Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

ognjen
Novinec

VW Touran 1.9 tdi Highline

Napisal/-a ognjen Pe sep 10, 2010 11:32 am

Pozdravljeni!

Odločam se za nakup Touran 1.9 tdi, zato bi prosil, če mi napišete vaša mnenja...kakšna je odzivnost motorja, kakšna je poraba, so kakšne težave, itd??
Naj povem, da sem bolj umirjen voznik in da ne potrebujem kakšne velike konjenice...

Hvala za vaše odgovore in mnenja.

Lp

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe sep 10, 2010 11:54 pm

Tourana imamo doma (uradno od moje boljše polovice, sicer pa ga veliko vozim tudi jaz) in v splošnem je avto super in pomojem odlična izbira (morda celo najboljša), če iščeš enoprostorca v tem velikostnem razredu.

Naš je sicer bencinar (glej podpis), pred nakupom sem pa vozil tudi testnega 1.9 TDI ter tudi 2.0 TDI.

105-konjski 1.9 TDI (enakega dajejo v tourane) imam sicer tudi jaz v golfu in je v splošnem odličen motor.

V touranu 1.9 TDI ima menjalnik krajša prestavna razmerja kot enak motor v golfu. Zato motor deluje zelo odzivno in nimaš absolutno nobenega občutka da bi bila mašina kaj podhranjena ali kaj podobnega. Kot smo že pisali, je 105-konjska verzija 1.9 TDIja zelo prožen motor, ki začne suvereno vleči že od zelo nizkih obratov.

Edini potencialni 'problem' je povezan z omenjenimi kratkim prestavnimi razmerji, zaradi česar je tudi 6. prestava relativno kratka (130 kmh pri več kot 3000 obratih). Zato touran s tem motorjem morda ni najbolj primeren za ljudi, ki vsak dan veliko prevozijo po avtocesti - v tem primeru (in IMO zgolj v tem primeru) bi bilo bolje kupiti 2.0 TDI.
Za regionalne ceste in tudi za po mestu pa je tudi 1.9 TDI več kot dovolj, posebej če praviš da ne potrebuješ velike konjenice (kot pravim, s tem motorjem v kombinaciji z menjalnikom tudi sicer ne dobiš nobenega občutka, da bi bilo konjev premalo).

Lastnih izkušenj glede porabe nimam, tourana s takim motorjem sem vozil le na testu. Poraba po tovarni je 7,4/5,2/5,9. Po mojih izkušnjah so tovarniške navedbe porabe pri VW dokaj zanesljive (pa tudi pri Renaultu, BTW). Recimo, za golfa z enakim motorjem tovarna navaja cca pol litra manj kot zgornje cifre in kar približno držijo.

Nekih večjih težav s tem motorjem naj ne bi bilo, vsaj jaz jih v golfu nisem imel. Če kupiš novega, bo na začetku (prvih 10-20.000 km) spil nekaj olja (za TDIje je to povsem normalno, pomojem bi bil že skoraj razlog za skrb, če ne bi pil olja, hehe).

V glavnem, s tem avtom skoraj ne moreš faliti.

Kupuješ novega ali rabljenega?
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved So sep 11, 2010 7:42 am

Predvidevam da rabljenega, saj novega ni 1.9.

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom So sep 11, 2010 11:42 am

začetne serije so imele nekaj napak (vztrajnik, turbine, tandem pumpe,) ki pa so jih z tovarniškimi akcijami odpravli. to je prverljivo na servisu oz. v prtljažniku zraven tipse nalepke (manjše nalepke z številko akcije). drugače se je touran zelo dobro obnesel. motorji 1.9 so dobri, vzdržljivi ob pravilnem vzdrževanju. vidim pa problem v tem ker so jih veliko pripeljali iz tujine, in vsi vemo kakšni avti so to :cry: . če pa naletiš na slovenjskega mislim da se nimaš česa bati

Uporabniški avatar
215709
Novinec

Napisal/-a 215709 So sep 11, 2010 12:20 pm

smo včasih pri hiši imeli 2.0 tdi-ja pa je tko :

prvih 110k kilometorv je blo vse brez problemov po tavelkem servisu se je pokvarila turbina in nekaj je blo na menjalniku tko da smo moral use menjat in smo ga tkoj za tem prodal ker je skoz na neke napake opozarjal uglavnm katastrofa. od takrat star ata ne kupuje več volkswagnov(vedno je mel samo vw) in vsak ga je razočaral(edino transporter ne ker so mu ga še preden bi ga razočaral ukradli)

smo mel starejše vw ki so bli 1.9 tdi pa je tut po 150k blo skoz neki narobe na mašini

tak da mi mamo samo slabe izkušnje, žal

lp

ognjen
Novinec

Napisal/-a ognjen So sep 11, 2010 5:13 pm

sonic je napisal/-a:Tourana imamo doma (uradno od moje boljše polovice, sicer pa ga veliko vozim tudi jaz) in v splošnem je avto super in pomojem odlična izbira (morda celo najboljša), če iščeš enoprostorca v tem velikostnem razredu.

Naš je sicer bencinar (glej podpis), pred nakupom sem pa vozil tudi testnega 1.9 TDI ter tudi 2.0 TDI.

105-konjski 1.9 TDI (enakega dajejo v tourane) imam sicer tudi jaz v golfu in je v splošnem odličen motor.

V touranu 1.9 TDI ima menjalnik krajša prestavna razmerja kot enak motor v golfu. Zato motor deluje zelo odzivno in nimaš absolutno nobenega občutka da bi bila mašina kaj podhranjena ali kaj podobnega. Kot smo že pisali, je 105-konjska verzija 1.9 TDIja zelo prožen motor, ki začne suvereno vleči že od zelo nizkih obratov.

Edini potencialni 'problem' je povezan z omenjenimi kratkim prestavnimi razmerji, zaradi česar je tudi 6. prestava relativno kratka (130 kmh pri več kot 3000 obratih). Zato touran s tem motorjem morda ni najbolj primeren za ljudi, ki vsak dan veliko prevozijo po avtocesti - v tem primeru (in IMO zgolj v tem primeru) bi bilo bolje kupiti 2.0 TDI.
Za regionalne ceste in tudi za po mestu pa je tudi 1.9 TDI več kot dovolj, posebej če praviš da ne potrebuješ velike konjenice (kot pravim, s tem motorjem v kombinaciji z menjalnikom tudi sicer ne dobiš nobenega občutka, da bi bilo konjev premalo).

Lastnih izkušenj glede porabe nimam, tourana s takim motorjem sem vozil le na testu. Poraba po tovarni je 7,4/5,2/5,9. Po mojih izkušnjah so tovarniške navedbe porabe pri VW dokaj zanesljive (pa tudi pri Renaultu, BTW). Recimo, za golfa z enakim motorjem tovarna navaja cca pol litra manj kot zgornje cifre in kar približno držijo.

Nekih večjih težav s tem motorjem naj ne bi bilo, vsaj jaz jih v golfu nisem imel. Če kupiš novega, bo na začetku (prvih 10-20.000 km) spil nekaj olja (za TDIje je to povsem normalno, pomojem bi bil že skoraj razlog za skrb, če ne bi pil olja, hehe).

V glavnem, s tem avtom skoraj ne moreš faliti.

Kupuješ novega ali rabljenega?

Rabljenega...letnik 2008....ta dva sem imel v mislih:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4065848&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4005813&show=1

a mogoče pozna kdo tale dva tourana??

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So sep 11, 2010 5:36 pm

Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So sep 11, 2010 5:43 pm

In zopet napaka... 1. lastnik

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne sep 12, 2010 12:06 am

ja, to o lastnikih pa je res malo mimo. nevem kak si lahko avtohiša privošči s napizdovanjem.

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Ne sep 12, 2010 12:18 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4065848&show=1

to je moj touran :shock: lol.

Zakaj pa ga prodajaš?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne sep 12, 2010 1:12 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:ja, to o lastnikih pa je res malo mimo. nevem kak si lahko avtohiša privošči s napizdovanjem.

a so kilometri realmi vsaj?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne sep 12, 2010 1:22 pm

kiki13 je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4065848&show=1

to je moj touran :shock: lol.

Zakaj pa ga prodajaš?

Ne prodaja ga on, ampak lastnik za njim.

Kilometri so pa pomoje realni (bo Patrik_A3 več znal povedat).
Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne sep 12, 2010 1:48 pm

jaz sem ga prodal z 45 000km, meseca aprila.

pomojem so realni.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov