Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

rider123
Nov uporabnik

Nakup Twingota

Napisal/-a rider123 Sr maj 26, 2010 11:57 pm

V kratkem imam namen kupiti avto in sicer najbolj se nagibam k nakupu Renault Twingota. Na razpolago imam cca. 800€ in upam da bom za ta denar dobil kaj solidnega.

Zanima me pa sledeče:
-servo volan? opažam da jih je večina brez oz. vsaj na oglasih ne piše da bi ga imeli? Od katerega letnika dalje imajo twingoti servo?
- motor? cca. leto nazaj sem si lastil cliota 1, z motorjem 1.2....ali je to isti motor kot v twingotu ali je drug? Kako je kaj poskočen ta 1.2 motor? Ali klanci povzročajo kakšne probleme?
-poraba? na internetu sem sicer pregledal podatke o porabi, vendar se št. gibljejo od 4 pa vse do 8l /100km. Kakšna je torej realna poraba za relacije in koliko popije ob priganjanju?
-rja in druge napake? Kako je kaj z rjo, twingoti radi rjavijo? Kje je največ rje? So kakšne druge znane napake za katere moram vedeti?

Na kaj naj bom pozoren pri nakupu?

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši Če maj 27, 2010 3:23 am

evo ga..pokliči, idi pogledat, malo zbij ceno, kupi..naredi servis pa vozi miško ;)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3821231&show=1

rider123
Nov uporabnik

Napisal/-a rider123 Če maj 27, 2010 7:34 am

Lep, vendar dvomim da me bo počakal, ker trenutno še nimam denarja, moram najprej prodati moj trenutni avto.

Vseeno hvala za predlog, vendar predlogi bodo morali še počakati par dni oops

Mi lahko kdo odgovori na vprašanja ki sem jih zastavil?

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Če maj 27, 2010 7:53 am

Servo volana pri takem avtu praktično ne potrebuješ, motor pa je s cca 44kw dovolj močan za to težo avta, če nisi prezahteven voznik ;) Sem imel Cliota 1.2 s 44 kW pred leti in nisem bil nikjer v napoto :) Poraba se je pa gibala nekje med 5 in 7 litri na 100 km, povprečje okrog 6, pa nisem počasen voznik !

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Če maj 27, 2010 8:09 am

Klanec se zelo občuti s polnim ali naloženim avtom. Jaz sem imel porabo med 6 - 7l - na 15' feltnah ! Servo imajo pa tudi nekateri 98 in 99 letniki..
Ampak za 800€ ne pričakuj nevem kaj..

Rje ni, vsaj pri našem ne - 7 let star. Tudi drugih napak še ni pokazal..

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace Če maj 27, 2010 8:24 am

Sem ga vozil nekoč. V ovinkih se mi je zdelo, da se nagiba kot kakšna stara katra...Glede moči pa tako-ni nekega problema, dokler v avtu ne sedi več kot 2 osebi (povprečne teže;)...

V mojih očeh je to avto za p...(unce;), ki se večinoma same prevažajo...
**classic power-original power!**

DeNiŠ
Novinec

Napisal/-a DeNiŠ Če maj 27, 2010 10:15 am

gaši je napisal/-a:evo ga..pokliči, idi pogledat, malo zbij ceno, kupi..naredi servis pa vozi miško ;)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3821231&show=1

ali ni bolši twingač z 43kw (d7f motor) ,ker so preizkušeni vzdržvi .
nwem samo moje mnenje.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Če maj 27, 2010 11:14 am

Bucko99 je napisal/-a:Servo volana pri takem avtu praktično ne potrebuješ, motor pa je s cca 44kw dovolj močan za to težo avta, če nisi prezahteven voznik ;) Sem imel Cliota 1.2 s 44 kW pred leti in nisem bil nikjer v napoto :) Poraba se je pa gibala nekje med 5 in 7 litri na 100 km, povprečje okrog 6, pa nisem počasen voznik !

jaz sem ga vozil, pa se brez serva volan zelo čudno obnaša, tako da bi servo priporočal
Alergičen na rjo

rider123
Nov uporabnik

Napisal/-a rider123 Če maj 27, 2010 11:37 am

Zaradi servo volana sprašujem predvsem zato, ker nameravam potem tudi avto malo zrihtati, kar pomeni 14" ali 15" platišča z vsaj 185 gumami :D Pri 13" in 145 gumah res nerabiš servom kar je pa večje/širše pa je verjetno kar muka ? :?

Kar se tiče moči avta je tako, rad hitro vozim, vendar le stranske in glavne ceste, AC me ne zanima tako da mi je pomembno le da avto dobro pospešuje tam do 120km/h. Drugače pa se večinoma vozim sam oz. s punco (to pomeni 70kg / 130kg), redkokdaj se z mano pelje tudi prijatelj ali dva, vendar nobeden ne presega 80kg :lol: Tako da mislim da nebi smelo biti problemov 8)

Glede motorja je nekdo omenil da je tisdti z 43kW bolj vzdržljiv ? Lahko to razložite?
Aja pa še vedno ni nihče povedal ali je v twingotu isti motor kot v cliotu 1.2 ?

Vem da ne pričakujem za 800€ nekaj super ohranjenega.....lahko kdo pove kaj pa lahko pričakujem? Malo rje? Lepotne napake?

Drugače pa opažam da če hočem servo volan, moram preoračun zvišati za kakšnih 100/200€

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3811983&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3593199&show=1

Komentirajte tale dva ;)

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Če maj 27, 2010 12:03 pm

Twingo je odličen avto. Imeli smo ga doma pred leti, veliko prostora na prednjih sedežih, zadaj je pač kar je, se da tudi premikat zadnje sedeže naprej pa nazaj. Avto se dobro vozi, servota nisem pogrešal, pa še avto je kar visok, tako da je velikokrat videl kakšen makedam pri nas ;) Sedeži niso najbolj udobni, so kar trdi, mene so malo motile tiste izbokline, ki so ob strani sedežev. Ima mogoče malo problemov pri pospeševanju ali v klanec, če nabašeš 4 mrcine v njega, ampak tudi gre :D
Problemov pa tudi ni imel nobenih. Samo redni servisi. Meni se je zdel zelo robusten avto, ti ne zameri kakšnih lukenj ali udarcev.

tadej2010
Nov uporabnik

Napisal/-a tadej2010 Če maj 27, 2010 1:58 pm

Nekaj ne razumem pri tebi, pred dvemi dnevi si kupoval golfa 2 diesel, sedaj pa pišeš da kupuješ twinga :roll: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... ?t=77378...
Sicer mene ne moti samo toliko tem je da glava boli.

Glede Twinga: na tvojem mestu bi pogledal za cliotom, če se še kdaj pelje kdo s teboj, twingo je zelo zelo stisnjen avto, spomnim se ko ga je imela teta smo se vozili 4-je v avtu, kar je za twingota muka. Poraba je ob normalni vožnji majhna, če pa ga preobremeniš, dobro naložiš, "goniš" v klanec pa lahko majhna pomnožiš z 2. Rja se je pojavljala na podvozju, najbolj na živce so mi šli črički v armaturki in prostornost prtljažnika, v katero spraviš nakupovalno vrečko (prozorno ne tisto tuševo za katero je potrebno doplačati :D ). Kakšna je poraba ob priganjanju? Avto ni za preganjanje, narejen je za mestno vožnjo, velikost je ravno pravšnja da ga spraviš v vsako luknjo, tako kot so že napisali je to avto za "ženske", čeprav to nikjer ne piše. Za motor pa če se ne motim je enak kot v cliotu 1.2, če se motim me naj kdo popravi. Pa brez zamere 8)

Lp

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Če maj 27, 2010 2:49 pm

tadej2010, človek si je pač premislil, saj si lahko?

O prostornosti se pa ne strinjam. Za svojo zunanjo velikost je notri zelo prostoren. Meni je bil bolj všeč kot zdajšnja Clio Storia.

tadej2010
Nov uporabnik

Napisal/-a tadej2010 Če maj 27, 2010 3:01 pm

BBS je napisal/-a:tadej2010, človek si je pač premislil, saj si lahko?

O prostornosti se pa ne strinjam. Za svojo zunanjo velikost je notri zelo prostoren. Meni je bil bolj všeč kot zdajšnja Clio Storia.

Se strinjam s tabo da si človek lahko premisli, samo poglej koliko tem je odprl po forumu!
Kaj pa praviš na tole:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=77411

Iz mercedesa na twingota :roll:

Hellyeah
Novinec

Kraj: Dolenjska

Re: Nakup Twingota

Napisal/-a Hellyeah Če maj 27, 2010 3:07 pm

rider123 je napisal/-a:V kratkem imam namen kupiti avto in sicer najbolj se nagibam k nakupu Renault Twingota. Na razpolago imam cca. 800€ in upam da bom za ta denar dobil kaj solidnega.

Zanima me pa sledeče:
-servo volan? opažam da jih je večina brez oz. vsaj na oglasih ne piše da bi ga imeli? Od katerega letnika dalje imajo twingoti servo?
- motor? cca. leto nazaj sem si lastil cliota 1, z motorjem 1.2....ali je to isti motor kot v twingotu ali je drug? Kako je kaj poskočen ta 1.2 motor? Ali klanci povzročajo kakšne probleme?
-poraba? na internetu sem sicer pregledal podatke o porabi, vendar se št. gibljejo od 4 pa vse do 8l /100km. Kakšna je torej realna poraba za relacije in koliko popije ob priganjanju?
-rja in druge napake? Kako je kaj z rjo, twingoti radi rjavijo? Kje je največ rje? So kakšne druge znane napake za katere moram vedeti?

Na kaj naj bom pozoren pri nakupu?

ko boš kupil twingota to sam voziš pa tankaš. probaj ga kupit od kake ženske. mašine so vzdržljive, kot vse renojeve bencinke. če boš kupoval prve letnike malo pazi na rjo... drugač pa avto super :)
pa srečno vožnjo ti želim ;)
Življenje je prekratko, da bi vozili dolgočasen avto!!!
Drive The Change.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če maj 27, 2010 4:29 pm

1000€ za tako kanto, nebi jaz.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

rider123
Nov uporabnik

Napisal/-a rider123 Če maj 27, 2010 4:42 pm

Kaj pa potem predlagate do 1000€ pa da je varčen avto in ni pretirano velik :?:

Hellyeah
Novinec

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a Hellyeah Če maj 27, 2010 5:23 pm

rider123 je napisal/-a:Kaj pa potem predlagate do 1000€ pa da je varčen avto in ni pretirano velik :?:
če te zanima hondica mogoče

http://www.Avto.net/ad.asp?id=3810778
Življenje je prekratko, da bi vozili dolgočasen avto!!!
Drive The Change.

rider123
Nov uporabnik

Napisal/-a rider123 Pe maj 28, 2010 3:07 pm

Ok žal mi je ker sem pač odprl par tem, ampak sem si pač premislil :lol:

Sedaj pa 100% kupujem avto, in sicer Twingota do 1500€

Če kdo ve za kakšnega dobrega naj mi prosim sporoči :D

Drugače pa zaželjeno je da je črne barve in iz okolice Celja :D

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe maj 28, 2010 6:01 pm

rider123 je napisal/-a:Ok žal mi je ker sem pač odprl par tem, ampak sem si pač premislil :lol:
...

Rider123 aka 2simpl - če misliš, da bomo to, da "si si pač premislil", gladko požrli, bolj slabo misliš.
Kot 2simpl si tudi odpiral "nemogoče" teme in nato, ko so te ljudje "prokužili", vsem tvojim postom brisal vsebino.
Tega ne boš več ponavljal, sicer dobiš permanenten ban!

Pazi, kaj boš kupil in kako se obnašaš na forumu. Za preganjanje dolgčasa ti pač ne bomo služili, temu forum ni namenjen. Morda boš z leti to celo sam spoznal.

--------------------------------------------------------------------

PS - vidim, da si tudi pri Twingotu takoj prilezel z 800 na 1500 € - ker denar za Twingota nikoli ni bil v žepu pač pa samo v glavi, pri tem pa si malo pozabil, kaj si pisal v prvem postu. Očitno si nisi zadnjič premislil, neresnost pa je hitro ugotovljena ter nagrajena.
Pojdi se hladit in past dolgčas v Banovce.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov