No zato sem vprašal, ker meni so vsi odsvetovali 8v v kombinaciji z siemensovimi šobami ter BMM al kaj je že, ter še enim tipom motorja. Priporočali pa 16v (BPW), tegale sem vzel potem jaz, je bil poslan na trg leta 11/2004, zato so mi svetovali tegale (po njihovih podatkih do konca 2005 odpravljene vse napake), in sem potem vzel tega.
Da še odgovorim avtorju:
Do sedaj 200.000 brez problemov, kar se tiče motorja. Servisi delani na 13-15kkm, notri olje 5w-30 (LongLife Aral). Bil sem tudi na testerju za šobe in so še vse BP (ima pa boscheve).
Kar je bilo menjano: zavorni diski in zavorne ploščice, ter črpalka v tanku, ki je imela že slab pritisk, to je pa bil tudi vzrok za občasno cukanje, ki sem ga že omenjal v rubriki "popravila in okvare", če bo komu kaj pomagalo.
Menjalnik je za moje pojme odličen, se ne zatika, prestavlja se gladko (po mojem občutku je edino prva zelo kratka). Kritiko bi dal edino glasnemu TDI-ju, ki mi včasih v kabini gre pošteno na živce (prej sem vozil bencinarja). Sklopka je za zdaj še prva, kakor tudi vztrajnik (ne kažeta nobenih hib).
Imam quattro, zato je poraba med 7 in 9 litri. Če se dosti vozim po hribih v klanec (1, 2) je poraba 9, če pa se veliko vozim na avtobanu pa 6.9-7.2 (130-140 km/h). Primestna in mestna vožnja pa 7.5 - 8l.
140KM za avto težek skor 1700kg (po kataloških podatkih 1635 prazen) je solidnih, ni pa to nek dirkalni avto.
Nasplošna ocena: zadovoljen

(zaenkrat)
PS. Pumpa v rezervoarju me je prišla vsega 160€, in če je prva zdržala 200.000km, in če bo druga vsaj polovico toliko, bo to zanemarljiv strošek. Če pa grejo šobe, pa ni mali denar, se strinjam z predhodnikom.
Lp
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)