Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

touran23
Nov uporabnik

NAKUP AVTOMOBILA IZ TUJINE

Napisal/-a touran23 Sr avg 11, 2010 4:46 pm

Pozdravljeni. Sem čisto nov na forumu, zato bi Vas vprašal par stvari. Zanima se za nakup Tourana (letnik nekje 07) in ker so pri nas cene dokaj visoke, me zanima kak je potek če bi kupil avto v Nemčiji. Sem opazil, da so pri njih cene bistveno ugodnejše. Kako je z davkom (dmv), homologacijo in podobne zadeve, ki pašejo zraven. Se pravi grem gor, kupim avto, potem pa ali je možno avto sem pripeljati z njihovo preizkušnjo ali je potrebna vleka? Ko pridem sem - kam grem potem? Homologacija vem, da je na LPP, za ostale zadeve bi prosil kakšen nasvet.

Hvala za Vaš trud.

LP.

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Sr avg 11, 2010 6:01 pm

se ne splaca vec(novi zakoni juhej!), uporabi iskalnik

http://www.amzs.si/default.asp?podrocje=307&novica=1260
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

touran23
Nov uporabnik

Napisal/-a touran23 Sr avg 11, 2010 7:10 pm

Hvala Branee za odgovor. Mogoče veš, če recimo padem v razred 4%, se to obračuna kako? 4% od cene novega vozila ali od cene nabavnega vozila ali 4% od česa? Mogoče veš še Kje to plačaš, ko pripelješ avto v Slovenijo? Pri registraciji?

Hvala, LP

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Če avg 12, 2010 3:10 pm

Vedno se gleda pri avtomobilu nabavna cena ko se obracunava davek, glede tega kje se placa pa nebi vedel ker mi je to drug urejal, verjetno kaka upravna enota ?

upam da si gledal bruto cene in ne neto + pristej dmv in prevoz v slovenijo + tvoj prihod ter odhod, tankanje,mogoce tudi prenocisce tega se nabere toliko da je cenej kupit v sloveniji in si zivce prisparat..

Ce si pa slucajno mislu kupt kr tko preko neta brez da bi avto vidu, ti pa lahko recem samo 1 stvar, da imas "j***a" :)
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

touran23
Nov uporabnik

Napisal/-a touran23 Pe avg 13, 2010 4:42 pm

Oj. Sem zvedel, da se obračuna od nabavne cene ja. Drugače pa nisem mislil kar tako kupovati na blef. Imam kolega, ki živi v Nemčiji in se tudi ukvarja nekaj malega z avti, tako, da bi prej pridobil vse podatke o avtu, nato odhod do njega in ogled vozila, potem pa če je res vse tako kot mora biti in če je cena ugodnejša kot tukaj, bi ga vzel. Vendar bolj ko premišljujem in računam kaj vse je potrebno tukaj plačati in živci, tako kot praviš, mislim, da bo raje kar izbral nekaj iz slovenskega trga.. :)

Hvala za info,

LP-

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Pe avg 20, 2010 12:13 pm

Ker se ravno malo poigravam z uvozom vozil evo nekaj konkretnih info za Tourana. Žal nisi navedel več podatkov o avtomobilu, tako bom uporabil primer enega avta, ki je trenutno navoljo.

Touran 1.9 TDI 105KM, letnik 2006 in 180.000 km (ele. pomik stekel, 6x airbag, navigacija, klima, črna barva, lita platišča). Avto je brez filtra trdni delcev tako, da ima CO2 izpust okoli 160 g/km. Cena je 7.900€. DMV za ta avto je 10,5% + 2% ker ima izpust trdnih delcev nad 0,005g/km, torej 12,5% od nabavne cene 7.900€. Temu dodaj še ostale stroške kot je lastni transport po cesti, papirji v tujini, homolomo pri nas in ta avto z urejenimi papirji stane cca. 9.500€ . Da ga spraviš še na cesto pa dodaj še tehnični, prometno, tablice, cestnina, storitev registracije in ta pride avto cca. 9.680€ + zavarovanje. Cene pri nas so začnejo pri cca. 9.500€ za uvožene avet. Zdej al se splača al ne... ve vsak sam. Za preprodajo ne, če pa ima avto to kar si želiš, potem se pa še vedno splača.

lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 13 gostov