pozdravljeni, mene pa zanima kakšna je kaj platnena streha?
nekateri pravijo da to ni za kupovat, lahko pušča, potem piha not pa ne vem kaj še vse. zato me zanima vaše mnenje o tem.
Mislim da platnena streha ni veliko slabša kot plehnata. Sam sicer še nimam veliko izkušenj z platneno streho (saj sem barcheto kupil pozimi, sedaj pa je v garaži), a sem je malce vendarle stestiral. Naredil sem okoli 100km in to v decembru. Vozil sem se tako po mrazu kot po močnem nalivu in moram reči da me je pozitivno presenetila. Pihalo mi ni nič, prav tako mi ob nalivu ni prišlja v notranjost niti kapljica vode, je pa res da je zvočno slabo izolirana.
V glavnem po mojem mnenju se nimaš kaj bati z nakupom platnene strehe, paziti moraš le, da ne boš kupila kakšne zdelane.
Sam si lastim Megana cabrioleta phase 2 s platneno streho. Avto je v uporabi nonstop in takšne in drugačne zgodbe da teče noter pa piha pa ne vem kaj še vse so larifari, ker če je bilo za avto dobro poskrbljeno oz. je bil redno vzdrževan nima kaj puščat. Sicer je avto čez noč v garaži ampak tudi v dežju in če stoji na dežju dalj časa nič vode ne pride v notranjost. Sliši pa se zunanji hrup le, če za tabo v koloni stoji kakšen starejši dizel ki fajn ruži, drugače sem pa pozitivno presenečen saj sem imel enake bojazni pred nakupom. Glede ogrevanja pa itak nepotrebno zgubljat besede saj se zagreje enako hitro kot navadni avtomobili pri bilokakšnem mrazu
Če te še kaj zanima pa kar vprašaj
Zadnjič spremenil ...:::Team:::..., dne Ne jan 25, 2009 9:38 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Imam audi a4 platnena streha.ce nebi videl da je platno med voznjo sploh ne opazis razlike,zadeva dihta fenomenalno.ne vem kako je pri drugih ampak audi ima to porihtano v nulo.
Pri platneni strehi ti je obvezno zavarovanje proti vandalizmu, tebi nič meni nič lahko imaš takoj streho prerezano in pri cenah nove strehe se boš še krepko tepel po glavi če neboš imel zavarovano.
Ma pa kolega Megana z platneno streho in mu v avtopralnici teče not (ampak samo v avtomatskih, drugače pa ni dovolj močnega deža da bi teklo)
kak mesec nazaj sem bil v pralnici-avtomatski,in v avtu niki kapljice.ja saj vandali ti lahko tudi navadni avto poskodujejo,sicer se pa strinjam da je to pametno zavarovat.Slovenija je le znana po fausiji,kar vodi k vandalizmu.
kolega je imel platneno na meganu, pa mu je pri dežju malo zamakalo. Tam kjer se streha dotika šip. Sedaj je vzel megana s plehnato strehu pa mu isto zamak. Neka tesnila je menjal, kar je za nekaj časa popravilo, sedaj mu pa spet zamaka. Mislim pa da ni tako hudo, ker pravi da bo naslednji avto spet cabrio.
Pr plehnati strehi je fora boljša izolacija in boljša zatesnjenost kabine, drgač pa mislim da nekih hudih razlik ni. Trda streha vzame malo več prostora v prtljažniku in poveča skupno težo avtomobila ampak to so zdj že detajli. Js če bi kupovou rabljen cabrio bi reskeru tistih 7€ pa ga pelu v avtomatsko pralnico da preverim če streha nikjer ne pušča.