Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

El Diego
Nov uporabnik

Vprašanje!

Napisal/-a El Diego Če apr 22, 2010 1:33 pm

Živjo,

Zanima me kakšne so razlike med modeli Mercedesa...elegance, classic, avantgarde in AMG in na čem temelijo posamezni modeli.Obstaja Mercedes AMG C ali E razreda(link o prodaji prosim...če je dovoljeno seveda)...pa ne mi kakšnih napol "safety car-ov" :D ...hvala v naprej!

lp

Uporabniški avatar
Vido85
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a Vido85 Če apr 22, 2010 2:20 pm

To kar si nastevov, elegance pa classic, je paket opreme, AMG je pa močnejši model ki ima predelan motor pri mercedesovi ,,pogodbeni delavnici oz njihovemu hisnemu tunerju'', kej vec oz kej bl tocno ti bo pa ksn mercedes fen razlozu
Honda=stroj !!! I love to drive her ...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če apr 22, 2010 2:25 pm

Namesto dobrodošlice
Zakaj ne greš na MB spletno stran in si tam ogledaš razlike? Raje hočeš, da ti nekdo na dolgo in široko piše o nečem, kar se tebi ne ljubi pogledat? In zraven še "pa ne mi kakšnih napol "safety car-ov""? Kaj sploh hočeš zvedet s tem "Na čem temeljijo posamezni modeli"? Na izkušnjah in znanju MB inženirjev morda?

:roll: :evil:

Dobro si začel

El Diego
Nov uporabnik

Napisal/-a El Diego Če apr 22, 2010 4:34 pm

esem je napisal/-a:Namesto dobrodošlice
Zakaj ne greš na MB spletno stran in si tam ogledaš razlike? Raje hočeš, da ti nekdo na dolgo in široko piše o nečem, kar se tebi ne ljubi pogledat? In zraven še "pa ne mi kakšnih napol "safety car-ov""? Kaj sploh hočeš zvedet s tem "Na čem temeljijo posamezni modeli"? Na izkušnjah in znanju MB inženirjev morda?

:roll: :evil:

Dobro si začel

No moram reči da tudi jaz nisem pričakoval takšnega odziva in posledično dobrodošlice, tako da imama oba najbrž kar podobne vtise :roll: ...

No dobro, če se na tem forumu že gre tako na trdo oz. se vse tako trdo in očutljivo razume, bom pa tudi jaz pisal tako(vseeno se ne nameravam spuščati tako nizko)...
Drugače kolikor vem MB nima slovenske strani in nemorem tam kaj prebrat oz. se informirat o posebnostih posameznih modelov-tipov(angleščine na žalost nisem tako vešč...(samo) kot opombo bom napisal da me vseeno ni treba zaničevati ali podcenejevat)...tudi iz slik se ne da razbrati vseh razlik med posameznimi tipi ali pač(je pa res da nosim leče, ampak jih imam sedaj gor)...drugače pa osebno mislim da je vprašanje na čem temeljijo posamezni modeli popolnoma razumljivo...

nisem mislil pisati v takšnem slogu ampak me je vse skupaj resnično razjarilo...tako da ja ;) ...samo nekaj si zapomni(te) glede foruma...vi(ti oz. kakorkoli) ste odvisni od nas...mi pa ne od vas(oz. jaz če se že slučajno kdo ne bo strinjal z mojo strategijo, v kar pa dvomim...vsaj ob takšen toplem sprejemu :D )...

no se opravičujem če sma oba malo "površno" prebrala post in narobe razumela nekatere stvari.

lp

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Če apr 22, 2010 4:50 pm

Ne vem kako nej ti drugače povem...
http://tinyurl.com/2fbchcr

klikneš na osebna vozila, razred C, razred E in si pogledaš različice, opremo, vse ti pokaže...
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če apr 22, 2010 10:52 pm

Ti je že predhodnik lepo pokazal, kje je problem. Če ti nisi v eni minuti z guglanjem našel MB Slo, to ni naš problem in tega pač mi ne moremo vedet, zato tudi tak prejšnji odgovor.

Tu na C ali E modelu klikni "cenik" (in ne "različice, oprema" ali prospekt!) in tam poišči opremo, ki te zanima. Seveda imaš tudi opcije.

Kot mala pomoč - http://www.mercedes-benz.si/images/prip ... _01_10.pdf
Na šesti strani imaš npr opremo classic. Itd itd...
Vidiš, da je tega precej? Naj bi ti nekdo vse to kopiral in lepil vse to sem gor (in BTW - pri tem bi se zgubilo oblikovanje ter bi bilo precej nepregledno!) - samo zato, ker nismo vedeli, da nisi znal sam poiskat (je to spet prenizek nivo? Oprosti - res nismo vedeli.)? No, morda bo zdaj lažje...

Še vedno pa ni jasno, kaj si hotel z "na čem temeljijo". Vprašanje je že razumljivo, a je napačno zastavljeno. Kaj bi ti sprejel za odgovor - na znanju in izkušnjah tovarne oz inženirjev, na tej pa tej platformi, na ustrezni obdelavi raznih materialov, na gumah, na neki tehniki itd itd? Si misli morda "Na čem temeljijo opreme" (torej njihove specifikacije) in ne "modeli"? Ali bolj verjetno - kako so povezani različni motorji z različnimi opremami? Ni (bilo) ustreznega odgovora, ker vprašanje ni ustrezno. Pa ni treba ponavljat, da je razumljivo, raje obrazloži, kaj si z vprašanjem mislil, če želiš ustrezno pomoč.

lp

shilyeg
Nov uporabnik

Kraj: sam hrvaška ne

Napisal/-a shilyeg Če apr 22, 2010 11:44 pm

ja razlika je v ceni :lol:
drift and die smoke and fly
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov