Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

ElvisAta
Nov uporabnik

Napisal/-a ElvisAta So jun 19, 2010 11:22 am

hladni je napisal/-a:
ElvisAta je napisal/-a:BBS
Ma sej nima veze...mogoče sem pretirano odreagiral..
dejstvo je da sem prišel na ta forum po nasvete..
ne pa se pričkat..

v glavnem..uvoženi ali ne uvoženi, zahteval zgodovino, plačal bom priklop na računalnik pa se bo videlo..a je še kaj takega kar bi lahko zahteval pri pogovorih?
koliko se da kaj ceno zbijat pri hišah pa pri fizičnih osebah?

aja pa za strokovnjake Fordov..a je res toliko važno da je 1.6 dizel pri C-Maxu (glede na njegovo težo) ali mi bo bolje če poiščem 1.8 dizla?

Hvala za nasvete..
LP

Glej o motorju glede forda je že bila tema. Prav tako je dilema na ford forumu, v kateri pa prevladajo glasovi za 1,8. Pa ne zaradi parih konjev, ampak zaradi vsega ostalega. Je namreč dosti bolj zanesljiv in kot 1,6, prav tako ima boljše karakteristike. Mene osebno je prepričal. Naj pove še Trioadijo svoje.
Glede km pa ne moreš bit ziher vsaj pri fordu ne. Nikjer ne moreš preverit kolko jih ima, se ne beleži. Večina sploh c maxov pa je iz Francije,Belgije. Skratka nasrat se tukaj res da takoj.

Uf to pa nisem vedel..a pol se pri Fordu ne da preverit kilometrine z testerjem al kako?
to mi celo sliko obrne..sem se že nekak odločil za Cmaxa 1.8 tdci pa zdej ne vem več..
I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark.
Muhammad Ali

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi So jun 19, 2010 1:12 pm

Dejansko se jih ne da pri nobenem, če so kvalitetno kalibrirani.
Zaupaš lahko le izpisu servisne zgodovine in primerjaš s servisno knjigo.
Ampak kot so že povedali, ford tega sistema nima oz. zgodovino najverjetneje vodijo le na servisu na katerem je avto bil servisiran, kar pa pomeni, da je vsak avto iz tujine... .

Lep pozdrav

ElvisAta
Nov uporabnik

Napisal/-a ElvisAta So jun 19, 2010 2:45 pm

maliBobi je napisal/-a:Dejansko se jih ne da pri nobenem, če so kvalitetno kalibrirani.
Zaupaš lahko le izpisu servisne zgodovine in primerjaš s servisno knjigo.
Ampak kot so že povedali, ford tega sistema nima oz. zgodovino najverjetneje vodijo le na servisu na katerem je avto bil servisiran, kar pa pomeni, da je vsak avto iz tujine... .

Lep pozdrav

Pol je zgodovina tista ki mora bit ok..kaj pa teli ki so kupljeni v slo..to bi slo ali ne?
mislim ni problem dat denar sam ko nikoli ne ves kaj dobiš če ni novo..

kaj je še obvezno vprašat pri privat prodajaclih..ker hiše imajo tako ali tako neki sistem..
kaj pa cene kolk se jih da zbijat v hišah?

Lp
I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark.
Muhammad Ali

nejc1
Poznavalec foruma

ElvisAta
Nov uporabnik

Napisal/-a ElvisAta Sr jul 07, 2010 2:38 pm

Pozdravljeni,

še vedno iščem nekega karavana..obupal sem nad Ford C-maxom (vse uvožen in preveč zdelano)
Navdušil me je ta avto, a ga kdo pozna?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3914187&show=1

eventuelno se zanimam tudi za Peugeota 407 sw..
če ima kdo kaki predlog pa da ga pozna, bom vesel!

drugače pa, od kar sem nazaj v Sloveniji (in sicer 2 meseca sedaj) večjih nategatorjev nisem srečal, kot pa teh malih prodajalcev z začasnimi s.p.
uf...
v glavnem Hvala lepa za pomoč..
LP
Muhammad Ali

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če jul 08, 2010 7:58 pm

Antiznačkar je napisal/-a:
ElvisAta je napisal/-a:..ampak so mi grdi za znoret, trdi za vozit, v glavnem vse preveč jih kujemo med zvezde..

WORD :)

Srečen nakup.

PS: c-max ima 1.8 TDCI motor z 85kW/116KM. ;) Na tvojem mestu bi raje vzel francoskega 1.6 TDCI z 80kW/109KM - padeš v nižji razred, poraba je opazno manjša od prvega, pa bolj uglajen je in občutek daje, da bolje potegne.

Žal pa 1,6TDCi samo daje občutek, da bolje..oziroma nekam potegne.
To je pa tudi vse....
...o uglajenosti pa raje ne bi....

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
pinjas
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a pinjas Pe jul 09, 2010 8:08 am

kaj pa seat toledo novejši model od 2005 naPREJ. sam ga imam in je super avto velik in udoben. pa cena je pravična

Jurchi
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jurchi Pe jul 09, 2010 8:15 am

Dej poglej za kaksno octavio karavan.

Vsi sicer govorijo, da je to avto rang golfa, ampak po prostornosti v kabini (imam 195 cm) prekaša tako 407-ko kot tudi laguno......skupno pa je avto krajši, ker nima takšnega nosa. Prtljažnik ima tudi večji kot oba skupaj.

ElvisAta
Nov uporabnik

Napisal/-a ElvisAta Pe jul 09, 2010 9:39 pm

Hello folk...

kupil sem Seat Toledota 06 letnik Stylance oprema...
velik, lep in kr drag ampak mi ni žal..
V ponedeljek ga grem iskat..
komaj čakam

se vam javim ko ga dam čez kaj km..
LP Vsem pa Hvala za predloge.. ;)
Muhammad Ali

ElvisAta
Nov uporabnik

Napisal/-a ElvisAta Ne jul 11, 2010 10:08 am

Cena .. 9.500eu (oni delajo tehnični)
motor; 1.9 dizel, 105hp
82000prevoženih,
potrjena servisna (servisiran pri pooblaščenem v Kamniku),
1. lastnik...
jutri grem po njega..
še malo pa se bomo igrali.. :D
Muhammad Ali
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov