Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

GregorM
Nov uporabnik

Kia - aktivni tempomat?

Napisal/-a GregorM Po avg 23, 2010 8:50 pm

V oči mi je padla nova Kia Sorento. Avto zgleda zelo v redu, vendar na seznamu opreme ne vidim aktivnega tempomata (adaptive cruise control), ki je za dolga križarjenja po avtocestah zelo uporabna reč. Je kdo zasledil, da bi Kia imela to opcijo v kakšni drugi državi ali kakšno novico na to temo?

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To avg 24, 2010 9:32 am

Ne vem no, ACC je zaenkrat malo bolj classy zadeva. Ne vrjamem, da je že v vozilih (oz. znamkah) "nižjega" razreda. Lahko pa, da se motim. Pa tudi, če ga ima kia, bo neprimerljivo dražji od navadnega tempomata.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Marek_
Poznavalec foruma

Re: Kia - aktivni tempomat?

Napisal/-a Marek_ To avg 24, 2010 10:50 am

GregorM je napisal/-a:V oči mi je padla nova Kia Sorento. Avto zgleda zelo v redu, vendar na seznamu opreme ne vidim aktivnega tempomata (adaptive cruise control), ki je za dolga križarjenja po avtocestah zelo uporabna reč. Je kdo zasledil, da bi Kia imela to opcijo v kakšni drugi državi ali kakšno novico na to temo?

Nima! Prva Kia z aktivnim tempomatom je Cadenza, ki je še ni pri nas. Tudi, če bo kdaj na voljo, ga v slo ne bomo videli.

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda To avg 24, 2010 11:44 am

Ne vem kolk aktivni tempomat sploh lahk uporabljaš na naših AC...

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To avg 24, 2010 1:34 pm

hnoda je napisal/-a:Ne vem kolk aktivni tempomat sploh lahk uporabljaš na naših AC...

Veliko več, kot navadni tempomat. Nastaviš želeno hitrost, če je možno se pelješ toliko. Če dohitiš počasnejše vozilo, tvoje vozilo upočasni na njegovo hitrost, ter na varnostni razdalji vozi toliko, kolikor vozi vozilo pred teboj. Če le-to pospeši, pospeši tudi tvoje - do nastavljene hitrosti.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 14 gostov