Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če apr 15, 2010 10:50 am

JamesTheMan je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:
JamesTheMan je napisal/-a:VAG je bil zanesljiv avto v časih Golfa I in II, zdaj pa je že daleč od tega...

malo se vzdrži takih bolanih komentarjev
:roll:

.....ali pa si mogoče lastiš novega golfa/audija in si kompetenten za dajat take izjave....

Najprej preberi kar sem napisal nad tem stavkom. Danes, ko so avtomobili polni eletronike, sestavljeni iz delov, ki jih izdelujejo po celem svetu in tudi državah, kjer ne slovijo po kvaliteti, lahko crne VSAK avto. Nihče mi ne bo pravil, da določen avto ne more crknit. Samo poglej topik okvare vozil in poglej kaj vse se najde tam. Novi, stari, kitajski, nemški, francoski, italijanski, skratka brez izjeme.

Je pa ta tem forumu še vedno miselnost, da določena znamka ne more crknit. :roll:

Na tem forumu so večji problemi z napačnim razumevanjem marsikaterega pristaša določene znamke, kot z njegovim dejanskim mnenjem. Takšna miselnost je bolj izjema kot pravilo po mojih opažanjih. Veliko več je nepotrebnih blatenj določenih znamk in posploševanj na podlagi določenih "dejstev", kot dejanskih mnenj o nepokvarljivosti ali nadmočnosti! Takšne izjave o golfih dvojkah(in podobno bistre pri ostalih znamkah) pa seveda sprožijo plaz reakcij, ker niso nič manj zgrešene, kot trditve o nepokvarljivosti!

Potem se najdejo še dežurni kritiki, ki obvezno zasmetijo vsak članek, test, temo o določeni znamki in niso sposobni sprejet slabega mnenja o "svoji" znamki. Ampak to so izjeme, večina je sposobna podat neko realno objektivno/subjektivno mnenje o vsakem avtu, ne glede na preference do določenih znamk. Ravno te izjeme pa naredijo največjo zgago.

Naslednjič malo bolj previdno in jasno napiši svoje mnenje, pa bo tudi odziv lepši, tukaj je namreč dajalo drugačen vtis, kot po nadaljni razlagi.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: Svetujte - Oktavia 1,2 tsi ali Renaul fluence 1,6 oba be

Napisal/-a Ivan36 Če apr 15, 2010 6:40 pm

zakmb je napisal/-a:Zanima me vaše mnenje. Vem, da je stvar okusa pa vendar... kateremu vozilu bi vi dali prednost in zakaj ? Ko sem sedel v fluence sem dobil občutek, kakor da sem se vsedel v plastično škatlo.... filing v Octaviji pa je drugačen... Oktavia ima novo mašino ... tudi poraba bi naj bila manjša... Prosim vas za vaše mnenje, poglede. pomisleke.... Hvala vsem že vnaprej;

Kot neodvisen ti priporočam Fluenca :idea: Zakaj ? Ima preverjen motor pol še kar hitro gre v promet beri v prvih 3 letih ne čakati na FL itd . Jaz bi vzel 1.4 Tci 130KM motor sem ga probal v Seniku in je odličen glede navora in še obvezno vzemi z navadno ročno tista e ga bo srala s časom ;)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če apr 15, 2010 6:56 pm

hvala vsem za mnenje, res pomagate s svojimi komentarji... vsaj meni ste še vedno do sedaj... odločil sem se za Octavio....

lep dan vsem

"Ivan 36" dva enaka posta si poslal :roll: in če bi znal brati, bi prebral, da se je avtor že odločil (na prejšnji strani)

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če apr 15, 2010 7:01 pm

Dobra odločitev!

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So apr 17, 2010 6:23 am

"Ivan 36" dva enaka posta si poslal Rolling Eyes in če bi znal brati, bi prebral, da se je avtor že odločil (na prejšnji strani)

Še zmeraj lahko opusti aro in se odloči za pravi stroj - Fluenca.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 So apr 17, 2010 12:26 pm

simply je napisal/-a:
"Ivan 36" dva enaka posta si poslal Rolling Eyes in če bi znal brati, bi prebral, da se je avtor že odločil (na prejšnji strani)

Še zmeraj lahko opusti aro in se odloči za pravi stroj - Fluenca.

Saj sem moral samo svoje mnenje napisati :D ;) Bomo pol brali kako se to obnese v Octavii ?

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory So apr 17, 2010 1:54 pm

Ivan, saj v fluencu ni 1.4tce motorja. Samo 1.6. Pa tudi, če bi bil 1.4tce. Spada to že pod preverjene motorje?

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar So apr 17, 2010 2:19 pm

danatory je napisal/-a:Ivan, saj v fluencu ni 1.4tce motorja. Samo 1.6. Pa tudi, če bi bil 1.4tce. Spada to že pod preverjene motorje?

Pa tudi 1.2 TSI agregat ni preverjen...

Avtorju vsekakor želim srečno in var(č)no vožnjo ! ;)

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory So apr 17, 2010 2:33 pm

To dobro vem. Samo izpostavit sem hotel, da 1.4tce ni preverjen. :roll:

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 So apr 17, 2010 5:15 pm

danatory je napisal/-a:To dobro vem. Samo izpostavit sem hotel, da 1.4tce ni preverjen. :roll:

1.2 TCe je v Twingu 2 že vsaj od leta 2008 :idea: na 1.4 iti ni nek problem ( upam ) ;)
Saj sem napisal, kaj sem testiral in sem bil zadovoljen s tem motorjem.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So apr 17, 2010 6:00 pm

Ivan36 je napisal/-a:
danatory je napisal/-a:To dobro vem. Samo izpostavit sem hotel, da 1.4tce ni preverjen. :roll:

1.2 TCe je v Twingu 2 že vsaj od leta 2008 :idea: na 1.4 iti ni nek problem ( upam ) ;)
Saj sem napisal, kaj sem testiral in sem bil zadovoljen s tem motorjem.

TFSI je že od leta 2000 :)
Fluence ima mal neodzivno nastavljen pedal za gas, je mal smotan za vozit, drugače ni napačen avto.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 So apr 17, 2010 9:16 pm

pri hiši smo imeli dva renaulta in eno škodo, pa ti povem da je škoda milijonkrat boljši avto, sorry

ps: enega izmed renojev imam tudi jaz

moj glas gre za octavio.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 Ne maj 02, 2010 8:30 am

Evo v salonu sprobal Fluence hmm predrag in neuporaben, prekratka sedalna površina prednjih sedežev, slaba izdelava, zadaj nad 170cm ni več prostrora za glave, vrata prtljage nimajo kljuke za zapreti ( si umažeš roke ), ......... :cry: :(

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Ne maj 02, 2010 8:56 am

Taki komentarji so res odveč. Pa glede vžigalnih tuljav je pri vse avtomobilih podobno. Pri nas smo imeli že pet različnih znamk in še povsod so šle. Saj to je logično. Samo razlika je ali imaš eno ali pa štiri.

Namreč, ko ena crkne je najbolje-priporočljivo menjati vse štiri, ker bodo tudi druge. Folk pa menja po eno potem pa jamra, da kar naprej crkujejo cin špule.
Se vidmo ko se zagledamo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov