marjan novak je napisal/-a:Ne dvomim v kakovost firme kia/hyundai, saj to dokazujejo številni testi in strokovna mnenja. Sem pa opazil, da se izredno teško dobi avto od prvega lastnika, saj so očitni z njim zadovoljni. Opaziti je tudi dobro ali celo pretirano ohranjanje vrednosti rabljenih; cena leto/dve rabljene kie je relativno višja od kakega folCvagna, kar potrjuje moje domneve.
LP
Polo78 je napisal/-a:Zato morda ni presenetljivo, da kljub temu, da so prodali kar precej teh avtov (v določenem obdobju celo več kot Golfov in Meganov), se jih na avto.net prodaja relativno malo.
~toMmy~ je napisal/-a:Ja ta poteza z garancijo je bila tako uspešna tudi zato, ker so končno imeli resnično konkurenčen avto v zelo razžirjenem in "odprtem" segmentu za spodobno ceno in s tem delno zatrli nezaupanje v znamko. Posledično so pa končno tudi pri bolj "samozavestnih" vzpodbudili podljšanje garancije, kar je zame še najbolj pomembno pri vsej tej zgodbi.
Zakaj se prodaja malo rabljenih? Iz istega razloga kot so se novi (med drugim) kupovali, zaradi garancije. Nekdo, ki je kupil avto zaradi garancije, ga v tem obdobju skoraj sigurno ne bo prodal. Druga stvar je po mojem sklepanju tudi relativno majhna kupna moč večine kupcev takšnih (poceni) avtov. Veliko jih je namreč razmišljalo o rabljenem/manjšem avtu in so zaradi nekoliko bolj ugodne ponudbe nagrebli še kak evro več ali si pa pomagajo s kakšnim financiranjem. Pomemben dejavnik je tudi to, da se Golfi, Megani ipd. množično uvažajo.
ON: i30 bi bil nedvomno v prednosti zaradi večjega zaupanja v Hyundai, boljših sedežev ipd.,
Druga stvar je po mojem sklepanju tudi relativno majhna kupna moč večine kupcev takšnih (poceni) avtov.
simply je napisal/-a:Druga stvar je po mojem sklepanju tudi relativno majhna kupna moč večine kupcev takšnih (poceni) avtov.
Zelo zanimiva teza.
Polo78 - ne se razburjat
Torej po tvojem prepričanju je nekdo, ki kupi Ceed-a za 11.000 EUR, finančno slabše stoječ, kot nekdo, ki kupi rabljenega Passata ali Vectro z enako ceno.
Imam kolega z visokimi prihodki - več kot 9000 EUR mesečno - in vozi Ceed-a - je kupil novega.
Posploševanje ni potrebno.
simply je napisal/-a:Druga stvar je po mojem sklepanju tudi relativno majhna kupna moč večine kupcev takšnih (poceni) avtov.
Zelo zanimiva teza.
Polo78 - ne se razburjat
Torej po tvojem prepričanju je nekdo, ki kupi Ceed-a za 11.000 EUR, finančno slabše stoječ, kot nekdo, ki kupi rabljenega Passata ali Vectro z enako ceno.
Imam kolega z visokimi prihodki - več kot 9000 EUR mesečno - in vozi Ceed-a - je kupil novega.
Posploševanje ni potrebno.
Po forumu brska: tomzzi in 5 gostov