Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Pe apr 16, 2010 7:41 am

R 34 GT-R je napisal/-a:
a je to bivši punto?

tako je, od tilna. Še enkrat avto je bomba, lifestyle ikona, samo če mi daš na izbiro RS-a in minija brez pomislekov vzamem RS-a ravno zaradi tega ker ima mini odpiranje havbe na desni strani :lol: :lol: :lol:
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Pe apr 16, 2010 7:44 am

HaMzO je napisal/-a:kaj pa tole :D

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3700773&show=1

drugače ma mislim da se ti bolj splača uzet megana 225konjskega saj je z ceno cliota glih tam tam

tale ce me spomin ne vara je bil kar dobr usut
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Kraj: Rivercity

Napisal/-a _Ozi_ Pe apr 16, 2010 7:46 am

SamoK je napisal/-a:v neki moto reviji sem enkrat prebral nekaj takega, da bi naj bil biturbo! kao za spodnje in zgornje obmocje vrtljajev, ceprav bi lahko to nadomestila tud, dvo-stopenjska turbina! vsekakor, pa nima kompresorja novejsi Cooper S..

Twin scroll layout turbine ima verjetno. Se pravi ima dva "dotoka" izpušnih plinov, ki so po parih cilindrov in dolžini točno določeni. S tem se bi naj kar zajetno izboljšal izkoristek turbine, manjši lag, lepše razporejena krivulja navora,...ubistvo spodaj in zgoraj lepše vleče. Se kar par stvari izboljša s tem sistemom in če malo google-racerja poigraš boš takoj najdel kup informacij. Sicer dotičnega motorja ne poznam in tudi nisem iskal informacij o njem, ampak upam za 6-pack :lol: stavit, da ni šans da je biturbo. Za predstavo twin scrolla layouta - klikenzi. Kolikor sem bral se tudi z resonance-tuning veliko doseže, ampak kaj več pa lahko kdo napiše, ki se bolj spozna.

shalej je napisal/-a:Se mi samo zdi ali res ni nihče omenil Fieste ST?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3691375&show=1

Se mi zdi, da bi blo tu še cenejše vzdrževanje od cliota RS. Res pa je da je majhna.

Dober avto, ampak moč je tukaj velik deficit. Žal je tunanje tudi fabrško ne tako nabritega NA motorčka kar draga zadeva. Odmične, izpušni kolektor, elektronika, dotok zraka, portanje glave in ne dam roke v ogenj, ampak dvomim da bi presegel 180hp (ne poznam motorja in njegov potencial tako da je to zelo grobo napisano). Cenovno pa z takšnim posegom presežeš 5-6x vrednost remapa pri kakšni ugledni firmi v slo in povrh se ti prestavi območje moči v višje vrtljaje in s tem je tudi trpežnost vprašljiva.

LP

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Pe apr 16, 2010 8:14 am

avtor topica, smem prasat kaksen avto si ti imel v mislih z izpolnjenimi vsemi pogoji ki si jih napisal ?
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a MyWay! Pe apr 16, 2010 8:38 am

branee je napisal/-a:avtor topica, smem prasat kaksen avto si ti imel v mislih z izpolnjenimi vsemi pogoji ki si jih napisal ?
Je že 5x povedal, da minija ali clia.

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Pe apr 16, 2010 9:07 am

kolikor sem jest bral je glede vasih predlogov se opredelil za te dva avtomobila, prej je pa omenil da ima nekega svojega skrivnega aduta nekje na zacetku topica ?
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a MyWay! Pe apr 16, 2010 9:16 am

Mini je bil njegov favorit že na začetku.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe apr 16, 2010 10:27 am

Js še vedno navijam za minija! :D Mislim pa, da bo odločitev glede minija (pozitivna ali negativna) padla kaj kmalu po testni vožnji, saj gre za izredno specifičen avto. Meni je novi S pred nekaj meseci po enourni vožnji zlezel pod kožo. Med pocket rocket-i je pomoje najbolj zabaven za vozit. Mogoče nima najboljše lege ali pospeškov, definitivno je daleč od najbolj uporabnega, ampak "fun factor-a" mu pa ne manjka. Potem je pa tu še zvok oops

Stroški vzdrževanja pa verjamem, da niso ravno majhni...
Zadnjič spremenil ~toMmy~, dne Pe apr 16, 2010 11:01 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky Pe apr 16, 2010 10:52 am

croma_man je napisal/-a:tako kot napisano, ne samo da vem kak avto ima, vem tud kaki stroški so z njim in za nameček še dodam slednjo statistiko :

lastnik je 3 leta, kupil je predfacelift minija, za avto je takrat odštel 15k€, v 3 letih skupaj z zavarovanjem in servisi, brembo 4 batne čeljusti in pa tuning na 200 hp je odštel še 15k€. Komplet tuning avta recimo 3k€ s feltnami/gumami...ostalo je šlo v vzdrževanje.Avto ima realnih 140tkm, kupljen s 100 in še mal...

Maš dovolj?

no, mogoče si malo pretiraval s številko me niti ne zanima ampak ne pozabi omeniti, da je Tilen zelo veliko stvari zamenjal na svojem Miniju, od tuninga (kompresor, filter,valjčki,izpušni sistem,...), avtoakustike, feltn,...
Res pa je, da že registracija s kaskom navrže že najmanj 1000€ vsako leto (s 50% popusta).
Sam sem mnenja,da vzdrževanje Minija ni tak bau bau.
Kot prvo imajo ketno, vsakih 25k km servis - olje, filter, vsako drugo leto menjaš zavorno tekočino...
Nazadnje so mi menjali :
- olje 5w40
- menjava vseh vžigalnih svečk
- oljni filter
- filter zraka
- filter klime
- zavorno olje
To naj bi bil večji servis.
Cena na pooblaščencu 370€, pri kakem popoldancu bi bilo še pol ceneje....
Mogoče ni ravno varčen, pod 10l ga že spraviš sam ne vem zakaj sploh potem kupiš Minija, če ga misliš furat penzionistično. :)
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Pe apr 16, 2010 1:25 pm

Zanimivo :D

Človek napiše da noče turbaša pol pa se pojavijo predlogi kot so megane RS, Golf TFSI, Cupra 1.8T, Corse OPC in podobne cvetke :D

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Pe apr 16, 2010 5:37 pm

airmike
Se popolnoma strinjam a je tesko it 2strani nazaj pa pogledat predloge ne pa 300x predlagat minija 200xcliota pa megana itd...
Kar se tice 3,0cliota je res,da je bil razbit leva stran.
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Pe apr 16, 2010 6:15 pm

BAGGIO je napisal/-a:kkkhm, je kdo pomislil na 207RC :evil: :?:
Če je 206 sekret, potem tudi 207 verjetno ni kaj dosti napredovala a?

@Slicker, le eno opozorilo, če boš kupoval minija mkII (torej letnik 2007 in mlajše), upam da veš da si deli motor z 207RCjem, kar je po eni strani super, ker imaš naenkrat na voljo dosti več serviserjev, po drugi strani pa slabo če te moti, da ti avto servisira vodovodar? ;)

pa brez zamere, Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Pe apr 16, 2010 6:23 pm

=ZiAn= je napisal/-a:
BAGGIO je napisal/-a:kkkhm, je kdo pomislil na 207RC :evil: :?:
Če je 206 sekret, potem tudi 207 verjetno ni kaj dosti napredovala a?

@Slicker, le eno opozorilo, če boš kupoval minija mkII (torej letnik 2007 in mlajše), upam da veš da si deli motor z 207RCjem, kar je po eni strani super, ker imaš naenkrat na voljo dosti več serviserjev, po drugi strani pa slabo če te moti, da ti avto servisira vodovodar? ;)

pa brez zamere, Lp

Mal poglej čase na Race Land.u :)
Podvozje ne more bit ravno slabo, glede na to, da je nesu Minija S za več kot sekundo na krog :)

http://admin.adriamedia.si/ADMIN/upload/datoteke/testi/vKtBJ7FJ2tjJfbFii6HGdEUojBcjZCrz.pdf

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Pe apr 16, 2010 6:52 pm

vklopi sarkazem detektor ;)

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Pe apr 16, 2010 6:55 pm

=ZiAn= je napisal/-a:vklopi sarkazem detektor ;)

Lp

Je vklopljen oops oops oops
;) =P

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Pe apr 16, 2010 8:46 pm

207 imamo doma in lahko povem da se avto kar uredu pelje, to je pa tut vse .

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So apr 17, 2010 6:38 am

Če kupuješ Minija - in boš slučajno v LND si poglej trgovino JCW - tik ob Temzi - nasproti London Eye - Imajo okrog 25 minijev - različne predelave, pa še za poizkusit dajo. Je pa trgovina tako majhna - da so avtomobili stisnjeni vkup kot krompir v zaboju.

Uporabniški avatar
WRC555
Uporabnik

Napisal/-a WRC555 So apr 17, 2010 8:57 pm

Slicker je napisal/-a:207 imamo doma in lahko povem da se avto kar uredu pelje, to je pa tut vse .

207 RC ?

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Ne apr 18, 2010 10:47 am

ne, navadnega dizla. mi ni všeč avto vizualno.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov