Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Portos
Nov uporabnik

Nakup Alfe 159SW

Napisal/-a Portos Po avg 16, 2010 8:06 pm

Ker kupujemo nov avto, sem vas prosil za mnenja o vectri in mondeu.
Zdej sem pa zasledil tole zverinco

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3294162&show=1 .

Glede oblike ne bom preveč izgubljal besed. Zanima me vaše izkušnje z to
italijansko lepotico. Motor 1.9JTD vem da je vredu. Na Alfinem forumu piše,
da majo 159-ke probleme z volansko letvijo in pri 120k km je treba zamenjat
vodno pumpo (serijske napaki). Če je kak lastnik tega avta naj malo pokomentira,
pokomentira lahko tudi tisti, ki ni lastnik 159-ke, da mal vidm kaj si mislite
nasplošno o tem avtu.

Na tem forumu sem že bral o tem prodajalcu
in piše mešano, nekateri ste imeli dobre, drugi malo slabše izkušnje.

Lp

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Po avg 16, 2010 8:52 pm

čist na kratko: zelo lep avto, jtd motorji so eni boljših dizlov (če že ne najboljši), za napako na volanski letvi prvič slišim, vodno pumpo se pa itak menja na 120k km oz. skupaj z zobatim jermenom pri velikem servisu. ker tale avto ravno rabi veliki servis, računaj na ene 700 € pri pooblaščenem serviserju.

Portos
Nov uporabnik

Napisal/-a Portos Po avg 16, 2010 8:59 pm

Misliš da bi se dalo zment z to avtohišo, če oni nardijo velik servis, jst ne bom nč cene zbijal :D . Glede volanske letve, jst tud nism vedu, tako na alfinem forumu pišejo. To pomen da verjetno ne rabš pri vseh, dost je odvisno kako je bil avto vocen in kje je bil vozen, vsaj tako jst mislim.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po avg 16, 2010 9:06 pm

ce bom mel kaj casa ga lahko skocim pogledat ;)

Portos
Nov uporabnik

Napisal/-a Portos Po avg 16, 2010 9:09 pm

Bi bil hvaležen. To greš zase al zame? Da se ne boš zaljubu v italijanko pa mi je spelal :-P

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Po avg 16, 2010 9:11 pm

Portos je napisal/-a:Misliš da bi se dalo zment z to avtohišo, če oni nardijo velik servis, jst ne bom nč cene zbijal :D . Glede volanske letve, jst tud nism vedu, tako na alfinem forumu pišejo. To pomen da verjetno ne rabš pri vseh, dost je odvisno kako je bil avto vocen in kje je bil vozen, vsaj tako jst mislim.

Raje zbij ceno pa sam naredi servis. Boš vsaj vedu 100% da je narejen.
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po avg 16, 2010 9:17 pm

he he...me vlece, ampak sparam za druge stvari. mi je moja lagunca super avto ;)

Portos
Nov uporabnik

Napisal/-a Portos Po avg 16, 2010 9:20 pm

Pol pa kr ostan pr lagunci :D . Če boš pa kje bliz AVTO MIK pa kr pejd pogledat kaka je situacija. Men je mal daleč, ker sm iz Bele krajine.

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Po avg 16, 2010 9:27 pm

Preberi si malo temo o avtomiku pod nategatorji.
O jtd imas napisano malo morje po forumu.
Lp
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Portos
Nov uporabnik

Napisal/-a Portos Po avg 16, 2010 9:32 pm

Sej sm napisal, mešani občutki glede Avtomik, eni pišejo da čisti nateg, eni pa da jih je pelal na servis pred nakupom in plačal za servis, tako da... Moraš bit previden, kot pri vsakem drugem, ker jih je večina nategatorjev (ne vsi). Glede 1,9JTD pa mislim da je mašina na nivoju. Za tak denar mislim da skorej ni lepšega avta (vsaj lepšega karavana ne),sicer stvar okusa. Sam ne vem kaki so ti italijani glede elektronike v kabini (avtomatska klima, radio, pomik stekel...).

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Napisal/-a mire Po avg 16, 2010 9:46 pm

Kar se tice prodajalca sem svoje mnenje napisal v temi za to.
Kar se tice alfe imam 115konjsko.
Klima dela sipe delajo to vse dela.
Vecji problem je odpovedovanje raznih senzorjev ti so problematicni.
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

mv46
Nov uporabnik

Kraj: stajerska

Napisal/-a mv46 Po avg 16, 2010 9:48 pm

ce ga mislis imet za kratke relacije ge ne kupovat(zafila se dpf filter), volanska letev je zelo problematicna skoraj pri vseh lastnikih od leta 2007 je malo boljsa vgrajena. avto je kar tezek, tako, da ti priporocam 150hp 1.9jtd. nekaj je tudi problemov z egr ventili vec je napisanega na alfa forumu. to je nekaj na kratko drugace pa eden boljsih izdelkov alfa romeo do zdaj. testna voznja obvezna ko bos kupoval pa probaj ga kje drugje kupit vsaj moj nasvet.
lp

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Napisal/-a mire Po avg 16, 2010 9:51 pm

Se strinjam z zgornjim postom...
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Portos
Nov uporabnik

Napisal/-a Portos Po avg 16, 2010 9:54 pm

Pelal se bi dostkirat po AC. Če bom vzel v Avtomiku bom zahteval naj me na servis pelje, da ga kak serviser pregleda. Nism neki zahteven, tak da bo 120konjska kr dost. Sm prebral da majo 150konjske neke turbo luknje, ne vem kako se temu reče, naj bi ble kr moteče.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po avg 16, 2010 10:35 pm

Kilometri itak niso realni, kot niso realni pri kateremkoli uvoženem avtu pri naših avtohišah.

Z volansko letvijo je takole. Serijska napaka, mislim pa, da od enege meseca v letu 2006 naprej vgrajujejo izboljšane, bi bilo fajn preverit od kdaj. Ampak pri tem je verjetno že bila menjana, ker je star 4 leta, v tem času je sigruno že šla v malore, sploh ker ima avto sigurno ene 180.000 km.

Kakorkoli že, avto ni slab, ima odlično lego, dobre materiale v notrajosti, lep dizajn, 1.9 JTDm je dober preverjen motor, probleme delajo razni EGR-ji, senzorji, itd... Dobro pa se je čim bolje pozanimati o DPF-ju (veretno v navodilih od avta piše vse potrebno), in tako preprečiš morebitno okvaro.

Jaz osebno nikoli avta ne bi kupoval pri slovenskih avtohišah, ker smrdijo vse od glave do pet. Avto bi našel nekje v tujini, recimo Nemčija in ga dal uvozit. Na alfa forumu imaš uprabnika ki se bavi prav s to dejavnostjo, ti najde Alfo, kot želiš.

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 To avg 17, 2010 12:03 am

Kilometri so zelo redko realni, ja. Na žalost.
Proizvodni datum 12.2006 nima več problematične letve, če še ni bila zamenjana pričakuj 700€+ za menjavo.
120HP model je za umirjeno vožnjo boljši, prej doseže višji navor, manj turbo luknje. DPF je tako problematičen, kot pri vseh novejših avtomobilih z DPF, prav tako EGR. Kakšnih zelo problematičnih senzorjev pri 159 ni. V glavnem je problem preveč Km in potem ljudje ne delajo takoj velikih servisov, volanska letev, in pa kakšna malenkost. Jaz sem zaenkrat zadovoljen.
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To avg 17, 2010 6:13 pm

Najprej bi napisal tole : pochi soldi poca musica

Vsekakor pa je potrebno avtomobil temeljito pregledat in opraviti takoj servis.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 14 gostov