Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če jul 08, 2010 10:38 am

Jaz sicer svetujem da bi bilo najbrž zelo praktično imeti drsna vrata zadaj. To pa ima samo Peugeot 807 (+ njegova klona Phedra in Ulysse) terVoyger/Grand Voyager, če nisem pozabil še kakega avta... novi Sharan ima sicer tudi drsna vrata (ampak ker je nov, najbrž stane vsaj 2x toliko kot ima avtor teme omejitev proračuna), stari Sharan ter njegova klona Galaxy in Alhambra pač ne...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Če jul 08, 2010 10:43 am

sonic je napisal/-a:Jaz sicer svetujem da bi bilo najbrž zelo praktično imeti drsna vrata zadaj. To pa ima samo Peugeot 807 (+ njegova klona Phedra in Ulysse) terVoyger/Grand Voyager, če nisem pozabil še kakega avta... novi Sharan ima sicer tudi drsna vrata (ampak ker je nov, najbrž stane vsaj 2x toliko kot ima avtor teme omejitev proračuna), stari Sharan ter njegova klona Galaxy in Alhambra pač ne...

kia ma tudi drsna vrata, ampšak tudi kamjonski dizel

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s Če jul 08, 2010 10:58 am

NejcZ je napisal/-a:Predlog ne ustreza njegovim željam. Pozorno preberi še enkrat.. (pa z tem ne mislim na dizelski motor)

Priporočam pa jaz Sharana. To je to kar hočeš,od velkega enoprostorca ;)

al pa Alhambro ali Galaxy, itak so isti avti, s tem da je galaxy najcenejši, tehnika (1.9 tdi) pa je povsod enaka.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če jul 08, 2010 1:41 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:pa kdo ti bo dal za tega 9 let staregapožeruha 7 jurjov?!?!? če pa dobiš za 9 že dosti novejše enoprostorce z dizel motorjem.

moj izbor

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3912784&show=1

ford galaxy ali pa renault espace. sam osebno bi kupil renault espace , če pa bi blo dovolj denarja za ta sedanji model galaxy-a , pa vsekakor galaxy.

Jaz pa ne razumem kaj neki ljudje dajajo za avto 20000€, imajo porabo 6 l in ga polimajo z nalekami?

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če jul 08, 2010 1:46 pm

nevermind je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:pa kdo ti bo dal za tega 9 let staregapožeruha 7 jurjov?!?!? če pa dobiš za 9 že dosti novejše enoprostorce z dizel motorjem.

moj izbor

ford galaxy ali pa renault espace. sam osebno bi kupil renault espace , če pa bi blo dovolj denarja za ta sedanji model galaxy-a , pa vsekakor galaxy.

Jaz pa ne razumem kaj neki ljudje dajajo za avto 20000€, imajo porabo 6 l in ga polimajo z nalekami?

uuu. nizka :twisted:
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če jul 08, 2010 1:47 pm

Traffic, Vito, Jumpy,.... ?
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če jul 08, 2010 2:15 pm

sonic je napisal/-a:Jaz sicer svetujem da bi bilo najbrž zelo praktično imeti drsna vrata zadaj. To pa ima samo Peugeot 807 (+ njegova klona Phedra in Ulysse) ...

Majhen popravek - pozabil si na četrtega člana družine - Citroen C8.

Z ostalim se pa strinjam.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če jul 08, 2010 2:42 pm

nevermind je napisal/-a:

moj izbor

zato, da lahko gre tebi sedaj v nos :woohoo ;)
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če jul 08, 2010 3:28 pm

@Patrik_A3, dobra! :lol:

jst tud ne kapiram, ka vsi te stare sharane ponujate, pa kake cene majo :shock:
da ne govorim, kolk majo drugi bolše sedeže rešene,..

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če jul 08, 2010 4:11 pm

Če rabiš drsna vrata pa je Mazda 5 premajhna je varjanta Mazda MPV

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3888862&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3914486&show=1

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če jul 08, 2010 4:20 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:

moj izbor

zato, da lahko gre tebi sedaj v nos :woohoo ;)

OFF
Potem pa ne piši bedarije... zmeraj daš poudarek na stare avte, če je pa kakšen američan omenjen pa požeruh. Je že bilo n-krat povedano in razloženo vse (kot je Uroš in cruiser napisal) in zmeraj eni in isti osebki pišejo bedarije.
Pa avto je predelan na plin če nisi opazil in je cena goriva tam tam kot da bi imel dizla... v Grandu se pa 5× udobneje voziš - preizkusi.

Ponudba Espace-a je tudi mimo... overall ceneje pasaš z nakupom V8 mašino kot da bi imel Renfault Espace.
Dobro, da nisi predlagal 2.2 DCi :D

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če jul 08, 2010 4:31 pm

nevermind glej, nikakor se mi ne zdi smiselni nakup avta ki je star 9 let za 7 jurjov. če pa dobiš za 9-10K €, 4 leta mlajše enoprostorce. meni se zdi 9 let dosti za avto in mi je star, vsak pa si to drugače razlaga, ampak za mene bo večno to star avto.

si imel kdaj renault espace ali spet, baba čula, baba rekla?
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Če jul 08, 2010 4:45 pm

Espacea tudi jaz toplo odsvetujem.

Imeli smo ga doma, 2.2 DCI. V dveh letih vanj zmetanih 4000€, od dvakratne odpovedi turbine (z avtom se je ravnalo zelo lepo), do menjave EGR-ja, do menjave nevem katere gredi... skratka, ta avto ni za kupit, če nimaš zraven vsaj 5000€ ali več, katere namenjaš popravilom. Da ne omenjam ugašanja motorja na AC in raznih malenkosti - vsak dan si spoznal eno novo in tako si vsak teden bil ob vsaj kakšnega stotaka.

Skratka, odsvetujem.

Nekdo je omenjal tourana - ta ne spada v to klaso enoprostorcev, lahko pa o njem povem zgolj dobro, kar se tiče vzdržljivosti. Je pa neudoben in neprijazen potnikom.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Če jul 08, 2010 4:47 pm

Antiznačkar je napisal/-a:Espacea tudi jaz toplo odsvetujem.

Imeli smo ga doma, 2.2 DCI. V dveh letih vanj zmetanih 4000€, od dvakratne odpovedi turbine (z avtom se je ravnalo zelo lepo), do menjave EGR-ja, do menjave nevem katere gredi... skratka, ta avto ni za kupit, če nimaš zraven vsaj 5000€ ali več, katere namenjaš popravilom. Da ne omenjam ugašanja motorja na AC in raznih malenkosti - vsak dan si spoznal eno novo in tako si vsak teden bil ob vsaj kakšnega stotaka.

Skratka, odsvetujem.

Nekdo je omenjal tourana - ta ne spada v to klaso enoprostorcev, lahko pa o njem povem zgolj dobro, kar se tiče vzdržljivosti. Je pa neudoben in neprijazen potnikom.

jst ti pa espaca toplo priporočam- vendar le mašino 2.0 dci - nekaj se jih za ta denar že dobi
lp

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Če jul 08, 2010 5:57 pm

Ok, hvala vsem za predloge.

A mogoče ve kdo, če so sedeži v S-maxu odstranljivi, se jih da prestavljat tako kot v Galaxyu? Pa nekje v spominu imam, da so bili neki problemi z S-maxi, kakšni že ?
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če jul 08, 2010 9:27 pm

Patrik_A3 je napisal/-a: meni se zdi 9 let dosti za avto in mi je star, vsak pa si to drugače razlaga, ampak za mene bo večno to star avto.

Seveda je star! Ampak to še ne pomeni, da je slab ali celo slabši od kakšnega novejšega. Star, nov nima veze! Važno je ali je avto dober in marsikateri avto je enostavno boljši od kakšnega novejšega, saj 3-4 leta ni nujno kakšna velika razlika. Tu je spet odvisno od samega avtomobila kateri je boljši neglede na starost. In nenazadnje na trgu je veliko avtomobilov, ki so že čisto popolnoma novi navadni skreti!

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če jul 08, 2010 11:25 pm

GiGi1985 je napisal/-a:Ok, hvala vsem za predloge.

A mogoče ve kdo, če so sedeži v S-maxu odstranljivi, se jih da prestavljat tako kot v Galaxyu? Pa nekje v spominu imam, da so bili neki problemi z S-maxi, kakšni že ?

Odstranljivi niso, prestavljivi tudi ne, vsaj ne 5 sedezna razlicica.

Za tezave pa prvic slisim, sam sem si lastil Smaxa 2.0 bencin, nic tezav...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe jul 09, 2010 1:17 am

GiGi1985 je napisal/-a:... Pa nekje v spominu imam, da so bili neki problemi z S-maxi, kakšni že ?

Ford S-Max, Transit in Galaxy (ter Vito) so z naskokom najbolj kvarljivi po ADAC-ovi lestvici.

Še leto novejša lestvica - http://www.die-auto-experten.de/blog/wp ... 09_151.jpg

Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov