CHAN je napisal/-a:Že zaradi hitrejšega pretoka prometa skozi semaforizirana križišča je priporočljivo imeti avtomobil v pripravljeni 1. prestavi pri ročnih menjalnikih ter v D poziciji pri avtomatskih. Razen morda ob odličnem poznavanju intervalov (čakanje ob železniškem prehodu je izvzeto). Tako slabih reakcijskih časov, kot so vidni pred zelenimi semaforji v Slo, je težko opaziti drugje. V ZDA sem bil nasprotno presenečen nad hitrostjo speljevanja. Konec koncev sem opazil pri nekaterih avtomatskih menjalnikih določeno zakasnitev, ko želiš prestaviti iz P v D, ki je lahko precej moteča ob hitrejšem speljevanju.
Dobro napisano. Točno to sem tudi jaz želel povedati. S prestavljanjem se zgubi nekaj časa in v mestni gužvi se to že kar veliko pozna. Najbolj me jezi, ko se prižge zelena pa vsi še kar stojimo! Seveda je to pri nas zaradi ročnih menjalnikov ampak kakor vidim, tudi, če bi imeli vsi avtomatike bi se dogajalo isto, ker bi večina spet pretikala menjalnik v P!

W|zz je napisal/-a:
Čeprav jaz to prestavljanje iz D v N ob dolgih čakanjih na semaforju ali drugje prakticiram bolj zaradi tega, ker mam slab občutek da se avto matra neki za brezveze, ne zaradi porabe..
Ah, daj no! Kaj se matra?? Če se motor in menjalnik res matrata pri mirujočem avtomobilu potem so to ena velka j***a, ki jih lahko samo v graben zabrišeš!!