Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

fiatpunto
Nov uporabnik

Fiat punto, prodam ali obdržim?

Napisal/-a fiatpunto To avg 03, 2010 10:39 am

Pred časom sem že pisal na ta forum glede nakupa avta za 5000-6000 evrov... Sedaj pa imam drugo uprašanje: imam puntota, 2000 letnik, skoraj 210.000 prevoženih km. Drug avto sem mislu kupit pozimi ali spomladi, računal sem nekje na 700 evrov od prodanega puntota. (cene so zadnje čase kot kaže na veliko poskočile, tako da si lahko mogoče obetam celo več kot 700 evrov).

S tem avtom sem imel veliko problemov, veliko denarja je blo potrebno vložit v njega ker je bil kar veliko v okvari. Pač, slaba kvaliteta, pa moja težka noga... V glavnem avta ne šparam, kolikor gre pač gre pa še vedno je poraba ob taki vožnji le 7 l. Če ga ne bom prodajau bi mogu nabavit nove zadnje amortizerje, zamenjati lonec za izpuh, pa verjetno še kaka malenkost. Poleg tega obstaja (glede na prevožene kilometre) možnost da se avto pokvari in bi šlo par sto evrov.

Torej, najboljša opcija po moje je prodaja, ker če bi špilau po principu "zgoni avto do konca in potem kupi drugega", gre lahko preveč stvari narobe.

V načrtih pa imam alfa romeo 147 za okoli 6000 evrov.

Vaši predlogi?

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver To avg 03, 2010 11:04 am

Pozdravljen!

No, verjetno je glede na stanje avtomobila res pravi čas, da začneš gledat za drugega /novejšega, ker že lezeš v konkretnejše izdatke, ki dosegajo vrednost avtomobila.
Mogoče je bolje, da se bolj posvetiš iskanju dobrega primerka iskanega vozila kot pa kdaj boš za stari avto iztržil čimveč..ker pri tako starem vozilu praktično ni velike razlike v ceni med super ohranjenim in zgonjenim, pa naj si bo poletje ali zima..
Človek brez problema, to strašna je stvar!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov