Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

udd
Nov uporabnik

Kraj: Logatec

Pozna kdo tega bmw-ja

Napisal/-a udd Ne jul 18, 2010 7:52 pm

Pozna kdo ta avto in kakšne imate iskušnje s tem prodajalcem.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3917756&show=1
mmnn

Portos
Nov uporabnik

Napisal/-a Portos Ne jul 18, 2010 9:21 pm

glede avta ne vem, sam za prodajalca 1 pole position sem slišal same dobre stvari. Mislim da na Volvo forumu sm bral glede tega prodajalca in piše da ma zelo dobre avromobile.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po jul 19, 2010 6:17 pm

Dobro poglej slike avtomobila, odpelji se morda še na ogled potem pa na vse skupaj pozabi. Samo sedma slika naj ti da občutek kaj ta avtomobil skriva. Pepelnik zadaj je popolnoma oguljen - le od česa? Če boš šel na ogled bodi pozoren še na stanje notranjega ročaja voznikovih vrat. Glede na to da so vozilo preverili na pooblaščenem servisu, lahko na podlagi številke šasije narediš tudi ti. Ugotovitev te bo najbrž streznila.

Tudi sam sem pred nekaj meseci iskal podoben voz. Če hočeš kaj preverjenega se obrni na BMW forum. Tam fantje pozanjo praktično vse kar se ponuja na našem trgu - tudi poreklo vozila. Žal je ohranjenih in preverjenih za prste ene roke. Ostalo pa so nepreverjeni uvoženi primerki.

Še namig, če že kupuješ tak avtomobil primakni raje še dva ali tri tisočake in kupi kaj iz premium selection, saj dobiš vozilo z znano zgodovino in garancijo proizvajalca, ne obljub preprodajalca.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po jul 19, 2010 10:14 pm

Ti BMWji imajo zanič notranjost, zato tudi luščenje, sem jih že vozil kar dosti teh e90 in večina jih ima zguljene notranje ročaje vrat in plastike notranjosti. Še bavarc ni več kar je bil. Tako da ne ubupat kar po slikah, če kupuješ pojdi pogledat, preveri vse kar se da in se potem odloči.
Pa nikakor ne trdim da so km realni, vendar ne gre narediti zaključka zaradi ene napake na avtu, pa še to po slikah
Freude am Fahren

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ To jul 20, 2010 7:26 am

Tako je, notranjost je res zanič, kolega je kupil novega, avto nikoli razsut, še negovan na polno, kilometrov je naredil malo več kot 100.000, a notranjost je bila kot da jih ima 250.000, ročaji na vratih, tam okoli stikal za šipe, vse oguljene na polno, tako da slaba kvaliteta, tako da to ne imej kot merilo da je avto slab. Na slikah pa res dobro zgleda ampak kot so povedali...pojdi probat in fino ga prečekiraj.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To jul 20, 2010 11:46 am

GiGi1985 je napisal/-a:Ti BMWji imajo zanič notranjost, zato tudi luščenje, sem jih že vozil kar dosti teh e90 in večina jih ima zguljene notranje ročaje vrat in plastike notranjosti. Še bavarc ni več kar je bil. Tako da ne ubupat kar po slikah, če kupuješ pojdi pogledat, preveri vse kar se da in se potem odloči.
Pa nikakor ne trdim da so km realni, vendar ne gre narediti zaključka zaradi ene napake na avtu, pa še to po slikah

Nisem trdil da je avto za nič, sem le opozoril na nekaj "lepotnih" napak tega avtomobila. Jasno mi je da tudi BMW ni več to kar je bil pred leti. Vseeno pa. govora je o pepelniku zadaj, ki se 99,999% ne uporablja pa je tako zdelan. Glede na kakovost plastike v notranjosti je pričakovati da je stanje okrog prestavne ročice in na voznikovih vratih še slabše. Zato svetujem previdnost.

Tudi sam sem že skoraj nasedel tem štosom prodajalcev, da je kakovost tako padla zaradi uporabe recikliranih materialov v notranjosti, vendar le dokler nisem imel priložnosti preveriti vozila z znano zgodovino. Pri 200.000 km je bilo le na voznikovih vratih nekaj skoraj neopaznih praskic. Okrog prestavne ročice in ostalih mest ki so v stalnem stiku s potniki pa kot nov. Zato me takšni avotmobili zelo hitro odvrnejo od nakupa. Avtorju te teme svetujem, da si pred nakupom ogleda kakšen avtomobil ki je v rokah prvega lastnika, potem pa stanje primerja z vozili iz ponudbe.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M To jul 20, 2010 9:15 pm

Po mojem uvožen iz Italije.
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr jul 21, 2010 5:02 pm

GiGi1985 je napisal/-a:Ti BMWji imajo zanič notranjost, zato tudi luščenje, sem jih že vozil kar dosti teh e90 in večina jih ima zguljene notranje ročaje vrat in plastike notranjosti. Še bavarc ni več kar je bil.

Hm, zanimivo. Sem mislil, da se nemci potrudijo vsaj pri kvaliteti izdelave, sploh če gre za neko premium znamko, ki jo pošteno (pre)plačaš. Pa vidim, da tudi temu ni več tako. Se pravi samo še imidž in značka... :roll:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Sr jul 21, 2010 6:35 pm

Ni ne... v našem X3 je tudi vse oguljeno okoli koša za smeti zadaj in okoli ročk.

tuerk18r
Nov uporabnik

Napisal/-a tuerk18r Pe jul 23, 2010 12:50 pm

BMW-jeva notranjost je sicer iz kvalitetnih materialov, a ne vzdržljivih. Imam BMW 316 6 let (177.000 - l 2002) in so zelo vidni znaki obrabe (usnjen volan, predstavna ročica. pepelnik..)
Kar se pa tiče vozil iz uvoza, pa ti ga odsvetujem. Sicer niso vsi slabi, vendar ni nobene sledljivosti - avto lahko ima 150.000 ali 350.000 km. Osebno kupujem novega rabljenega BMW, vendar si ne upam kupiti vozilo iz uvoza. Poglej tuje spletne strani lizing hiš in primerjaj cene z vozili s SLO poreklom (glede na km) in boš videl da so cene približno iste.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov