Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli So avg 07, 2010 1:11 pm

Enega všečnega C3 exclusive ti je že nekdo prej prilimal in stane pod 14 tisoč...
Redna cena polota pa je 14800... malo barantanja in si tam ;)

denis,mag.
aka Fiatfan

Napisal/-a denis,mag. So avg 07, 2010 1:40 pm

naj gre v trgovino in se zapelje z novim fiat punto EVO, z večjo opremo, kjer je tudi plastika v notranjosti na visoki ravni ( dosti boljša kot v osnovnem modelu). Ti avti so super, tudi sam se ga preizkusil ko je bil moj na servisu.
Glede na razmerje med ceno in kvaliteto nima konkurence.

Primer: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3950286&show=1

Uporabniški avatar
shaggx
Stalni uporabnik

Napisal/-a shaggx So avg 07, 2010 2:03 pm

pa že Fiat Punto grnade ima zelo dobro plastiko, recimo veliko bolj kot velecenjen VW Polo.
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar So avg 07, 2010 2:10 pm

@Grizli: točno, saj sem ga sam prilepil, ampak sem imel v mislih da ni Exclusive. Hja, avto mi je osebno zelo všeč, bom predlagal mami. Po drugi strani pa dobim tudi Citroen C3 1.4 HDI Tendance za manj kot 12000€, samo ne vem, če ima panoramsko podaljšano steklo (link je na prejšnji strani, zna kdo iz slike videt če gaima). Ima alu platišča, usnjen volan ipd., opremljen skoraj tako kot 1.6 HDI Exclusive.
Polo ji ne odgovarja pa tudi cena se mi zdi precej prehuda glede na opremljenost. Pa še všeč ni moji mami oblika, meni niti.

@denis,mag.: Punto evo niti meni niti mami nikakor ne odgovarja. Poleg tega je ta na linku trovraten in bel; ta barva mi se pa zdi nikakva. Tudi cena se mi zdi, da je primerljiva z recimo C3-jem.

denis,mag.
aka Fiatfan

Napisal/-a denis,mag. So avg 07, 2010 2:30 pm

js sm dau prvi link gor, barvo dobiš kakršno hočeš, motor, opremo itd.

Škoda, ker za ta denar ne dobiš boljšega avta.

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar So avg 07, 2010 2:47 pm

denis,mag. je napisal/-a:js sm dau prvi link gor, barvo dobiš kakršno hočeš, motor, opremo itd.

Škoda, ker za ta denar ne dobiš boljšega avta.

Sorry ej, vem da je punto evo najcenejši, najboljši, najlepši, najkvalitetnejši, najudobnejši ipd., ampak kajčeš, obstajamo tudi budale ki ga ne kupimo.
Veš, spominjaš me na kolesarja, ki je bil obseden z renaulti in so to bili oh in sploh najboljši, najlepši, najudobnejši in najkvalitetnejši avti, še posebej z DCI mašino. Le, da pri tebi gre za drugo znamko.

:roll:

PS: Avto se bo kupil iz zaloge.

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz So avg 07, 2010 3:06 pm

Antiznačkar je napisal/-a:PS: Avto se bo kupil iz zaloge.

Torej lahko gledaš malenkost višjo začetno ceno, ter zbarantaš višji popust, kot če bi avto naročili.
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So avg 07, 2010 3:30 pm

No po vsem napisanem sodeč je C3 zelo dobra oz. skoraj edina izbira. Srčno predlagam "lov" na Exclusive opremo, en primer na avto.net je že. Notranjost izgleda po slikah zelo prepričljiva, zunanjost pa je zame osebno preveč "ženska", ampak ker se gre tukaj za mamo, je to prednost.

Poročaj o napredku! ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Shadez
Novinec

Kraj: Lost in stereo

Napisal/-a Shadez So avg 07, 2010 3:43 pm

Za primerjavo, da boš pri C3 vedel, kateri ima Zennith vetrobransko steklo in kateri ne.
Brez: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3936782&show=1
Z: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3703819&show=1
Kot sem že prej napisal, če se boš odločil za ta avto, ti res toplo priporočam opcijo s tem steklom ker je fajn zadeva :)
Patience is something you admire in the driver behind you and scorn in the one ahead.

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ So avg 07, 2010 4:49 pm

Kaj pa mogoče Citroen DS3 ?
Sicer ne vem, če je sploh diesel v ponudbi ... pa tudi cena je višja ... dobi pa avto, ki odgovarja njeni bolj dinamični vožnji (športni sedeži in boljše podvozje) ...

EDIT: Sem našel DS3 z HDi motorjem ... 17.100€ ... ufff drag špas je to oops
http://www.konfigurator.citroen.si/primerjava/topfrejmset.php?TipID=875&ModelID=43

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar So avg 07, 2010 8:03 pm

@Matey_: Avto mora imeti 5 vrat, to je nuja (praktičnost pač).

Ravno zdaj sem primerjal ta dva citroena:

Citroen C3 1.6 HDI Exclusive FAP 13790€
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3950371&show=1

IN

Citroen C3 1.4 HDi Tendance 11790€ (nisem prepričan če ima panoramsko podaljđano okno ali ne - če kdo upa presoditi, naj napiše)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3950378&show=1

Razlike v ceni je točno 2000€ v prid 1.4 HDI-ju. Barva mi je bolj všeč pri cenejšemu, tudi tisti krom pri dražjemu mi ni všeč. Kar se tiče zunanjosti mi je torej bolj všeč cenejši, notranjost pa govori v prid dražjega. Bistvene razlike v opremi razen parkirnih senzorjev in zadnjih el. pomičnih šip ni.

Bom pokazal še mami in mislim, da bova šla na ogled ter se odločila - avta se prodajata v enakem salonu. Super pa biloKaj mislite, za koliko bi se dalo ceno še znižati?
Odlično bi bilo, če bi se Exclusive-ja dobilo iz zaloge v barvi, kot je tukaj cenejši.
Mama se je nad C3-jem tako navdušila, da o alternativah več sploh ne razmišlja. :D

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Re: nakup novega avtomobila - B ali C segment

Napisal/-a Kael Ne avg 08, 2010 9:21 am

Antiznačkar je napisal/-a:Stvar je taka: mama je dobila nenavadno zanimivo vsoto denarja in odločila se je, da ga nameni nakupu novega avtomobila. Vozi predvsem v mestu, cca 15000 kilometrov letno, z novim avtom verjetno nekaj več; recimo da okoli 20000km/letno.
Zdaj ima v uporabi mojega peugeota 206 1.4 HDI.
Aja, pa prosim ne mi v glavo tupit bencinarjev, ker vem da se dizel ne splača, ampak ona si pač želi dizla. :D

Sam antiznačkar prestavljanje na 3000 rpm in dizel ter mestna vožnja ter poraba šest litrov ne gre ravno skupaj. Dobro če vzame npr. 1.4 HDI, ali pa 1.2 TDI eco/bluemotion/ecotech varianto, potem imaš možnosti za porabo 6 litrov po mestu, ko pa enkrat začneš dizelčke po mestu na kratke relacije preganjat, potem pa pozabi na takšno porabo. Upoštevaj, da so novi avtomobili vse težji, kot je npr. p206.
Drugače pa imam dva predloga: za večji avtomobil, bi znal biti zanimiv novi Seat Leon 1.6 TDI s 105 KM, redna cena je okoli 18.000 €, trenutno pa je v akciji z avtomatsko klimo, 17" litimi platišči za boih 14.900 €. Motor je do 150 na uro za Leona dovolj in prepričan sem, da bo tvoji mami vožnja všeč - o obliki in podobnem pa se naj sama odloči.
Čeprav glede na zahteve js nisem ne za dizla na za atmosferski bencinski motor. Kaj pa če bi ji predlagal malčka s kakšnim TURBO motorjem? Npr. WV Polo, Škoda Fabia, Seat ibiza z 1.2 TSI motorjem s 105 KM, pri renaultu imaš 1.2 tCE motor. Ta motorja sta znana po nizki porabi in ker se prej segrejeta bolj primerna za mestno vožnjo.

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Ne avg 08, 2010 10:15 am

Pri 1.4 HDI-ju s tako vožnjo dosegam porabo cca 6l/100km.

Z leonom sicer ni prav nič narobe, ampak mi je obupno grda notranjost. Poleg tega nima niti usnjenega volana, ki meni osebno precej pomeni; npr. v 206-ici ga nimam in občutek v vožnji ni enak - to pa niti ni tako nezanemarljiva zadeva.

Mislim, da ima C3 vedno več možnosti in da je realno gledano edina prava odločitev.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Ne avg 08, 2010 12:13 pm

Antiznačkar je napisal/-a:Pri 1.4 HDI-ju s tako vožnjo dosegam porabo cca 6l/100km.
Z leonom sicer ni prav nič narobe, ampak mi je obupno grda notranjost. Poleg tega nima niti usnjenega volana, ki meni osebno precej pomeni; npr. v 206-ici ga nimam in občutek v vožnji ni enak - to pa niti ni tako nezanemarljiva zadeva.
Mislim, da ima C3 vedno več možnosti in da je realno gledano edina prava odločitev.

@antiznačkar: samo ta Leon v akciji je že facelift, pa je notranjost za odtenek boljša, vendar glede na zahteve bo C3 verjetno res boljša odločitev.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne avg 08, 2010 12:16 pm

shaggx je napisal/-a:pa že Fiat Punto grnade ima zelo dobro plastiko, recimo veliko bolj kot velecenjen VW Polo.

Hahahah, Grande Punto, zelo dobra plastika? Ne me smejat. :lol:

Novi C3 bi bil res fajn izbira...sam ne takšne barve, kot je tisti na linku s prešnje in te strani. :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov