Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

jj99
Nov uporabnik

A6 avant 2005 100.000km s-line (stroski?)

Napisal/-a jj99 Če sep 16, 2010 8:14 am

Pozdravljeni,

Trenutno gledam en A6 avant 3,0 TDI 2005 100.000km s-line, avtomatik, slo.

Zanima me, tisti, ki imate s tem izkušnje, koliko kaj košta vzdrževanje tega avtomovbila in okvirno zavarovanje. Zanima me tudi, ali so znane kakšne težave z motorji.
Vzemite pod predpostavko, da je avto redno servisiran in realni KM.

Predvsem me zanima (redni servisi, kdaj je veliki servis+cena, gume, ostalo?).

Hvala za vsak namig in info!

p.s. če sem odprl novo temo po nepotrebnem se opravičujem,a nikjer nisem našel primerljivega modela.

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Če sep 16, 2010 10:03 am

Ja tko je za zav. najbolš da preveriš na spletni strani od tvoje zavarovalnice (če maš recimo Triglav majo zdj ene nove razrede, pr višjih premijah je neki cenejš in tko)
Motorji so trpežni, sej so to preverjeni motorji, k jih vgrajujejo v limuzine višjega razreda, temu primerna je tut cena vzdrževanja in ''manjša'' možnost izrednih popravil. Za gume je odvisno kaj boš kupovou je pa recimo če maš 19 col orig. S-line so tm okol 200€.
Cena servisov je zdj odvisna kam ga boš vozu, če h pooblaščenmu računi okol 300€ za redni servis, pr popoudancu okol 150€. Veliki servis kot tak odpade, ker ma ta motor itak pogon na ketno.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če sep 16, 2010 11:15 am

redni servis na vsakih 15.000km kar je za slo. razmere kar ok oz. na 1 leto servis ( olje, oljni filter, naftni filter, klima filter ter zračni filter). cena za mali servis je nekje 200eur z materialom.

veliki servis je na vsakih 5 let oz. max 125.000 prevožnih km odvisno kaj pride prej.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov