Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

BigMajster
Nov uporabnik

Napisal/-a BigMajster So okt 02, 2010 2:50 pm

Našel še eno solidno: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4109100&show=1. Pozna kdo prodajalca oz avto? Sicer ima kovinska platišča, ampak ok... Baje se še da kaj zmenit glede cene... Se splača?

BigMajster
Nov uporabnik

Napisal/-a BigMajster To okt 12, 2010 12:04 pm

Dadek se je izkazal za zelo neresnega, saj je avto prodal drugemu, ne glede na to, da sva bila dogovorjena.

Torej, še vedno se še išče primerna Opel Astra GTC. Preferiram letnike od 2007 naprej s kilometrino tja do 50.000km. V poštev pride 1.6 motor, črna barva, oprema cosmo in po možnosti alu felne. Cena tja do max. 9000€.

Če pozna kdo koga, ki prodaja zgoraj omenjeno Astro, naj se javi. Ampak tokrat samo resni prosim!

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To okt 12, 2010 12:18 pm

na avto.net sem nasel samo to http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4140593&show=1
pa se za to ne pise da bi bila neposkodovana itd.

si morda gledal da bi novo vzel? res da je par jurjev vec, ampak ce hoces avto imeti vec casa bi se po mojem splacalo

BigMajster
Nov uporabnik

Napisal/-a BigMajster To okt 12, 2010 12:21 pm

Sem klical. Pravi, da je 2. lastnik, kar mi ne diši preveč, čeprav je rekel, da je avto ok. Sicer pa oprema enyoj in jeklena platišča...

Čisto tak me zanima, ali se splača gledat tole: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4125202&show=1. Vem, da je nad mojim proračunom, ampak glede na to, da je avto star 1 leto in ima vso opremo (novi taki stane cca. 17k€). Zanima me, če bi bil ok izbira, če bi avto imel dlje časa, recimo 5 let...?

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay To okt 12, 2010 12:24 pm

pa kak naj mi vemo ali je OK izbira ?? Sploh pa po sliki lahko samo na hitro kaj oceniš...

daj se malo zapelji naokoli in preveri v kakšnem stanju so avtomobili.
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

BigMajster
Nov uporabnik

Napisal/-a BigMajster To okt 12, 2010 12:37 pm

@jay: Mene zanima zgolj glede na napisano na strani. Seveda je potreben ogled. Za slabo ponudbo se pač ne bom vozil 150km na ogled, da bom ugotovil, kar bi lahko ugotovil že doma za računalnikom...
Zanimalo pa me je tudi, ali je tak avto (torej 1 leto star in malo KM) solidna izbira, če bom ga imel dlje časa. Tukaj nisem mislil konkretno tega ali onega avta, ampak na splošno. Kaj se bolj splača torej. Vsak ve, da novi avto zgubi precej cene, čim ko ga zapelješ iz avtosalona in največ zgubi v prvih dveh letih. Ravno zato me zanima, ali je tak avto dobra izbira. Ko se pa odločiš pa itak celotni check, da ne kupiš mačke v žaklju...

jacques33
Nov uporabnik

Kraj: Dolenjska-Gorenjska

Napisal/-a jacques33 To okt 12, 2010 1:48 pm

Tale eno leto stara bi morala imeti še tovarniško garancijo, kar je dodatni plus, če pa so ob nakupu izbrali podaljšano garancijo, pa še toliko bolje. Nova verjetno ni bila 17 k€, verjetno nekje okrog 15k€, potem pa si izračunaj, koliko je vrednost padla. Če ti finance dopuščajo in če si odločen, da vzameš Astro GTC, potem ti ne preostane drugega, kot iti na ogled. Potem pa kot si rekel, opraviti pregled na servisu, preveriti podatke v servisni knjižici in če vse štima, samo vozi. Odločitev je na tvoji strani.
Samo za info glede cene, jaz sem pred enim letom prodal 3 in pol leta staro petvratno Astro s cosmo plus opremo in 1.7 CDTI motorjem za malo več kot deset tisočakov.
Zoom Zoom

BigMajster
Nov uporabnik

Napisal/-a BigMajster To okt 12, 2010 1:58 pm

Opel Astra GTC 1.6 Cosmo je trenutno nekje 15.700€. Potem pa je pri tem avtu še dodatna oprema, kot npr. naslon za roko, 17" platišča (nekaj doplačila), pranje žarometov, senzor za dež,.... Stvari sicer, ki jih v osnovi ne rabim, ampak so pač not... Nekega prostora za pogajanje baje ni...
Je v osnovi kar preko mojega limita, ampak bi se dalo nekako urediti.

Zanima me še kolikšni so potem dejanski stroški pri prepisu avtomobila, registraciji, obveznem zavarovanju,...

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ To okt 12, 2010 2:05 pm

ta z vso opremo je malo bosa. za naslon za roko ne bom trdil, kr se ga ne vidi, sem pa skoraj 100% da nima pranja zarometov, pa tudi senzorja za dez nima ;)
zdej za el. zložljiva zunanja ogledala nisem preprican.
naj me kdo popravi ce se motim

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash To okt 12, 2010 3:08 pm

Zakaj naj ne bi imela? Pranje žarometov je skrito v odbijaču, senzor za dež pa tudi ni nič takega. Edino naslon za roke 100% ni original, ker ga pri GTC-jki sploh ni pod možno opremo.

Za referenco glede cene ti lahko povem dvoje:
a) jaz sem kupil novo GTC-jko z 1.9CDTI 120KM, cosmo opremo, sport tipko, 17col platišči za 15500€.
b) brat je kupil rabljeno GTC-jko 1/2009 s 25000km, 1.6 115KM motorjem, cosmo opremo, xenonom, senzorjem za dež, el. zložljivimi ogledali, aftermarket naslonom za roke in oxigin 8 17col feltnami za 11500€.

Če lahko daš teh 11000€ mislim, da dobiš kar dosti za to ceno, avto je pa itak še v garanciji tako da lahko kakšno morebitno napako še vedno odpraviš.
Zadnjič spremenil Mindflash, dne To okt 12, 2010 3:08 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

jacques33
Nov uporabnik

Kraj: Dolenjska-Gorenjska

Napisal/-a jacques33 To okt 12, 2010 3:08 pm

Strošek prepisa je minimalen in je načeloma strošek prodajalca, razen če se ob prodaji drugače dogovori. Stroške registracije in obveznega zavarovanja si lahko sam izračunaš na AMZS-jevi strani, s tem da lahko pri zavarovanju dobiš še kaj popusta.
Zoom Zoom

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ To okt 12, 2010 3:29 pm

senzor za dez nima kr ce ne bi se ga vidlo gor pri ogledalu (ta pa ima le majhen del stekla zatemnjenega), ce bi imela senzor bi moral bit vecji del unega crnega tam gor.
pranje zarometov ima, ce ima xenon (ta ga nima). uno kar se vidi na odbijacu pa imajo vse GTC in nimajo pranja (vem ker je tko pri nasi) ;)

BigMajster
Nov uporabnik

Napisal/-a BigMajster To okt 12, 2010 6:09 pm

Tudi meni deluje, kot da nima senzorja za dež... Glede pranja žarometov pa je morda tisti izrez na odbijaču na vsakem modelu, le pri tistih, ki imajo pranje žarometov pa je dejansko v uporabi...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov