GoGo je napisal/-a:Še današnja izkušnja z avtotrgovino KEKO (šargi) iz Mariborske ulice v Celju.
Gre za ford focus karavan '99
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2613107&show=
Po telefonu prejšnji teden je bilo rečeno:
126.000 realnih kilometrov, prvi lastnik, servisna knjiga potrjena, avto kot nov, vse
vključno s klimo dela...
Danes ob ogledu
Prvo kot prvo me preseneti prodajalec, ki niti ne zna slovensko. Si pogledam avto,
takoj mi je jasno da ima bistveno več kilometrov kot jih je na števcu. Na moj komentar o kilometrih odvrne da je avto kot nov in da da pisno garancijo na kilometre...Nasploh je na vsako vprašanje odgovoril nekaj v smislu: poglej kako je lep, pa čisto poceni, to morš tkoj kupit da ga ne vzame kdo drug...(pa avto stoji že vsaj pol leta...)
Pogledam prometno: kot lastnik vozils vpisan phillip morris d.o.o...Ga vprašam kako da so pozabil omenit da je bil to služben avto...Odgovor: ne ne gospod, to bil privat...
Ostale napake: klima ne dela, zavore tresejo (zviti diski), ročna ne prime, radio je zakodiran (kode nimajo), servisne knjige ali kakršnihkoli potrdil o servisih seveda ni,,
armatura je popokana in spraskana, isto obloge vrat spredaj...Vrata prtljažnika ne stojijo gor, ker so zanič amortizerji...
Po probni vožnji sem že odločen, da nikakor ni pameten nakup, nakar se pojavi še lastnik (keko) in se začne opravičevat, ko mu omenim, da hoče nategnit(slabo stanje avta, močno zbiti kilometri)... Za slabo stanje se je opravičeval, in krepko spustil ceno, o kilometrih je še nekaj časa trdil, da so pravi in da garantira in oh in sploh. Nato ga prosim, naj mi pove, kako naj si razlagam nalepko na vratih, na kateri je vpisan zadnji servis (december 2007 - 250.000km, omenjena je tudi naslednja menjava jermena na 300.000)... Spet je sledilo opravičevanje, da on tega res ni vedel itd. (šalabajzerji so pozabil odstranit vse dokaze...) in spet zaradi tega krepko
znižal ceno. Na koncu je bila cena od prodajne nižja za 35%!!! Seveda sem se kljub temu poslovil.
Na kratko, če je kdo gledal ta avto, naj si prihrani čas, ker...
- klima ne dela (ne vklopi se niti ventilator)
-zavore so potrebne temeljite obnove
-potrbno je nardit komplet velik servis
-utrujeni materiali
-realnih 250.000-300.000 km
Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 10 gostov