Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Kaj kupiti?

Novo vozilo
32
46%
Rabljeno
37
54%

Skupaj glasov : 69

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Sr mar 17, 2010 6:19 pm

GiGi1985 je napisal/-a:Prijatelj vsake 6-12 mesecev kupi nov avto, zato, ker ima veze in dobi nov avto dosti ceneje in za rabljenega dobi vsaj toliko kot plača za novega :) Tukaj ni nič narobe, avto je pa kot nov

Sicer pa saj imaš servisno knjigo, pokličeš na servis, se pozanimaš kaj je bilo delano, kaj odpravljeno pod garancijo,.....?

a pol dobi 2.000 € "popusta" :shock: ker 1 leto star avto vsaj toliko zgubi na ceni.
Edino če ne kupuje v tujini..

lp
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Posodobljeno - glej str. 2

Napisal/-a aklan86 Po sep 20, 2010 9:46 pm

Evo zdej gre pa zares in bi rabil čimveč informacij o l.08 2.0 dci 150KM in Laguni Grandtour III na splošno.

Zanima me predvsem
kako je z vzdržljivostjo 2.0dci (sem iskal kakšno temo s težavami pa je nisem našel)?
Baje ima ta motor ketno? Na koliko bi se naj menjala. kakšen je predpisan servisni interval.
Se dobijo aftermarket rezervni deli?
koliko so imel lagune 08 garancije? nekje piše 2 leti, nekje 3 leta in 150.000km.
Če bi bilo recimo na števcu 120k km in stara 2,5 let bi morala biti še pol leta v tovarniški garanciji?
Velja pri Renaultu worldwide garancija?
Je možno preveriti na pooblaščenem servisu zapise o servisih iz recimo Francije.
Se zadnje šipa posebej odpre v vseh različicah ali je pogojeno z opremo.
Kakšni so splošni vtisi lastnikov o avtu.
Ostale znane napake in hibe avta...

Za vse informacije se najlepše zahvaljujem...
Slika

AS_
Novinec

Kraj: Vas na Gorenjskem:)

Napisal/-a AS_ To sep 21, 2010 6:32 am

Za ostalo ne vem, vem pa da se opravljene servise na pooblaščenem renault servisu da preveriti na kateremkoli renault servisu. Vem ker je moj stric kupil megana iz italije s servisno in so mu na renault servisu preverili in dali podatke prejšnjih servisov.

Pri naši firmi vozimo mednarodno in imamo renaulte in kakor mi pravi šef, če imaš renault asistenco(ki naj bi bila vključena v garancijo), to velja povsod. Nekaj časa nazaj, je v nemčiji šel motor po še ne dveh letih(prevoženih 310 000km) in so ga v minhnu zamenali z garancijo. Ko mi je pa šel cilinder za sklopko v kolnu, pa smo morali dopačati za sklopko, ker garancija ne krije sklopke.
V vseh letih kar imamo renaulte(skoraj 10let) pa so imeli renault masterji po 2leti garancije in ni bila vezana na kilometre. Ne vem pa če to drži za lagune..

lp AS_
GTi rocks?!

dejanz75
Novinec

Napisal/-a dejanz75 Sr sep 22, 2010 5:12 pm

Mislim da je glavna racionalna stvar pri vprašanju nov/star avto število kilometrov letno.
Če jih delaš 5.000 na leto bo tudi 5 ali več let star avto povsem v redu, če jih je pa 40 ali 50 tisoč pa nimaš kaj razmišljati o rabljenem...

Iracionalne argumente pa pustimo, da ne bo krega. 8)

Jaz imam sicer vedno raje nove stvari kot stare, pa naj gre za avto, stanovanje, elektroniko ali cote...

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Sr sep 22, 2010 7:41 pm

dejan nekako sva že odločena da boma kupila 2 leti star avto. Km pa bo letno nekje od 15-20k.
Očitno je zelo malo poznavalcev renaultov tle gor. Ker razen tdk-jeve teme nisem našel nobebe druge.
Slika

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Sr sep 22, 2010 8:01 pm

Moja izbira bi bil Ford Focus
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov