lenivec je napisal/-a:...aja pa še ene zanimiva, ki je večina folka nebo razumelo. če se vse ledene gore na svetu stalijo se vodna gladina nebo dvignila, ampak spustila za par metrov.
lenivec je napisal/-a:4vale6 je napisal/-a:lenivec je napisal/-a:...aja pa še ene zanimiva, ki je večina folka nebo razumelo. če se vse ledene gore na svetu stalijo se vodna gladina nebo dvignila, ampak spustila za par metrov.
A lahko tole malo razložiš, to mi pa res ni jasno, glede na to da so ledene gore večinoma v morju je jasno da gre staljena sladka voda nazaj v morje?!..
kje je večina ledene gore? kaj je gostejše led ali voda? odgovoriš na to dvoje in problem rešen
lenivec je napisal/-a:4vale6 je napisal/-a:lenivec je napisal/-a:...aja pa še ene zanimiva, ki je večina folka nebo razumelo. če se vse ledene gore na svetu stalijo se vodna gladina nebo dvignila, ampak spustila za par metrov.
A lahko tole malo razložiš, to mi pa res ni jasno, glede na to da so ledene gore večinoma v morju je jasno da gre staljena sladka voda nazaj v morje?!..
kje je večina ledene gore? kaj je gostejše led ali voda? odgovoriš na to dvoje in problem rešen
TomazK je napisal/-a:Torej je sedanji način življenja, ko svinjamo na vsakem koraku normalen? Divji kapitalizem,kjer vsak gleda kaj bo imel in kako si bo nagrabil čim več nas bo drago stal. Verjetno bo izbira avta zadnja stvar, s katero se bomo ukvarjali. Edina zadeva ki zaleže so kazni oz. davki. Sploh pri nas, kjer vsak dela kar hoče in ni nobene družbene zavesti. Se pa strinjam da pobrani davki verjetno ne gredo na prave naslove.
4vale6 je napisal/-a:Aja pa še ena stvar ni logična pr nas. Zakaj za boga ne vozijo tovora z vlaki in razbremenijo ceste (ali pa vsaj šleparje ne naložijo na vlak). Kamionov je pri nas preveč, s tem bi tudi pošteno zmanjšali emisije, in pomagali slovenskim železnicam iz finančnega brezna?!
Seveda to govorim kot nepoznavalec/zunanji opazovalec situacije, če se motim me prosim podučite.
TomazK je napisal/-a:Torej je sedanji način življenja, ko svinjamo na vsakem koraku normalen? Divji kapitalizem,kjer vsak gleda kaj bo imel in kako si bo nagrabil čim več nas bo drago stal. Verjetno bo izbira avta zadnja stvar, s katero se bomo ukvarjali. Edina zadeva ki zaleže so kazni oz. davki. Sploh pri nas, kjer vsak dela kar hoče in ni nobene družbene zavesti. Se pa strinjam da pobrani davki verjetno ne gredo na prave naslove.
mišek je napisal/-a:Jaz pa pravim, da po eni strani je kar prav, da je tako!
Tukaj pišeš o 150+ kW, za prevoz večinoma enega človeka v avtu takega motorja ne rabiš! Živa bedarija je vožnja razno raznih požeruhov, ki pijejo 10+, težki blizu 2 tone, noter pa en človeček s 80 kilogrami. Meni se to zdi podobno kot, da bi vrgel pol kruha proč, ki mu čisto nič ne manjka.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov