Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
m1975
Nov uporabnik

rabljena alfa romeo 159 (npr letnik 2007) in servisi

Napisal/-a m1975 Sr jun 02, 2010 8:32 pm

zanima me v kaksnen rang bi dali servise alfe 159 (npr v primerjavi z rabljenim passatom, rabljenim civicom, oktavio....)

se namrec odlocam ali bi kupil rabljen avto za okoli 13k (zgoraj omenjeni), ali pa nov avto nizjega ranga ki pa bi lahko stal malo vec (cruze, i30...)

vse bi naj bili dizli (razmisljam pa tudi o bencinarju, ki bi ga dal predelati na plin)
pri nakupu mi je sicer kar odlocujoc faktor poraba avtomobila na avtocesti (130 do 150 na uro) in pa seveda servisi....baje da so italianski avteki manj zaneslivi, je zaradi tega cena serviso manjsa ?

hvala :)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr jun 02, 2010 8:36 pm

na tvojem mestu nebi niti o rabljenem avtu razmišljal, ampak kupil novega, pri katerem boš vsaj vedel kaj imaš + imaš garancijo. Kakšnega boš s tvojo vožnjo naredil, takšnega boš imel, pri rabljenem passatu, sploh uvoženem pa se lahko samo sprašuješ o podrobnostih, da o kilometrih sploh nebi debatirali. za moje pojme ni lepšega, kot to, da se vsedeš v avtu, v katerem ni nobene praske, nobenega risa na karoseriji, nobene vbokline in je še čisto čist v nulo kamorkoli pogledaš.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr jun 02, 2010 8:42 pm

Pffff, Alfo 159 2007 rabljeno za 13.000€? Z drugimi besedami bi se temu reklo uvoženo sranje s sumljivo zgodovino. Za spodono Alfo 159 če že, bi bilo smisleno edino lastno uvozit iz Nemčije, ampak bi cena bila takrat nekaj tisoč evrov več, in to z razlogom. Aja pa Alfa 159 je bolj konkurenca BMW-ju 3 ali pa Audiju A4, Passat in podobno ni na istem nivoju.

Tako, da kupi tisto drugi (nov) avto ki ga predlagaš, katerikoli že to je.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Sr jun 02, 2010 9:59 pm

Razni Passati in 159 v tem rangu denarja je skoraj vse uvoženo in zgonjeno. Verjemi, sem šel dostirkat gledat takšne avte in vem kaj govorim. Najti ohranjenega z znano zgodovino je loterija. Raje kupi nekaj, kar je neiskano, kar slovenska raja ne kupi :) Recimo Citroen C5.
Napisal si AC, 130-150 km/h... glej, svetujem ti kaj takšnega > http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3477394&show=1 ...super udoben avto, 6. brzin (nizki obrati), dokaj poceni se jih dobi, vsa oprema, slovenski... razne Passate in podobno ima že vsak lokalni mesar.

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Sr jun 02, 2010 11:07 pm

Lepo 159 v Sloveniji je res malo težje najti. Dostikrat so uvožene iz tujine in zrihtane, ker je bilo pač nekaj narobe, dostikrat zaletena. Sam sem jo pripeljal iz Ita, od modela, ki prodaja tudi raznim našim [vstavi ime velikega Slo dilerja] in lepo zgoljufajo DMV in ostalo, kaj prevrtijo kilometre itd...

Drugače velik servis je cca 700€ za 1.9JTD in 800€ za 2.4JTD z originalnimi deli. Naredi ga takoj, ko jo kupiš. Drugače kontaktiraj uporabnika "žival" na Alfa forumu, se spozna in zna uvoziti kakšno lepo stvar. Je pa vedno loterija, kar se zgodovine tiče. Je pa avto super, jaz sem zelo zadovoljen :D
Pri nakupu ne glej na kilometre, avto nima težav z raznimi rokami in podobnimi stvarmi (MY2006 je imel težave z volansko letvijo, MY2007 ima drugo), tako da preko 120k Km za 3 leta star avto je čisto OK.
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov