Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

AS_
Novinec

Kraj: Vas na Gorenjskem:)

Napisal/-a AS_ Če avg 19, 2010 10:08 pm

Tudi jaz imam hyundaia in sicer coupeja in ti rečem, da samo tankaš in voziš. Res pa je, da imajo porabo 8+.

Zato za vajin študentski žep priporočam, da gledaš kakšnega suzuki swifta. Mašine so majhne in poskočne(100 imaš takoj notri), pijejo pa smešno malo. Poleg rjastih pragov(ko enkrat to zrihtaš in dobro zaščitiš, imaš mir) ta avto nima hibe.
Imel sem swifta gti, z njim sem naredil 60000km preden sem ga zbil in po neumnosti zakuril, nisem delal niti rednih servisov, gasa do daske, pil pa je skromnih 8.

Bratranec je 16let nazaj kupil novega 1.3, goni ga 2x tedensko do valvazorja pa nazaj(če kdo ve kje je to) in poleg rednih servisov in kakšnih zavornih ploščic še ni menjal nič, pije mu pa okoli 6.

Za študentski žep je to res najcenejša in najboljša izbira..tudi kar se registracije tiče, če dobiš 1.0 motor.

lp AS_
GTi rocks?!

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če avg 19, 2010 10:50 pm

Točno to, Accent. Neuničljive mašine 1.3 in 1.5. Vzdrževanje smešno poceni. Pije od 5,5 naprej...
Tankaj in vozi, sproti pa malo zbrusi, pokitaj in pobarvaj kakšen blatnik/obrobe :) (zaradi rje).

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če avg 19, 2010 11:06 pm

Aja še en avto sem pozabil... Daewoo Lanos. Isto kot Accent zelo zanesljiv, za razliko od Accenta rjavijo zelo zelo malo. Res redko kateri rjavi. Bo pa kakšen liter več porabil, ampak pleh bo zdrav. Tako, da moraš vzet to v zakup - pri enem rjavenje, pri drugem malenkost višjo porabo.

Tale je dober > http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3990856&show=1

Uporabniški avatar
scisco1
Novinec

Kraj: Ljubljana&Dolina ljubavi

Napisal/-a scisco1 Če avg 19, 2010 11:56 pm

Hyundai accent 1.3, da ni rjav, da ni smetane na pokrovčku od olja, pa da ne tolče ko je v leru :) Tankaš, voziš.

Kupu sm ga za 3/4 leta in v tem času prišparal dosti denarja pa sm tudi študent :D

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Pe avg 20, 2010 1:19 pm

nevermind je napisal/-a:Aja še en avto sem pozabil... Daewoo Lanos. Isto kot Accent zelo zanesljiv, za razliko od Accenta rjavijo zelo zelo malo. Res redko kateri rjavi. Bo pa kakšen liter več porabil, ampak pleh bo zdrav. Tako, da moraš vzet to v zakup - pri enem rjavenje, pri drugem malenkost višjo porabo.

Tale je dober > http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3990856&show=1

x2

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe avg 20, 2010 1:24 pm

sam sem imel accenta 1.5 16V in sem ga vozu preko 60.000 km dobesedno brez ga servisirat. samo tankaj in je. pol pa sem ga prodal kr je zacel rjavet (avto je bil 8 let v ljubljani), ce ne bi ga se imel kr motor je bil specialen :)

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe avg 20, 2010 1:54 pm

Kegl je napisal/-a:no da ne bomo zdej avtorja posiljevali z accenti :D avto je super in je samo moj predlog zaradi izkušenj, z drugimi jih pač nimam...to je bil moj prvi avto in sm bil zadovoljen z njim! zdej mam pa spet accenta samo da je zadnji model :D

Dawid1 je napisal/-a:Za na fax in sem ap tja ja več kot odličen.

tudi za potovanja :D jst sm bil z njim vseposod...nazadnje lani na korziki...prevozu 2500km with no problem!

vse ok, samo pretiravat pa glih ni treba. več kot odličen za potovanja ?? :cry
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

exte
Nov uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a exte Pe avg 20, 2010 1:56 pm

nevermind je napisal/-a:Točno to, Accent. Neuničljive mašine 1.3 in 1.5. Vzdrževanje smešno poceni. Pije od 5,5 naprej...
Tankaj in vozi, sproti pa malo zbrusi, pokitaj in pobarvaj kakšen blatnik/obrobe :) (zaradi rje).

haha, Raje imam stara j***a nego novega HYUNDAI-CA. !

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl Pe avg 20, 2010 2:48 pm

Courage™ je napisal/-a:
Kegl je napisal/-a:no da ne bomo zdej avtorja posiljevali z accenti :D avto je super in je samo moj predlog zaradi izkušenj, z drugimi jih pač nimam...to je bil moj prvi avto in sm bil zadovoljen z njim! zdej mam pa spet accenta samo da je zadnji model :D

Dawid1 je napisal/-a:Za na fax in sem ap tja ja več kot odličen.

tudi za potovanja :D jst sm bil z njim vseposod...nazadnje lani na korziki...prevozu 2500km with no problem!

vse ok, samo pretiravat pa glih ni treba. več kot odličen za potovanja ?? :cry

ni blo mišlen kot udobje itd. samo to da se da vseposod pridt, tud na mal daljše relacije :D ker kot študent vrjetn nimaš v garaži kšno novo mečko E klase za potovanja a ne? in če greš kam, greš z avtom ki ga maš in sm sam hotu povedat da tut na relacijah ni problemov.
Zadnjič spremenil Kegl, dne Pe avg 20, 2010 2:57 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl Pe avg 20, 2010 2:51 pm

exte je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:Točno to, Accent. Neuničljive mašine 1.3 in 1.5. Vzdrževanje smešno poceni. Pije od 5,5 naprej...

haha, Raje imam stara j***a nego novega HYUNDAI-CA. !

:jao:

zoltan88
Nov uporabnik

Napisal/-a zoltan88 Pe avg 20, 2010 11:39 pm

no sedaj je v ožji izbor prišel hyundai accent, vendar trenutno na A. net ni nobenega pametnega.
Zasledil pa sm tale oglas, kaj porečete na to. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4017330&show=1.
Predvsem me zanima kako je z rezervnimi deli in servisi. Motor naj bi bil Mitsubishijev. Pa koliko približno zadeva pije.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare So avg 21, 2010 7:02 am

zoltan88 je napisal/-a:no sedaj je v ožji izbor prišel hyundai accent, vendar trenutno na A. net ni nobenega pametnega.
Zasledil pa sm tale oglas, kaj porečete na to. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4017330&show=1.
Predvsem me zanima kako je z rezervnimi deli in servisi. Motor naj bi bil Mitsubishijev. Pa koliko približno zadeva pije.
Ja,Proton je pač poceni avtek, kaj se pa tiče vzdržljivosti pa mislim da nima kaj bit k se tudi nima kaj pokvariti. Ga ima kolega, že celega rjastega, ampak zadeva še kar pelje.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter So avg 21, 2010 12:16 pm

zoltan88 je napisal/-a:no sedaj je v ožji izbor prišel hyundai accent, vendar trenutno na A. net ni nobenega pametnega.

Imel sem ga slabih 5let-samo redni servisi in benz, mi je pa manjkala klima. Nizko sedenje, dobra lega, poraba je bila pa okoli 7 litrov. Je pa itak večina delov enakih kot v mitsubishi coltu.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 So avg 21, 2010 12:26 pm

Za ta denar sploh ni slab! Kilometri so pomoje realni, tako da bi moral še dolgo časa it brez problema! Skratka za študenta s tako vsoto denarja je avto super! Tudi gume so videti skoraj nove! Jaz bi ga na tvojem mestu čimprej šel pogledat, če bi bil ok ceno zbiješ na ene 500eur pa samo tankaš in voziš! :D

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek So avg 21, 2010 12:55 pm

nejc1 je napisal/-a:

Za ta denar sploh ni slab! Kilometri so pomoje realni, tako da bi moral še dolgo časa it brez problema! Skratka za študenta s tako vsoto denarja je avto super! Tudi gume so videti skoraj nove! Jaz bi ga na tvojem mestu čimprej šel pogledat, če bi bil ok ceno zbiješ na ene 500eur pa samo tankaš in voziš! :D

profil je, samo je potrebno pogledat letnico, kdaj so narejene, ker so lahko stare tudi 10 let, če dela toliko malo km

pa avto s tako malo km je dobro in ni kupovat, ker avto če stoji tudi ni ok. prašaj, če je bil garanžiran in v kakšni garaži!

pa ko kupiš takoj narest velik servis, ali pa še kaj več, potem pa samo furaj! če ga ni že kdo kupil pred tabo...
Alergičen na rjo
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 14 gostov