Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

dtersek
Nov uporabnik

mogoče kdo pozna laguno?

Napisal/-a dtersek To jul 06, 2010 7:48 pm

A mogoče pozna kdo to Renault laguno? pa na kaj morem biti pozoren pri nakupu lagune
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3891962&show=1

Hvala vsem za pomoč

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To jul 06, 2010 11:09 pm

To da ne pozna osnovnih značilnosti vozila in ima tako veliko opreme (malenkost preveč ;) ) bi bil meni dovolj dober razlog, da nekaj ne diši najbolje. Si ga morda klical? Sigurno ima avto v menjavi, ker je svojega prodal sedaj pa je že prišel novi naročen oz. mu je toča poškodovala streho :roll: aja, kako leto nazaj bi pa šel na mirovno misijo...
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Sasqa Sr jul 14, 2010 9:57 am

Pa če je 2.2dci, znajo biti problemi, vsaj tako pišejo po Renault forumu. Drugače pa avtomobila ne poznam in ga ne morem soditi.

Lp
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

denis,mag.
aka Fiatfan

Napisal/-a denis,mag. Sr jul 14, 2010 10:05 am

Sasqa je napisal/-a:Pa če je 2.2dci, znajo biti problemi, vsaj tako pišejo po Renault forumu. Drugače pa avtomobila ne poznam in ga ne morem soditi.

Lp
Saša

ne posplošuj. mi smo imeli nekdaj 2.2 dci in je mašinca super, res pa je, da se je bližalo 300.000 prevoženim km in je potrebno menjati šobe, ki so pa precej draga stvar.

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Napisal/-a Sasqa Sr jul 14, 2010 11:15 am

Magister Denis, brez zamere, nisem posploševal, ampak sem navedel samo dejstva, ki sem jih prebral, po raznih forumih, TV oddajah (tudi na RTV SLO in POP TV so bile oddaje o zloglasih 2.2dci in 3.0 motorjih).

Drugače pa sem pred časom tudi sam gledal predvsem Vel Satise in Avantime, ki so mi bili oblikovno pri srcu, pa roko no srce 1/3 od videnih 2.2 dci in 3.0 je imela napisana po 150.000km generalno obnovljen motor, ali pa celo menjan motor. Če so se sedaj kaj popravili nimam pojma.

Da pa je imel 2.2dci (ne vem katera serija) probleme s pregrevanjem je pa tudi splošno znano dejstvo saj so kolegi v avstrijskem AVL-u razvili celotno študijo na tematiko odprave te napake.

Ko sem se takrat zanimal za Velsatisa mi je tudi dober znanec na Štajerskem avtodomu dejal "tace vstran od tega sranja", verjetno ne brezveze. Da ne bi bilo to zgolj hudumušno natolcevanje, sem peljal službenega Cliota na servis (tam na pobrežju), in zastavil enako vprašanja, odgovor pa je bil "večjega sranja od 2.2dci pa še ne", torej verjetno bo nekaj na tem :)

Lp
Saša

Sem pa vesel, da je vaš zdržal tako dolgo
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

denis,mag.
aka Fiatfan

Napisal/-a denis,mag. Sr jul 14, 2010 11:29 am

Sasqa je napisal/-a:Magister Denis, brez zamere, nisem posploševal, ampak sem navedel samo dejstva, ki sem jih prebral, po raznih forumih, TV oddajah (tudi na RTV SLO in POP TV so bile oddaje o zloglasih 2.2dci in 3.0 motorjih).

Drugače pa sem pred časom tudi sam gledal predvsem Vel Satise in Avantime, ki so mi bili oblikovno pri srcu, pa roko no srce 1/3 od videnih 2.2 dci in 3.0 je imela napisana po 150.000km generalno obnovljen motor, ali pa celo menjan motor. Če so se sedaj kaj popravili nimam pojma.

Da pa je imel 2.2dci (ne vem katera serija) probleme s pregrevanjem je pa tudi splošno znano dejstvo saj so kolegi v avstrijskem AVL-u razvili celotno študijo na tematiko odprave te napake.

Ko sem se takrat zanimal za Velsatisa mi je tudi dober znanec na Štajerskem avtodomu dejal "tace vstran od tega sranja", verjetno ne brezveze. Da ne bi bilo to zgolj hudumušno natolcevanje, sem peljal službenega Cliota na servis (tam na pobrežju), in zastavil enako vprašanja, odgovor pa je bil "večjega sranja od 2.2dci pa še ne", torej verjetno bo nekaj na tem :)

Lp
Saša

Sem pa vesel, da je vaš zdržal tako dolgo

Sem tudi sam slišal na tv o tem, naj bi šlo za espace in vel statisa. Lahko da res, govorim pač iz izkušenj. Avto ima res ok pospeške, pa tudi poraba je majhna.
Če bi imel serijske napake, bi bilo verjetno na vseh?

Res pa je, da je elektronika katastrofalna, še posebej "pametna" kartica.
05 letniki naj bi bili že ok.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Sr jul 14, 2010 11:32 am

Ko je ravno govora o 2.2 dci...ravno včeraj je znancu razneslo motor v Renault Espaceu, 2.2 dci, počil mu je blok motorja. Ne vem, če je to ravno vsakdanja stvar...

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr jul 14, 2010 11:35 am

BBS uvožen?
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Sr jul 14, 2010 11:44 am

Pr našmu Espaceu 2.2 DCI kupljen nov, prevoženih 100k brez nobenga problema.

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Napisal/-a Sasqa Sr jul 14, 2010 11:46 am

O tem ravno govorim, da lahko hitro narastejo stroški pri teh motorjih, nikakor pa nisem želel koga užaliti ali kaj podobnega da je to slab motor.

Iz prve roke sem zato to omenil, ker poznam kaj se je takrat dogajalo v AVL-u, za odpravo napake pregrevanja tega motorja, ki je bila povezana, če se prav spomnim (ne me za besedo držat) z turbino in interkulerjem, in nezadostnim hlajenjem.

Enako so potrdili delavci na Renaultovih pooblaščenih servisih, da 2.2dci ni biser koncerna Renault, ki bi slovel po zanesljivosti. Kdaj in pri katerih letnikih so napake bile odpravljene pa bodo vedeli povedat drugi, jaz po letu 2005, nisem gledal več teh renaultovih dizlov.

Vse kar sem napisal je bilo samo z namenom pažnje in posebne pozornosti pri nakupu, da se ne bi kdo nasral. Najbolje pa je iti na pooblaščenca in tam povprašati, oni imajo sigurno zadnje informacije, če obstajajo še kakšne hibe. Pazljivost pač ni odveč...

Denis, tako je. Nad elektroniko je tudi naša firma obupala nad VelSatisom (2.0), ki se je prodal za 2000€ v srbijo (letnik 2003, prevoženih 175.000), samo da se ga je firma rešila, in nad laguno 1.9dci (2002 letnik, prevoženih 307.000), saj se na vsake toliko časa prižgejo vse kontrolne lučke kar jih premore, in je tudi že več na servisih kot na cesti, ne ugotovijo pa vzroka. Tako da je počasi že tudi na odstrelu, je pa res, da je zvožena že tudi v maloro, pazili je pa tudi niso.

Lp
Saša

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Sr jul 14, 2010 12:08 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:BBS uvožen?

Mislim, da je kupil novega, nisem pa siguren.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost