Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

ggorenc
Novinec

Napisal/-a ggorenc Sr apr 21, 2010 10:12 am

Za vse cudake, ja 1.2 in 75KM je cisto dovolj za vase cijazenje 70kmh po cestah. Drugic nasuvam enega v rit! :evil:

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Sr apr 21, 2010 10:34 am

haha sem vedu kaj bo tle notr, predn sem sploh prebral. Clovek kupuje en avto in takoj par mojstrov forsira svoja izvedenjska mnenja. Kako pa ti ves kaj on pricakuje od avta ? Vsak nekaj drugega pricakuje od vozila in ne samo moc

gorencc, ti si zelo zrel posameznik. Kapo dol tebi in tvoji voznji, se opravicujem ker ostali nismo na tvojem "nivoju"
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr apr 21, 2010 10:44 am

Problem niti ni v avtu s 75hp, problem je v voznikih, ki se tudi v takih avtih bojijo pritisnit gas do podna in se raje svaljkajo po cesti še malo pod omejitvijo.

ON:
Vsekakor je v današnji ponudbi majhen turbo benzinski motor najboljša izbira za majhen avto. 1,4T od fiata je biser recimo, pa ni edini dober motorček. Če pa kupiš avto za svaljkat se po cesti, potem je itak vseeno pa če ma 600konjev, še vedno je en dodaten za volanom. :lol:
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Sr apr 21, 2010 11:59 am

lenivec je napisal/-a:fantje eni pozablate da je punto 55km benciner.
tale 1.2 dizl bo pa turbak. in koje je blo rečeno do 2500 obratov bo avto definitivno mrtev. ker enostavno nemoreš iz 3 cilinderskega dizla ti potegnt da bo pod 2000 obratov pokazal dejankso uporabn navor.
pa nehajte že primerjat kako lahko preživite z pasati ki ima 110km.... avto ma 1.9 mašino in 3x več uporabnega navora kot bo imel ta 1.2.
male litraže naj bojo bencinci, ne pa dizli. na koncu bo pa spet fok kupoval to ker kao malo pije, poraba bo pa mogoče max 1l majn od podobno močnega bencinca.

A si ga vozil, da veš do kakšnih vrtljajev je mrtev? Prvo počakajmo da pride do naših trgovcev, pa bomo potem govorili kako in kaj.
Pa passat 110KM ima 235Nm največjega navora, kar pa je le 55Nm več od tegale kavnega mlinčka, s tem da ima passat kakšen kg več. Res pa, da ni vse v navoru in konjičkih, da je prostornina še kako pomembna.
Če si bo človek zaželel takšen motor in bo imel denar, si ga bo pač nabavu. Zakaj se noben ne zgraža nad Smart dizel?
Počakajmo na prve teste, pa bomo vidli razliko v porabi, dejanski moči... Sedaj je še prezgodaj kaj govoriti.

ggorenc
Novinec

Napisal/-a ggorenc Sr apr 21, 2010 7:05 pm

branee je napisal/-a:haha sem vedu kaj bo tle notr, predn sem sploh prebral. Clovek kupuje en avto in takoj par mojstrov forsira svoja izvedenjska mnenja. Kako pa ti ves kaj on pricakuje od avta ? Vsak nekaj drugega pricakuje od vozila in ne samo moc

gorencc, ti si zelo zrel posameznik. Kapo dol tebi in tvoji voznji, se opravicujem ker ostali nismo na tvojem "nivoju"

:lol: tebi s tristokonjskim z350 je vseeno za take paciente, z mojim 100KM oplom je pa ze sleper prehiteti kar projekt

:D

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr apr 21, 2010 8:08 pm

Predvsem bo cena problem tega 1.2 TDI-ja. Mislite da bo nizka? Motite se. ;)

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Sr apr 21, 2010 8:37 pm

simply je napisal/-a:Predvsem bo cena problem tega 1.2 TDI-ja. Mislite da bo nizka? Motite se. ;)

Heh, dvomim da bo kaj dosti višja... namreč če bi bila dosti dražja, se bo vsak raje odločil za 90-konjskega 1.6 TDIja ;)

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr apr 21, 2010 9:47 pm

no ja...nekaj google najde

http://www.carmagazine.co.uk/Drives/Sea ... tion-2010/

How much? £12,000
On sale in the UK: May 2010
Engine: 1199cc 12v, turbocharged triple, 74bhp, 144lb ft
Transmission: Five-speed manual, front-wheel drive
Performance: 12+secs 0-62mph, 85.6mpg, 87g/km CO2
How heavy / made of? 1080kg/steel
How big (length/width/height in mm)? 3970/1682/1462

najvišja hitrost je 107milj/h, kar je okoli 170km/h
tank pa naj bi zdržal MAX 800milj, ali dobrih 1200km

edin to me zanima, kako se sliši, ko klepa tricelinder.
pospešek ni slab, tako da zihr ne more bit slab avto oz. motor...
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Napisal/-a Gorch Sr apr 21, 2010 10:28 pm

ggorenc je napisal/-a:
branee je napisal/-a:haha sem vedu kaj bo tle notr, predn sem sploh prebral. Clovek kupuje en avto in takoj par mojstrov forsira svoja izvedenjska mnenja. Kako pa ti ves kaj on pricakuje od avta ? Vsak nekaj drugega pricakuje od vozila in ne samo moc

:lol: tebi s tristokonjskim z350 je vseeno za take paciente, z mojim 100KM oplom je pa ze sleper prehiteti kar projekt

:D

Zanimivo,da se zmrduješ nad 75km,,,sam pa voziš 100km opelico,kar je OGROMNA razlika :lol:

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr apr 21, 2010 10:52 pm

Podobno temu mora dat zvok ven http://www.youtube.com/watch?v=4T4CVS9ZHHg

Drugače praviloma z manj cilindri se dobi več navora pri nižjih obratih in manj moči pri višjih.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Če apr 22, 2010 7:51 am

Blinder je napisal/-a:Podobno temu mora dat zvok ven http://www.youtube.com/watch?v=4T4CVS9ZHHg

Zvok bo zagotovo precej drugačen, saj ima novi 1.2 TDI vbrizg goriva preko skupnega voda...vseeno pa zaradi trivaljne zasnove ne gre pričakovati čudežev! oops
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov