Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Portos
Nov uporabnik

Vaše mnenje

Napisal/-a Portos So jul 31, 2010 5:32 pm

Pozdravljeni. V začetku avgusta bomo kupili nekej v tem rangu, in me zanima kaj si mislite o teh dveh.

http://www.avto.net/1aavto/ad.asp?id=3970685
Kaj mislite o tej vectri, o tej mašini 1,9 CDTI? Malo sem bral, da naj bi bila ta mašina neka izpeljava iz 1,9JTD (Wikipedija). Od punce fotr ma podobno (črne barve), uvoženo in letnik 2004, kupu je 3leta rabljeno in ima trenutno prevoženih 300 000km in še vedno dela ko šus (vožnja pretežno po avtocesti). Stroške je imel z rednimi in glavnim servisom. Ne vem če je imel on tako srečo al je res ta vectra tok dobra.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3816753&show=1
Tale mondeo mi je zelo všeč, edini problem je ker se mi zdi dost poceni. Pa tudi všeč mi je ker do sedaj nismo imeli nobenih težav z fordi (bencinarji) v familiji. Na fordovem forumu so napisal da je ta mašina mal bolj občutljiva na kvaliteto nafte.

Hvala za odgovore

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero So jul 31, 2010 6:02 pm

mondea ne bom komentiral ker žal ne vem nič o njem

VECTRA: da motor je malo modficiran FIATOV Multi-JET, naslednik odličnega JTD.

Trenutno se ne morem spomnit kaj točno so oplovi inženirji modificirali, če pa me spomin ne vara ni bilo nekih večjih stvari. Torej sam motor je zelo dober, glede trpežnosti nenavadno vzdržljiv ( napram fra in nem konkurenci - no tle se bodo sedaj vsuli komentarji ..... :twisted: )

Glede na nasvete lastnikov opla, kupi verzijo z 120 km , 150 naj bi povzročal malo več težav. poraba se za 1,5 tono giblje nekje okol 7 litrov , relacije manj.

Edina zamera mi je podobnost ( identičnost ) armature z ostalimi člani oplove družine, ocena vožnje pa je popolnoma subjektivna, zato ti tukaj priporočam da si od družinskega člana/prijatelja sposodiš avto pa se zapelje( te/ š) nekam na malo daljšo testno vožnjo ( recimo na morje če si iz štajerske...)

Ah da na pozabim avto je ogromen, pogled nazaj ti da prvi občutek ( če nisi vajen tako dolge ladje ) v smislu "opa kje pa ma konc "

p.s. prodajalca iz linka se izogibaj, poišči temo nategatorji pa si jo preberi
Zadnjič spremenil rosonero, dne So jul 31, 2010 6:19 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So jul 31, 2010 6:03 pm

Si pa izbral vozila pri daleč največjih nategunih.

Portos
Nov uporabnik

Napisal/-a Portos So jul 31, 2010 6:12 pm

nevermind: Hehehe, ja glede nategunov. Sm mal brskal po tem forumu pa sem zasledu ime te avto hiše, ampak me ne skrbi, ker če bo avto po ogledu vredu in če se bom odloču za njega ga bom odpeljal na AMZS naj ga pregledajo. Na besedo ne verjamem takim prodajalcem.

rosonero: ja sm sedel že v eni Vectri in glih ta velikost mi je všeč, palim se na karavane. Te JTD motorji so kr znani po vzdržljivosti, seveda majo svoje muhe, kater motor jih pa nima, sam men se zdi malo manj kot pa drugi dizlaši.

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero So jul 31, 2010 6:29 pm

mhm.......JTD pa M-JET sta po moje ( čisto osebna ocena ) best dizel motorja svoje generacije , ker povzročata še nekako najmanj težav glede na konkurenco.

Mi pa glede na pregovorno šlamparijo italjanov, ni niti malo jasno kako jim je ratalo spravit skupaj ta motor....

Je pa opel iz ponesrečene zveze fiata in gm dobil veliko.....

norc89
Novinec

Napisal/-a norc89 So jul 31, 2010 6:49 pm

oba avta magičnih 110k km +- :)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So jul 31, 2010 7:37 pm

Ja, TDCi-ji so malo bolj občutljivi na slabšo nafto napram TDDi-jem. :)
Drgač so pa enako občutljivi na slabšo nafto kot JTD,CDI,CDTi,...in vsi ostali motorji z vbrizgom preko skupnega voda.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So jul 31, 2010 7:49 pm

Kar se velikosti tiče je vectra res zmaga, motor pije manj kot 1.9 TDI v passatu in baje ni ravno posebno problematičen, je pa nekaj ( mislim da so pisali da slabih) sprememb napram JTD-ju. Mene osebno moti notranjost, ki daje zaradi robov in velikosti vtis kot da je zbita iz lesa.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Portos
Nov uporabnik

Napisal/-a Portos So jul 31, 2010 8:38 pm

Edino kar tudi mene moti pri Vectri je njena notranjost, čeprav tudi notranjost Mondea ni blesteča. Drgač pa magičnih 110k km zmaga. :lol:

Dazi
Novinec

Napisal/-a Dazi Ne avg 01, 2010 12:50 am

Jah, če te ne motijo "magični kilometri", pol pa še mal poglej GTC Avto.... :lol:

Vectra lepša, mondeo boljši

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth Ne avg 01, 2010 9:03 pm

rosonero je napisal/-a:
Je pa opel iz ponesrečene zveze fiata in gm dobil veliko.....

Jap bistveno več, ampak to je že druga tema. 8)
Fiat klub Slovenija
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov