

ps. prednost je,da je blizje obali drugace pa se ni problem zapeljat kak kilometer stran (tudi 100km)
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So apr 03, 2010 5:26 pm

Za mehanika nevem, so pa Alfisti najbolj zadovoljni s tem serviserjem

http://www.zega.si/default.asp?spage=opodjetju

andrej rižner
Nov uporabnik

Napisal/-a andrej rižner Sr apr 14, 2010 12:34 pm

No v ožjem izboru so mi ostala dva avtomobila.

Fiat Stilo iz avtohiše v Velenju (avto dom in)
-5890€
2006 letnik, 89000km
Leto garancije (čeprav ne vem koliko mi to pride prav glede na to da sem iz Kopra, bi verjetno mel več sitnosti za ga gor prevažat kot sam popravilo plačat.
Avto zgleda kar v redu, edino eno roko je mel zamenjano (prednjo levo), pa tista plastika pod podvozjem je mal razbita. Poreklo avta je iz Italije, kar pomeni da ne poznam njegove zgodovine (če je bil kak večji karambol). Noter je avto kar lepo čuvan, razen prtljažnika, kjer je videt da se je kar precej stvari noter prevažalo (je vse precej popraskano)
Tu je link do oglasa:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3283258&show=1

Druga opcija je alfa 156 od sodelavca:
7000€
2005 letnik, 115 km

Sodelavec je kupil novo, na 100k je naredil velik servis, ima vse račune in dokazila o servisih. Je zelo picajzlast in glede na to da je strojnik in mu je avto važen, vem da je delal z avtom skrbno. Alfa zgleda praktično brezhibno, je pa seveda možno da ima kako skrito napako za katero mi ne pove.

Opreme ma alfa nekoliko več, oba avta pa imata enak JTD motor 1.9, 120km. Pri stilotu bi moral v roku enega leta narediti servis (priporočajo na 120 000 km), tako da tudi tam zgubim kakih 600-700 €.

Sem že pošteno zmeden in ne vem kaj se odločit, danes bolj kolebam, k Alfi, do sedaj sem bolj k Stilotu, me pa dosti skrbi da ne bo alfa mela kakoh problemov, ker sem večkrat slišal da grejo kake sklopke rade na 120-150k km, čeprav me sodelavec prepričuje da je to zelo odvisno od vožnje voznika. Pri Stilotu pa je velika neznanka njegovo poreklo in zgodovina.

No če ima kdo kak pameten nasvet se vnaprej zahvaljujem.

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ Sr apr 14, 2010 1:33 pm

O splošno znanih napakah in ocenah ljudi, ki so vozili ta avta si preberi še tukaj:

Alfa 156:
http://www.honestjohn.co.uk/carbycar/alfa-romeo/156-1998/

Stilo:
http://www.honestjohn.co.uk/carbycar/fiat/stilo-2002/

Če bi jaz že moral izbirati med tema dvema avtoma, bi se definitivno odločil za alfo. Pa sodelavcu lahko kadarkoli v kavo nasuješ cianid, ker ni vsega povedal. :twisted:
Sam ne se kregat :P

FuriousG
Novinec

Napisal/-a FuriousG Sr apr 14, 2010 1:49 pm

Uff, brez premisleka bi vzel alfo! Poznan lastnik (če praviš da je picajzel še tok boljše), pa še lepša je! :) Stilo karavan je oblikovno meni osebno tak mimosun! :twisted:

andrej rižner
Nov uporabnik

Napisal/-a andrej rižner Sr apr 14, 2010 1:56 pm

Ja sej alfa je itak lepša, čeprav sem si prisegel da bom gledal najbolj na uporabnost in zanesljivost, šele potem na take stvari :)

Za razliko od moje drage, ki jo zanima kake barve je, kakšne zvočnike ma, kako je opremljena.

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Napisal/-a /miha\ Sr apr 14, 2010 2:00 pm

andrej rižner je napisal/-a:Ja sej alfa je itak lepša, čeprav sem si prisegel da bom gledal najbolj na uporabnost in zanesljivost, šele potem na take stvari :)

Za razliko od moje drage, ki jo zanima kake barve je, kakšne zvočnike ma, kako je opremljena.

Najbolj gledaš uporabnost in zanesljivost? Kupi kaj japonskega.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr apr 14, 2010 2:05 pm

Višji razred avta, znan lastnik... ni kaj dost razmišljat, čeprav nikoli ne veš. Pomoje ti ne bo žal, če izbereš alfo, sploh če ti velikost ni ovira. Višji razred in bolj "premium" znamka se precej poznata pri avtih, kar se tiče notranjosti in splošnega počutja.

Kar se pa tiče italian/nemec izbire je pa itak stvar posameznika, nekaj posploševat in pametovat je brezveze. Pri nas je recimo vzdrževanje VAG-a zelo ugodno. Mislim, da je bolj pomembno kakšne pogoje imaš za vzdrževanje/popravila, kot za odtenek več/manj okvar. Potem je pač tu še subjektivna plat...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr apr 14, 2010 2:06 pm

/miha je napisal/-a:
andrej rižner je napisal/-a:Ja sej alfa je itak lepša, čeprav sem si prisegel da bom gledal najbolj na uporabnost in zanesljivost, šele potem na take stvari :)

Najbolj gledaš uporabnost in zanesljivost? Kupi kaj japonskega.

Zanesljivost že... ampak uporabnost?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Sr apr 14, 2010 2:52 pm

definitivno alfo, če je znan lastnik in seveda, da je kupil novo in vse štima. Iz Italije privlečeno pa vprašanje koliko km ima realno....
Slika

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Napisal/-a /miha\ Sr apr 14, 2010 4:27 pm

reliability index:

Peugeot 307 (60.2) L. 01-07
Octavia (61.6) L. 04-
passat (62.1) L. 97-05
mazda 6 (65.1) L. 02-
modeo (74.5) L. 03-
bmw 3 (83.3) L. 01-05
stilo (85.4) L. 02-07
vectra (116.5) L. 02-05
laguna (141) L. 00-07
156 (201.8 ) L. 03-06

Pa še en pokazatelj kako so bli včasih BMWji dejansko zanesljivi, danes pa niso več toliko:
BMW compact E36 (24.1) L.94-01
BMW serija 3 E36 (35) L.91-99

BMW serija 3 E46 (83.5) L.01-05
BMW serija 5 (82.2) L. 03-

Nižja številka v oklepaju pomeni večjo zanesljivost. Zavedat se treba, da je kategorij več (podvozje, motor, menjalnik, ...) in da so v teh številkah skupaj zajeti bencinarji in dizli, limuzine in karavani... kar pomeni, da nizka/visoka številka še zdaleč ni zabetonirana... je pa dober splošen pokazatelj zanesljivosti.

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth Sr apr 14, 2010 5:50 pm

Stilo MW ali pa Alfa 156, dva popolnoma različna avta, različna karakterja, sam imam stilota mw in lahko povem, da gre za hvaležno delovno živinče z obilo prostora. Alfa pa je veliko bolj vizualna lepotica z odlično mehaniko, vendar pa z manj prostora. 8)
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Če apr 15, 2010 7:18 am

carloabarth je napisal/-a:Stilo MW ali pa Alfa 156, dva popolnoma različna avta, različna karakterja, sam imam stilota mw in lahko povem, da gre za hvaležno delovno živinče z obilo prostora. Alfa pa je veliko bolj vizualna lepotica z odlično mehaniko, vendar pa z manj prostora. 8)

Enako bi jaz opisal. Stilo hvaležen delovni avto, zmerno udoben z veliko uporabnega prostora. Naš ima še povečano nosilnost in nam s tem še toliko bolj ustreza. Zaenkrat brez večjih težav, zmerna poraba 7L ob težji nogi (AC okrog 150 občasno tudi več, večinoma pa mestna vožnja). Veliko pohvalo si zasluži motor.
Slika

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Če apr 15, 2010 8:24 am

andrej rižner je napisal/-a:No v ožjem izboru so mi ostala dva avtomobila.

-5890€
2006 letnik, 89000km
Leto garancije (čeprav ne vem koliko mi to pride prav glede na to da sem iz Kopra, bi verjetno mel več sitnosti za ga gor prevažat kot sam popravilo plačat.
Avto zgleda kar v redu, edino eno roko je mel zamenjano (prednjo levo), pa tista plastika pod podvozjem je mal razbita. Poreklo avta je iz Italije, kar pomeni da ne poznam njegove zgodovine (če je bil kak večji karambol). Noter je avto kar lepo čuvan, razen prtljažnika, kjer je videt da se je kar precej stvari noter prevažalo (je vse precej popraskano)
Tu je link do oglasa:

7000€
2005 letnik, 115 km

Sodelavec je kupil novo, na 100k je naredil velik servis, ima vse račune in dokazila o servisih. Je zelo picajzlast in glede na to da je strojnik in mu je avto važen, vem da je delal z avtom skrbno. Alfa zgleda praktično brezhibno, je pa seveda možno da ima kako skrito napako za katero mi ne pove.

Opreme ma alfa nekoliko več, oba avta pa imata enak JTD motor 1.9, 120km. Pri stilotu bi moral v roku enega leta narediti servis (priporočajo na 120 000 km), tako da tudi tam zgubim kakih 600-700 €.

Sem že pošteno zmeden in ne vem kaj se odločit, danes bolj kolebam, k Alfi, do sedaj sem bolj k Stilotu, me pa dosti skrbi da ne bo alfa mela kakoh problemov, ker sem večkrat slišal da grejo kake sklopke rade na 120-150k km, čeprav me sodelavec prepričuje da je to zelo odvisno od vožnje voznika. Pri Stilotu pa je velika neznanka njegovo poreklo in zgodovina.

nevem kaj čakaš, od sodelavca alfo kupi!

boš vsaj vedel kako je blo z avtom, ne kupovat od avtohiš!
Alergičen na rjo

pero666
Nov uporabnik

Napisal/-a pero666 Če apr 15, 2010 11:43 am

Definitivno Alfo. Ce jo je mel sodelavec, poznas celotno zgodovino in to zelo veliko steje. In ker je verjetno ena izmed zelo redkih v SLO, katere zgodovina je znana.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če apr 15, 2010 11:55 am

andrej rižner je napisal/-a:No v ožjem izboru so mi ostala dva avtomobila.

-5890€
2006 letnik, 89000km
Tu je link do oglasa:

7000€
2005 letnik, 115 km

In kaj je tu razmišljat? Lahko za ta denar dobiš Italijansko srečko - neznana zgodovina, ali pa kupiš avtomobil s poreklom, kjer je tveganje prikritih okvar minimalno. V ceni zgleda ni večje razlike. Če ti razlika v zasnovi vozila ne predstavlja ovire kupi Alfo. Konec koncev skozi vso debato zagovarjaš varen in racionalen nakup.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

andrej rižner
Nov uporabnik

Napisal/-a andrej rižner Pe apr 16, 2010 6:38 am

NIč, kocka je padal, danes finaliziram nakup Alfe. Hvala vsem za veliko pomoč in mnenja, res super Forum s prijaznimi uporabniki.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov