Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

dejan19
Novinec

Pomoč nakup da ali ne

Napisal/-a dejan19 To okt 12, 2010 4:17 pm

Torej imam eno ugodno ponudbo za Audi 80 letnik 1994..
Trenutno imam renault 19 1.4 letnik 1995 pač osnovna oprema(air bag,dalinsko centralno,el šipe,servo,.).. Pred cirka 20k km je bil narejen glavni servis,tesnilo glave,novi spredni amortizerji komplet z ležaji in vzmetmi in zadni amortizerji. Sedaj novo olje mašina menjalnik,svečke,predne ploščice,gumice stabilizatorja,končniki pač vse je porihtano pa še nove zimske gume... Ter sedaj je registriran in zavarovan za eno leto.. Pač avto je uredu edino tam pa tam ga rja malo muči kar ni krize, pa na servo letvi pušča olje kar ni glih problem ker imam eno dobro doma..,
In mi je ga malo škoda menjati ker bi vsaj 2 leti zdržal.. Je pa res da lastnika audija poznam in bi ga verjetno dobil za manj denarja kot je na netu še link do audija. Pa še audi je le malo bolš od tega kar imam trenutno
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4070500&show=1

Sedaj pa me zanima če se mi izplača ta menjava ali je skor bol,da ga zvozm pa pol menjam. Aja delam pa mesečno cirka 2-3k km..

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak To okt 12, 2010 4:42 pm

Tale Audi ima, če malo pretiravam 10% te opreme, ki jo imaš v Renaultu. Druga stvar je, da avto ni kaj posebej varčen niti hiter. Če ti do zdaj ni bilo težko vozit 19ke, ti je nebo tudi naprej napram temu Audiju. ;)

dejan19
Novinec

Napisal/-a dejan19 To okt 12, 2010 4:49 pm

Ja nevem ma ABS,... Koliko je sploh to motor ? Ne 19 ke mi ni težko vozt še posebaj zdaj ko je porihtana in dela tko kot more.. Ja no tle mam porabo okrog 6,5 kakšna je pa tam?

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 To okt 12, 2010 4:58 pm

Nakup audija bi bila bedarija, če si res vse porihtal na 19-ki.
Lp by Mare

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak To okt 12, 2010 5:01 pm

To je 2.0, 90 PS motor. Avto je po vsej verjetnosti celo brez obratomerja. Porabi pa tak stroj enih 10 litrov, +/- 1 liter.

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli To okt 12, 2010 5:07 pm

marko01 je napisal/-a:Nakup audija bi bila bedarija, če si res vse porihtal na 19-ki.

Točno tako, sploh ne vem kaj imaš tu za razmišljat.

dejan19
Novinec

Napisal/-a dejan19 To okt 12, 2010 5:07 pm

Jst sm mislu da je pa kaj majn glede na konje ki jih naj bi imel 89.. Obratomer se mi zdi da ga ima.

marko01 je napisal/-a:Nakup audija bi bila bedarija, če si res vse porihtal na 19-ki.

Ja 19 ka je mehansko porihtana tko kot more bit samo servo mal pušča.. Pa avto malo rjavi kar pa ni kritično,da bi sedaj zaradi tega avto razpadel..
Nevem glih prilika je bla pe velik me prepričuje pač nej menjam,da je audi oh in sploh ..Pa nisem glih prepričan in me je butasto prodajat zrihtan avto za kerga bom dubu v najbolšem primeru kakih 400€.. Zato sem se pa obrnu na Vas.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M To okt 12, 2010 5:46 pm

Niti klime nima. Če ti ga ravno šenka, mogoče, ali pa še to raje ne, ker bodo stroški najbrž kar nekaj višji.
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To okt 12, 2010 7:27 pm

dejan19 je napisal/-a:Jst sm mislu da je pa kaj majn glede na konje ki jih naj bi imel 89.. Obratomer se mi zdi da ga ima.

Ja 19 ka je mehansko porihtana tko kot more bit samo servo mal pušča.. Pa avto malo rjavi kar pa ni kritično,da bi sedaj zaradi tega avto razpadel..
Nevem glih prilika je bla pe velik me prepričuje pač nej menjam,da je audi oh in sploh ..Pa nisem glih prepričan in me je butasto prodajat zrihtan avto za kerga bom dubu v najbolšem primeru kakih 400€.. Zato sem se pa obrnu na Vas.

A vidva bi tole kar menjala? Pa tudi če ne. Imaš avtomobil v katerega si vložil skoraj toliko kot je vreden na trgu. Edina šibka točka je servo pa še tega imaš na zalogi. Ni kaj dosti razmišljat. Audi 80 je svoj čas res veljal za vrhunski avtomobil, ampak v resnici ni kaj dosti razlike z R19 (sta bila svoj čas oba pri hiši). Še posebej tale motor, ki je po zasnovi še iz kamene dobe. Navora je sicer že iz prostega teka ogromno, vendar prostornina zahteva svoj davek pri porabi. Pri sami vožnji pa tudi zasnova karoserije ki je opazno masivnejša od Renaultove. Zato poraba okrog 10l ni nobeno presenečenje. Poleg tega tudi če je avto od znanca/soseda in oh in sploh ohranjen lahko pričakuješ da bo potreno kaj malega popraviti in zamenjat...

Da povzamem za drobiž lahko prodaš avtomobil ki je v odlični kondiciji in ni pričakovati v prihodnjem letu ali dveh večjih stroškov, razen morda servo črpalke ki jo imaš na zalogi - torej le strošek menjave le te. Za povrhu pa je avtomobil še relativno varčen. Ali pa namesto tega kupiš avtomobil kjer bo poraba 25-30% višja, ne pridobiš ne prostornosti ne nič drugega, ob enem pa še tvegaš da kupiš mačka v žaklju (čeprav je od poznanega lastnika)? Na tvojem mestu nebi razmišljal in obdržal avto ki ga imaš, ter rajši čez leto ali dve ko bo R19 za odpis kupil kaj konkretno mlajšega in zanesljivejšega.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

dejan19
Novinec

Napisal/-a dejan19 To okt 12, 2010 7:37 pm

Ne prodal bi svojga je. Ja no vloženo je blo kar več ampak ok. Ja mislu sm da je le mau bol orng auto. Ja si mišleno je blo da ga bom imel še vsaj 2 leti zato je vse porihtano.. Tako,da bo kr še ene 2 leti v moji lasti.. Hvala vsem..
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov