Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

rider123
Nov uporabnik

Mercedes-Benz 190D

Napisal/-a rider123 Sr maj 26, 2010 2:00 pm

Odločam se za nakup MB 190D. Ima kdo izkušnje z njem da bi mi kaj povedal o njem, kakšne slabosti,napake, na kaj naj bom pozoren pri nakupu ?

Kaj je bolje 2.0 ali 2.5 motor?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3811357&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3741610&show=1

Lahko pričakujem za cca. 1000€ vsaj solidno ohranjenega ??

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Sr maj 26, 2010 2:09 pm

rja, rja, rja, na to bodi najbolj pozoren
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide Pe maj 28, 2010 3:36 pm

Najprej poglej za rjo, podvozje ponavadi ne rjavi preveč, poglej roke kakšne so. Rja ga pa največ napada na zadnjih obrobah, po robovih vrat, zadaj nad reg. tablico, pragovi so ponavadi dobri, edino okoli lukenj za dvigalko včasih rjavi, pa pri havbi poglej okoli maske.

2.0 dizel je za nezahtevnega voznika dovolj, je varčen motor (meni kuri 6,5 do 7l/100km, imam pa verzijo s 4. stopenjskim menj.), motor je praktično neuničljiv ob rednem vzdrževanju. Drugače pa poglej, če ima volan kaj lufta, sploh starejši letniki ga znajo imeti (ponavadi kriv pomožni volan), zglob kardana je velikokrat že hin pri starejših letnikih pa nosilci motorja znajo biti za zamenjati (če motor na mestu trese je to krivo).
Če boš vlekel prikolico pa vzemi raje 2.5. Najbolje, da oba sprobaš pa vidiš kateri motor ti bolj odgovarja.

Drugače pa za tak denar težko dobiš dobrega. Novembra sem pregledal vse, ki so bili na avtonetu pa so na slikah zgledali dobro ohranjeni, tudi lastnik je tako zatrjeval, ko sem pa videl avto v živo je bila pa katastrofa. Vsi po vrsti zjahani. Za res dobrega in lepega boš moral malo več odšteti, pa še težko ga boš našel :)
Če ga boš kupil imam pa še kar nekaj delov doma, če boš potreboval kaj :lol:
Servisi so poceni, še generalka je poceni, če imaš kakšnega majstra, ki ti skoraj zastonj dela :lol: Edino karoserijski deli znajo biti dragi in kakšna sklopka (160 ali 280€, odvisno katero ima).
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov