Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po sep 27, 2010 1:26 pm

sicer pojma nimam o tem avtu...

samo na podlagi samo merilca dajat sklepe..

AS_
Novinec

Kraj: Vas na Gorenjskem:)

Napisal/-a AS_ Po sep 27, 2010 4:18 pm

sašo5 je napisal/-a:bla bla bla...

Lej tipo, več kot očitno je, da si zelo dober kolega omenjenega prodajalca in ga boš na vsak način zagovarjal in spodbijal avtorjove besede.
V prvem postu je napisal, da mu tester pri drugih avtih kaže tako kot je, zakaj mu ne bi še tu? Je možno, da je prodajalčev tester pokvarjen/prirejen? In če bi se avtor te teme motil, sklepam, da bi prodajalec tudi zanikal obtožbe namesto, da spreminja temo.

In ja..150km in zapravljen dan, bi tudi mene razkuril samo zato, ker prodajalec ne zna po pravici povedati.

In kar se resnice pri prodaji tiče: danes sem ob 13:00 dal na avto.net lado samaro l.95, ki jo je že najedala rja in je bila v slabem stanju, za ceno 300€. Avto sem slikal, da je bila rja vidna in kupcem sem tudi po telefonu povedal realno stanje. Avto je bil prepisan, overjen in prodan ob 15:30.
Tako da ne govoriti, da ne moreš prodati avta, če realno opišeš stanje...
In so mi vsi govorili, da najbolje, da plačam nekomu, da mi ga odpelje... :)

Za povzetek..vsakega takega nategatorja v medije pa se bodo počasi umirili..upam :D

lp AS_
GTi rocks?!

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Po sep 27, 2010 4:51 pm

Merilec ne laže, vsaj meni se še ni zgodilo. To, da prodajalci lažejo pa itak ni nič novega, problem nastane le ko naletijo na nekoga, ki ve kaj kupuje. A kaj ko je takih malo in večina jim nasede na lepe besede.

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Po sep 27, 2010 8:30 pm

sašo5 je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:ale, naj gre kdo iz brezic pogledat tale avto (z merilcem laka itd.) pa bomo vidli kaj je res in kaj ne.

pravkar sem prišel "iz ogleda" ......merilec (prodajalčev) kaže številke 12-25, s tem, da največjo cifro pokaže pri sprednjih desnih vratih in to ne po celi povšini, ampak samo zadaj pri kljuki, ostalo je v mejah normale, pomarančast pa zna pridet že iz tovarne...

PS sedaj pa pozor: tudi na mojem avtu ne kaže enako, pa je dobri dve leti star in brez praske, s tem da logično sem prvi lastnik - neverjetno odstopanje na spodnjem delu zadnjih levih vrat pod pregibom; 28 napiše, zadnja hauba tudi 21...........in kaj sedaj?
in še zanimivost; od Ac Radanovič, pokaže merilec na mojem avtu drugačne cifre, ker sem jih šel malo zbadat, da so mi prodali "razbit" avto.......
:lol: :-P :D

Nikakor ne branim prodajalca, vendar vem da je vsako nezadovoljstvo stranke, če je potrebno tudi v lastno škodo popravil, brez izjeme......- "drkat" se pa ne pusti, je prestar...

Lahko razložiš, kaj pomenijo številke 12-25?

bugy1
Novinec

Napisal/-a bugy1 Po sep 27, 2010 9:14 pm

kiki13 je napisal/-a:Lahko razložiš, kaj pomenijo številke 12-25?

Debelino barve na vozilu.

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Po sep 27, 2010 9:26 pm

Vem, da pomenijo debelino laka na vozilu. Ne vem pa, od kod številke 12-25.

Debelina laka avtov je različna. Gibala bi se naj med 0,80 do 0,90 oz. maksimalno do 1 milimetra, če avto ni bil karamboliran. Če pa je bil ponovno barvan ali kitan, pa še veliko več (odvisno od debeline kita ali slojev nanešene barve).

Številke 12-25 mogoče pomenijo 1,2 mm ali 2,5 mm?

sassapo
Nov uporabnik

Napisal/-a sassapo To sep 28, 2010 2:49 pm

Strokovnjak je napisal/-a:Merilec ne laže, vsaj meni se še ni zgodilo. To, da prodajalci lažejo pa itak ni nič novega, problem nastane le ko naletijo na nekoga, ki ve kaj kupuje. A kaj ko je takih malo in večina jim nasede na lepe besede.

Točno tako! Potem razkriti prodajalec ponavadi spremeni barvo glasu (postane nesramen) in kupca enostavno spodi

Kaj češ, če stopiš mački na rep zamijavka ;)

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager To sep 28, 2010 3:56 pm

kiki13 je napisal/-a:Vem, da pomenijo debelino laka na vozilu. Ne vem pa, od kod številke 12-25.

Debelina laka avtov je različna. Gibala bi se naj med 0,80 do 0,90 oz. maksimalno do 1 milimetra, če avto ni bil karamboliran. Če pa je bil ponovno barvan ali kitan, pa še veliko več (odvisno od debeline kita ali slojev nanešene barve).

Številke 12-25 mogoče pomenijo 1,2 mm ali 2,5 mm?

Odvisno je ali merilec kaže v mm, mikronih... Zato je razlika v pripovedkah kupec/prodajalec. Bistvo je samo to da ne pokaže nekje bistvene večji rezultat (to pomeni 2x ali 3x večji).
Če meriš debelino laka na novem avtomobilu, bodo prav tako meritve različne. Streha ima manj kot vrata itd. Najbolj očitna razlika je pri azijcih.
L.P.
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak To sep 28, 2010 6:01 pm

kiki13 je napisal/-a:Gibala bi se naj med 0,80 do 0,90 oz. maksimalno do 1 milimetra, če avto ni bil karamboliran.

Hudo narobe. Tovarniško pobarvan avto ima tipično debelino laka 100 mikrometrov, kar je 0,1 mm. Lahko pa varira tudi do 170 mikrometrov, kar je več je bilo sigurno naknadno barvano, takrat pa itak meritev bistveno poskoči na nekaj tisoč mikrometrov, če je še kaj kita spodaj ...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov