Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

sigyerror
Nov uporabnik

Nasvet lepo prosim?

Napisal/-a sigyerror Sr avg 04, 2010 4:15 pm

Zdravo,

Imam težavo in sicer. Kupujem terensko vozilo (ML oz. Q7) in me zanima kaj se mi splačal? Slišal sem da je zelo cenej če uvoziš iz amerike vendar me zanima kje se lahko to pozanimam oz. pridobim informacije.

Druga stvar pa je da se baje da rentat avto tudi za eno leto, kje pa?
Hvala za nasvete in pomoč! :D

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Sr avg 04, 2010 4:22 pm

Toso bolj cestni terenci, sicer meni je veliko boljsi kak LR sport ce ze isces cestnega terenca :). To se je vcasih splacalo pred uvedbo novih davkov ipd, sedaj mislim da se ti ne splaca vec. Kar se pa tice najema pa nimam pojma.
Glede na to da isces uvoz je verjetnost da kupujes rabljeni avtomobil pa me zania koliksni je proracun ?
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Sr avg 04, 2010 4:29 pm

malo prebrskaj ker imaš tega ogromno napisanega, sicer pa se avto da najeti kot operativni lizing , kje? v vseh lizing hišah, sicer najameš lahko avto primerno tvojemu mesečnemu zaslužku...
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

sigyerror
Nov uporabnik

Napisal/-a sigyerror Sr avg 04, 2010 7:02 pm

Fantje hvala za informacije, glede mesecnih prihodkov jih je za avto namenjen recmo 800€.
Za tak najem sem ze slisal vendar si vezan da ga tako odplačujes do konca, baje pa obstaja moznos samo renat car tudi za eno leto, na spletu sem zasledil da skoraj vsi ponujajo za mesec dni. Na googlu sem našel spletno stran American inport export to Eu tam so cene drastično manjše Primer Audi Q7 2leti star S-Line 20,000$ pa če damo se prevoz 1000€ + 20%davka je to sevedno pol manj kot v slo? ;)

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Sr avg 04, 2010 7:09 pm

sigyerror je napisal/-a:Fantje hvala za informacije, glede mesecnih prihodkov jih je za avto namenjen recmo 800€.
Za tak najem sem ze slisal vendar si vezan da ga tako odplačujes do konca, baje pa obstaja moznos samo renat car tudi za eno leto, na spletu sem zasledil da skoraj vsi ponujajo za mesec dni. Na googlu sem našel spletno stran American inport export to Eu tam so cene drastično manjše Primer Audi Q7 2leti star S-Line 20,000$ pa če damo se prevoz 1000€ + 20%davka je to sevedno pol manj kot v slo? ;)

Hja sam spet pri uvozu preko nekoga, ki ga ne poznaš ne veš kaj boš v resnici dobil.
Saj ne rečem, da ne bodo pripeljali avta, ki si ga ti naročil, ampak odločat se o nakupu avta samo na podlagi napisanega in videnih slik ni ravno najbolj modra odločitev. Seveda, če pa imaš v USA nekoga, ki ga poznaš in mu zaupaš, da si ogleda avto namesto tebe, potem pa je to čisto druga zgodba :)

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Sr avg 04, 2010 7:50 pm

Računaj še na 20% DMV+DDV na vse skupaj. Mogoče bo DMV še celo večji, odvisno od motorja.
Drugače Q7 ni terensko vozilo. Je vozilo za na asfaltirano cesto. Poglej si kakšnega Range roverja na primer.
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr avg 04, 2010 7:59 pm

Verjeni da se ti ne splača. Uvoziti iz ZDA sploh ni tako enostavno. Dajatev in ostalih stroškov boš imel skoraj še za celo nakupno ceno :!: .

Poleg vsega pa moraš imeti velika j***a da kupiš avto katerega še videl nisi.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr avg 04, 2010 8:03 pm

:lol:

pa se bo oglasil @chgotom za prevoz vozila iz zda v eu :lol: in spet bomo brali po raznih časopisih o nategih

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Re: Nasvet lepo prosim?

Napisal/-a Courage™ Če avg 05, 2010 8:48 am

sigyerror je napisal/-a:Zdravo,

Imam težavo in sicer. Kupujem terensko vozilo (ML oz. Q7) in me zanima kaj se mi splačal? Slišal sem da je zelo cenej če uvoziš iz amerike vendar me zanima kje se lahko to pozanimam oz. pridobim informacije.

Druga stvar pa je da se baje da rentat avto tudi za eno leto, kje pa?
Hvala za nasvete in pomoč! :D

Ce imas proracun 800€ na mesec za avto, potem se ti ne splaca uvazat od nikoder, saj se "terenci" tipa Q7 dobijo v Sloveniji ze za okoli 35000€.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Portos
Nov uporabnik

Napisal/-a Portos So avg 07, 2010 9:36 pm

Ne splača se ti uvažat z takim proračunom. Če iščeš terenca, kot si na začetku napisal pol ti ne priporočam nobenega od teh. Če že hočeš vsaj da mal diši po terencu pol si kupi Toyota Land Cruiser, al pa Volvo XC90, al pa Range Rover-ja. Če pa iščeš bolj cestne terence pol pa rajš kaj takega
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3956244&show=1

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ So avg 07, 2010 11:46 pm

Portos je napisal/-a:Ne splača se ti uvažat z takim proračunom. Če iščeš terenca, kot si na začetku napisal pol ti ne priporočam nobenega od teh. Če že hočeš vsaj da mal diši po terencu pol si kupi Toyota Land Cruiser, al pa Volvo XC90, al pa Range Rover-ja. Če pa iščeš bolj cestne terence pol pa rajš kaj takega
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3956244&show=1

Sanjski avto, kaj naj recem :)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Portos
Nov uporabnik

Napisal/-a Portos Ne avg 08, 2010 10:54 am

Kaj naj rečem, se popolnoma strinjam :)

miha666
Nov uporabnik

Napisal/-a miha666 Sr avg 11, 2010 12:27 pm

nisi kaj napisal, če velja sploh kakšno drugo vozilo...mogoče manjše.

mogoče poglej še za Hyundaji ix35->so zelo cenej, pa 5 let garancije maš, kar je pa kr velik...brez omejitve km!!!

Če pa maš denar pa je seveda boljša izbira volvo xc60 :) res všečen avto :)
LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 14 gostov