Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če apr 22, 2010 1:44 am

Če ti avto dobro služi in nič ne "diši" po težavah v bližnji prihodnosti, ti se menjava na drugega rabljenega zaenkrat nikakor ne splača. Če imaš željo po novem avtu, ni ravno smiselno menjat na nižji razred, saj imajo načeloma eno generacijo starejši avtomobili iste znamke višjega razreda še vedno prednost pred novimi nižjega, kar se tiče udobja.

Če že menjaš, se mi zdi po izkušnjah bolj smiselna menjava za novega, saj je načeloma dosti manjši rizik, da se kaj konkretno zalomi, rabljeni avti so že kar loterija(če pa naletiš na kakšnega zelo vredu, je finančno rabljen v veliki prednosti). Novi megane je recimo izredno mehek v vseh pogojih, medtem ko je focus dosti bolj dinamično naravnam avto, se pravi je, kar se tiče "karaktera", čisto drugačen. Največ vsekakor pove testna vožnja z enim in z drugim!

Če se pa odločiš za nakup novega, ima smisel šele, če ga imaš namen uporabljat vsaj 5 let ali več. Z enim litrom manjšo porabo se ti pa ne bo ravno izplačal iz finančnega vidika...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če apr 22, 2010 10:08 pm

need 4 speed je napisal/-a:Očitn tud ti ne veš kok jih ma, tko da ne sikej...Sigurn jih ma več, glede na to da je šibkejši motor, sploh če je šibkejša 82km različica z petimi prestavami.
Se ti ne zdi, da se mašina pri 1.9 manj "matra" in maš navoljo več rezerve

Pri 3000 obratih 150 km/h (poraba okoli 6 l). Od malenkost pod 2000 do 4000 je praktično vseeno - ali sem sam ali z družino in prtljago. Avto se pelje solidno. Ni nek športnik, ni namenjen agresivni vožnji pa tudi za mesto ni. Porabo pod 5l /100 km je povsem nerealno pričakovati. Meni se giblje od 5 do 6 (ko je bilo malo več mesta). Aja, pa še to - obut je v 205/50 R17 čeveljčke.

Kar se pa 1.9 tiče - smiselno je, da bo motor z večjo delovno prostornino, z večjo močjo in večjim navorom "bolje" peljal. Ni pa zato 1.5 motor za odstrel. 105 konjev in 240 Nm navora je za cca 1300 kg težak avto (za moj okus) povsem dovolj.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Če apr 22, 2010 10:28 pm

105km ne rečem..je mau močnejši, ma 6 prestav.80km je pa mau premalo.
Sej tle, k govorim o obratih se negre tok za porabo, ampak bolj za trušč motorja tam do 2200 še ni tok glasno vse skupi, nad 2500-600 se pa že dost bolj sliš mašina.

Še enkrat ponavljam..če ti avto dela, potem raje plačuj tist liter več, pa veš da te nebo pustil na cedilu.Pri rabljenem pač nikol ne veš.Edino če boš res kupu novega..tisto je pa druga zgodba..samo maš pa potem redne servise veliko dražje, k morš knjigo štemplat.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov